Képzőművészeti kiállítása nyílt a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron

Kultúra, 2024.05.02

Az első közös képzőművészeti kiállítása nyílt meg a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön közleményben a MOL Románia.

Mint írták, a Románia különböző részeiben élő 22 fiatal képzőművész először mutatta be közösen alkotásait a MOL Tehetségtámogató keretében szervezett tárlaton. A Sétatéri Kaszinóban megnyílt kiállítás május 11-éig látogatható.

A kiállítást kétévente rendezik meg; a szervezők rendszeres megjelenési lehetőséget kívánnak biztosítani a fiatal képzőművészeknek.

Ancuta Lacramioara Chis kulturális menedzser, a kiállítás kurátora szerint a tárlatot a feldolgozott témák összetettsége, a kísérletezéshez, elmélyüléshez, a gondolatok, ötletek, törekvések véglegesítéséhez szükséges bátorság jellemzi.

"A fiatal művészek a formák és textúrák álomszerű világába vezetnek be minket, ahol a festészet, a grafika, a szobrászat vagy a ruhatervezés a kreatív kifinomultság legtisztább formáiban pompázik" - idézte a kurátort a közlemény.

Mozga Gábor, a MOL Románia ügyvezető igazgatója közölte: a MOL Tehetségtámogató program 18 éves története során öröm, megtiszteltetés volt együttműködni a tehetséges fiatalokkal, a vállalat elkötelezett a támogatásuk mellett.

András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője szerint a kiállítás alapgondolata a fiatal alkotók fejlődésének bemutatása volt, és minden kiállító művész két munkával jelentkezett.

A kiállító fiatal művészet a MOL Tehetségtámogató 2010-2023 közötti kiírásain nyertek támogatást, Románia kilenc megyéjében és Bukarestben élnek, alkotnak.

A 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók, művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére. A programot a Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia finanszírozásával, az éves támogatási alap 560 000 lej (43,7 millió forint).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!