MEFOB Feszt - Tizenhárom sportágban rendeznek versenyeket a Széchenyi István Egyetemen

Sport, 2024.04.26

Jövő kedd és péntek között minden eddiginél több, tizenhárom sportágban és több mint ezer résztvevővel rendezik meg Győrben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Fesztiválját (MEFOB Feszt).

A szervezők tájékoztatása szerint a Széchenyi István Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közös eseményén tizenegy sportágban - kézilabdában, futsalban, röplabdában, asztaliteniszben, ergométeres evezésben, evezésben, sárkányhajóban, ultimate frizbiben, sakkban, vízilabdában és cheerleadingben - országos bajnokságot, míg szkanderben és e-sportban kupát rendeznek a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak.

"Természetesen egy hazai rendezés esetén mindig előtérbe kerül az esélylatolgatás. Ismerve tradícióinkat, kézilabdában és evezésben érmet, érmeket várunk. Számunkra új sportágban, női futsalban is esélyesek vagyunk akár a bajnoki címre is, hiszen ETO-s válogatott sportolók erősítik csapatunkat. Mindemellett bízom abban, hogy az éles versengés mellett az idelátogató több mint ezer hallgató elsősorban jól érzi magát, új kapcsolatokkal, emlékezetes élményekkel gazdagodik a fesztiválon" - mondta Gyömörei Tamás, az intézmény Sport- és Rekreációs Központjának igazgatója, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) elnöke.

A győri MEFOB Feszt nagykövetei, a házigazda Széchenyi István Egyetem hallgatói: Sebestyén Dalma úszó olimpikon, Szabó Bence világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok evezős és Lang Zalán, az élvonalba készülő győri férfi kézilabdacsapat kapitánya. A három kiváló sportoló mindenkit arra biztat, hogy legyen részese a felejthetetlennek ígérkező eseménynek, ahol az amatőr és profi egyetemista sportolók együtt versenyeznek és képviselik a sport közös ügyét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!