Eb-elődöntővel kezdődik a salakmotor idény Debrecenben

Sport, 2024.04.26

Tizenkét ország 16 vaspapucsosa indul a május 1-jén a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban sorra kerülő egyéni Európa-bajnoki elődöntőben.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester a verseny pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte, a város vezetése továbbra is azt látja, hogy a salakmotor iránt nagy az érdeklődés Debrecenben, ugyanis a labdarúgó-mérkőzések mellett a második leglátogatottabb sportesemény.

Hangsúlyozta, hogy igazán különleges ez az év, ugyanis nyolc versenyt rendeznek, ezek között több rangos viadal is található. Ismertette, hogy a május elsejei megmérettetés Európa-bajnoki elődöntő, melyet majd egy Grand Prix-kvalifikáció követ még ugyanebben a hónapban, majd júniusban a Perényi Pál Salakmotor Stadion ad otthont az egyéni Európa-bajnoki döntőnek.

Kifejtette, hogy az önkormányzat szerint jó kezekben van a pálya és az üzemeltetés, hiszen a nemzetközi szövetség nem "adná ide" a versenyeket, ha nem folyna megfelelő sportszakmai munka, ezért a város idén is 10 millió forinttal támogatja a sportágat.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, nagy elismerés, hogy évről évre megkapják az Európa-bajnoki elődöntő rendezési jogát, ez bizonyítja, hogy a befektetett energia meghozza a gyümölcsét. Hozzátette, hogy mivel tétversenyről van szó, sokkal ismertebb versenyzők érkeznek ilyenkor, mint egy meghívásos megmérettetésre.

Az esélyesek között említette a dán Anders Thomsent, akinek jelenleg is debreceni szerelője van, viszonylag jól ért magyarul és a helyi szurkolók is nagyon szeretik. Mellette az angol Adam Ellist, a svéd Antonio Lindbacket és a lengyel Kacper Worynát emelte ki. Az első négy helyezett jut tovább a döntőbe.

A magyar színeket Magosi Norbert képviseli. A szervezők 3-4 ezer szurkolóra számítanak, jegyeket már lehet kapni, külföldről, többek között Lengyelországból, Szlovéniából és Romániából is van érdeklődés. Baráth Norbert elmondta, hogy a verseny 15 órakor kezdődik, a kapunyitás 13 órakor lesz, és még aznap délelőtt a 11 órától kezdődő ingyenes edzést is megtekinthetik a szurkolók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!