Voks 24 - DK: "kétes hírű figurák" vannak Orbán Viktor budapesti polgármesterjelöltjei között

Belföld, 2024.04.27

Bőven találni "kétes hírű figurákat" Orbán Viktor miniszterelnök budapesti polgármesterjelöltjei között, az egyik ilyen Lehoczki Ádám, a Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltje - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatójában azt mondta: Lehoczki Ádám a még tavaly leadott vagyonnyilatkozatában maga vallotta be, hogy ügyvédjelöltként annak az Sz. Edinának dolgozik, akit szintén 2023-ban tartóztattak le a rendőrök, mert a magyar és az olasz hatóságok nyomozása szerint szorosan együttműködött a calabriai maffiával.

Úgy folytatta, hogy írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön: a Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltjének milyen szerepe volt a calabriai maffia magyarországi pénzmosási ügyeiben, ügyvédjelöltként segített-e főnökének, Sz. Edinának abban, hogy a maffia pénzét a Magyarországon bejegyzett 168 fiktív cégen keresztül mossák tisztára, szerepe volt-e ezen cégek bejegyzésében?

"Egyben felszólítom Lehoczki Ádámot, a Fidesz XV. kerületi polgármesterjelöltjét, hogy álljon ki és adjon világos választ a kérdéseinkre. Közszereplőként nem teheti meg ugyanis azt, hogy bujkál, mismásol, miközben vélelmezhetően súlyos, köztörvényes bűncselekményekben volt bűnsegéd" - fogalmazott az ellenzéki politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!