Átadták a debreceni Epreskerti Általános Iskola tornacsarnokát

Belföld, 2024.04.24

Átadták a debreceni Epreskerti Általános Iskola tornacsarnokát, a beruházáshoz a kormány több mint egymilliárd forint támogatást biztosított az önkormányzatnak - hangzott el a szerdai átadó ünnepségen.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára elismeréssel szólt azokról a sportberuházásokról, amelyek az elmúlt években valósultak meg Debrecenben.

Felidézte, hogy másfél héttel ezelőtt, a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornáján újra megbizonyosodhattak arról, hogy a debreceniek és a környéken élők mennyire szeretik és értik a sportot.

"Felejthetetlen élmény volt az olimpiai selejtező szombatján a Sportoló Nemzet Kézilabda Fesztiválon több mint 200 gyermekkel és a sportág ikonjaival együtt kézilabdázni" - mondta, hozzátéve: a sportirányításban nagyon fontos céljuk, hogy a mozgás örömét a legfiatalabb generációknak is átadják úgy, hogy az velük maradjon egész életükön át.

A magyar kormány döntése értelmében a sport kiemelt stratégiai ágazat hazánkban, amelynek köszönhetően korábban nem látott fejlesztések történtek országszerte. Ezeknek ugyanúgy része a debreceni Nagyerdei Stadion, mint az epreskerti iskola új tornacsarnoka - ecsetelte.

Schmidt Ádám azt mondta, a sport olyan értékeket ad az embernek, amelyek a pályán kívül, a hétköznapi életben is segítenek. A Debrecenben született Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világbajnok úszót idézve azt mondta, "a sport megtanít az életre: a küzdésre, nyerni és veszíteni tudásra, arra, hogy semmi sincs ingyen. A dobogóra az jut fel, aki megküzd érte".

"A sportirányításban éppen ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy mindenki számára elérhetővé és vonzóvá tegyük a sportolást" - fűzte hozzá megjegyezve: a tavaly elindított Sportoló Nemzet Programmal hozzá szeretnének járulni ahhoz, hogy aki egyszer sportolni kezdett, az soha ne hagyja abba a mozgást.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: az új tornacsarnok az iskola és a városrész szempontjából is nagyon fontos, mert egyaránt szolgálja a diákokat és a déli városrészben élőket. Hozzátette: a város a Mozdulj, Debrecen! programmal is támogatja az egészséges életmódot, aminek fontos eleme a mozgás. A programmal már több mint hatvanezer debrecenit "mozgattak meg" - közölte.

A tornacsarnok hasznos alapterülete több mint 1800 négyzetméter, játéktere motoros működtetésű paravánnal osztható két részre. Az előcsarnok - amely az iskolaépülettel is kapcsolatot teremt - egyszerre funkcionális közlekedőtér, a gyerekek számára pedig zsibongó. Az akadálymentes csarnokban helyet kapott egy konditerem, egy elsősegélynyújtó hely, négy öltözőblokk, egy 200 férőhelyes mobil lelátó, valamint büfé és ruhatár is.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!