A hétvégén 2 helyett már csak 1 órát parkolhatunk ingyen az Árkádban

Belföld, 2024.04.15

Több helyi médium, többek között a SzegedMa is beszámolt arról, hogy az Árkád Szegedben változott a parkolási rend.

Árkád Szeged parkolás Mint emlékezetes, az Árkád Szegeden több mint 10 év ingyenesség után vezette be a fizetős parkolási rendszert, többek között azért, mert rengetegen használták ki azt a "lehetőséget", hogy ingyen parkoljanak az üzletközpont parkolóiban. Úgy tudjuk a bérlők többször is jelezték, hogy nagyon sokan "tárolják" az autójukat az Árkádban, számos helyet elfoglalva a bérlők és a vásárlók elől.  

Eddig szombaton és vasárnap az első két óra ingyenes volt, de ez a hétvégétől, április 13-tól megváltozott, már a kihelyezett tájékoztató táblákon is az új díjszabás látható. Az eddigi kettőről egyre csökkent az ingyenes órák száma.  

A díjszabás tehát hétfőtől vasárnapig egységes lett, vagyis az első óra ingyenes, míg a másodikért 200, míg a harmadik órától egységesen 400 Ft-ot kell fizetni.  

A mozgáskorlátozottak részére az első 3 óra parkolás ingyenes, amennyiben a P2 szinten található Parkolóház irodában bemutatják a a jogosultságot igazoló dokumentumot.  

Az Árkád Szeged egyébként nem verte nagydobra, hogy csökkent a hétvégén ingyenesen igénybe vehető órák száma, ugyanis sem a Facebook oldalán, sem a honlapján nem találtunk erre utaló közleményt.  

Persze biztosan nem tudhatjuk, de elképzelhető, hogy a parkolási díjakból származó bevételt szeretnék ily módon növelni, hiszen a fizetős parkolási rendszer kialakítása sok millió forintba került.  
(Webrádió)

Címkék

Árkád Szeged Parkolás Hétvége
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!