Cselgáncs Eb - Gercsák és Ungvári nyert, Özbas és Szegedi búcsúzott

Sport, 2024.04.26

Gercsák Szabina és Ungvári Attila győzelemmel kezdett, Özbas Szofi és Szegedi Dániel viszont kiesett pénteken a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A 73 kilogrammos Szegedi Dániel a 64 között az észt Viljar Liparddal szállt szembe. A Budaörsi SC 21 éves versenyzője vazaarival nyert, ám a következő mérkőzésén ippongyőzelemmel megállította őt a moldovai Petru Pelivan. Így a junior Eb-harmadik magyar helyezetlenül zárt.

A 70 kilós Gercsák Szabina első ellenfele a 32 között az izraeli Maja Gosen volt, akivel 1/2-re állt a győzelmi mérlege. Az Atomerőmű SE 27 éves dzsúdósa korosztályos szinten minden világversenyt megnyert, egyetlen felnőtt Eb-bronzát viszont még 2016-ban szerezte. A horvátországi viadalon Gercsák bizonyult jobbnak, aki intésekkel lépett tovább.

A háromszoros Eb-harmadik Ungvári Attila a 32 között mutatkozott be a 81 kilósoknál, méghozzá Lachlan Moorhead ellen. A Budaörsi SC 35 éves klasszisa magabiztos ipponnal verte brit ellenfelét, és következő meccsén spanyol rivális vár rá.

A pénteki magyar szereplők közül utolsóként Özbas Szofi, a BHSE vb- és Eb-bronzérmese lépett tatamira, aki kiemeltként csak a 32 között kapcsolódott be a 63 kilósok küzdelmeibe. Ott a román Amanda Zuaznabar-Torresszel került szembe, és nagy meglepetésre 20 másodperccel az alapidő vége előtt megkapta harmadik intését is, ami már a leléptetést jelentette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!