Amatőr Kupa - Az Unione a győztes

Sport, 2024.04.25

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

A budapesti csapat, melyben olyan egykori válogatott futballisták szerepeltek, mint Juhász Roland, Feczesin Róbert és Czvitkovics Péter, a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 7-6-ra győzte le a Mezőörs KSE együttesét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Aribi Hasszan a 26. percben szerzett vezetést a fővárosiaknak, a kisalföldiek pedig Végh Tibor révén a 64. percben egyenlítettek.

Az idegek csatájában a Mezőörs közel állt a végső sikerhez, mert Kaszai Gábor korai hibája miatt az ötödik körben a korábbi élvonalbeli csatár, Vayer Gábor már kupagyőzelemért lőhetett, azonban próbálkozását hárította Tavasi András, aki később maga is értékesítette a 11-esét. A nyolcadik párban előbb a Mezőörs rontott, majd a 95-szörös válogatott Juhász Roland a jobb kapufát találta el. A kilencedik pár már döntést hozott: a mezőörsi 11-est kivédte Tavasi, az Unione játékosa viszont nem hibázott.

A férfi Amatőr Kupa döntőjébe a MOL Magyar Kupában legtovább jutott két amatőr csapat jutott be.

Ugyancsak az MTK stadionjában rendezik 20 órától a Simple női Magyar Kupa fináléját a címvédő ETO FC Győr és éppen a házigazda MTK Budapest részvételével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!