135 millió forintból épül futókör Szőregen

Belföld, 2024.04.29

A Monti Sándor parkban tartott sajtótájékoztatót Avramov András önkormányzati képviselő, aki a hamarosan megvalósuló rekortán futópálya építéséről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Futókör épül Szőregen Mint Avramov András elmondta, Szőregen rekortán futókör építésébe kezdett a szegedi önkormányzat, a munkálatok befejezése pedig a nyár végén várható. Az önkormányzati képviselő ugyanakkor megjegyezte, Szőregen mintegy 5500-an laknak, azonban tömegsportra alkalmas létesítmény jelenleg nincsen, amelyet a szőregiek használni tudnának, ráadásul a városrészben két óvoda és egy iskola is van, ahová mintegy 540 gyermek jár, akiknek szintén sportolási lehetőséget teremt a most megvalósuló rekortán futókör.  

Azért esett az önkormányzat választása a Monti Sándor parkra, mert itt jelenleg is megtalálható egy játszótér, valamint egy rendezvénytér, amelynek az infrastruktúráját tovább fejleszti a hamarosan megvalósuló futópálya, amely aszfalt és műanyag keverékéből áll.  

A futókört világítással is ellátják majd, így amellett, hogy fejlődik a Monti Sándor park infrastruktúrája, este, valamint hajnalban is használhatják a futópályát a helyiek.  

A futókör 800 méter hosszú lesz, amely két részből fog állni, az egyik része teljesen sík lesz, míg a másik 400 méteres szakasza 6,5 méteres szintkülönbséggel és emelkedővel kerül kialakításra, amelyhez hasonló Szegeden sincsen.

Avramov András ugyanakkor hozzátette, a beruházás mintegy 135 millió forintból valósul meg, amelyet a szegedi önkormányzat kizárólag saját forrásból finanszíroz, a projekt befejező céldátuma pedig augusztus közepe. Az önkormányzati képviselő megjegyezte, a munkálatok már elkezdődtek, a régészeti feltárásokat követően pedig az alap kiásása következett, a futókör rekortán burkolata pedig az atlétikai szövetség által jóváhagyott rétegrendben készül majd el. 
(Webrádió)

Galériánk

Futókör épül Szőregen Futókör épül Szőregen Futókör épül Szőregen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!