Az első negyedévben nőtt az Airbus bevétele

Belföld, 2024.04.25

Az első negyedévben az Airbus bevétele a megnövekedett kiszállításoknak köszönhetően a 2023 első negyedévihez képest 9 százalékkal 12,83 milliárd euróra nőtt, az egyszeri tételektől megtisztított üzemi eredmény ugyanakkor 773 millió euróról 25 százalékkal 577 millió euróra csökkent a cég honlapján csütörtökön publikált jelentés alapján.

Az Airbus az első negyedévben 142 utasszállító repülőgépet adott át megrendelőinek az egy évvel korábbi 127 helyett.

A társaság nettó nyeresége 28 százalékkal 595 millió euróra nőtt. Az egy részvényre jutó nyereség 29 százalékkal emelkedett 0,59 euróról 0,76 euróra.

A bevétel megfelelt a piaci várakozásoknak, üzemi eredményében azonban alul múlta azokat. Az Airbus részvénye 2,3 százalékkal zárt gyengébben csütörtökön.

"2024 első negyedévi eredményeinket egy olyan piaci környezetben értük el, amely nem mutatja a javulás jeleit. A geopolitikai feszültségek és az ellátási láncban keletkező zavarok továbbra is fennállnak. Ilyen feltételek mellett 142 kereskedelmi repülőgépet szállítottunk le" - kommentálta a negyedéves jelentést Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az év elején kedvező, stabil képet mutat a megrendelések beérkezése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!