Roppannia kell a virslinek
FĂĽggetlen HĂrĂĽgynöksĂ©g
2007 December 31, Monday
A melegĂtĂ©s a jĂł roppanĂłs virsli titka az egyik ismert fõvárosi Ă©tterem fõszakácsa szerint, aki azt ajánlja, hogy 60-80 fokos vĂzben 2-3 percig fõzzĂĽk a virslit, áztatni vagy leforrázni nem szabad - Ărja a NĂ©pszabadság.
|
(NĂ©pszabadság) A melegĂtĂ©s a jĂł roppanĂłs virsli titka az egyik ismert fõvárosi Ă©tterem fõszakácsa szerint, aki azt ajánlja, hogy 60-80 fokos vĂzben 2-3 percig fõzzĂĽk a virslit, áztatni vagy leforrázni nem szabad - Ărja a NĂ©pszabadság. A siker nagyban mĂşlik azon is, hogy milyen az adott hĂşstermĂ©k. A jobb minõsĂ©gĂ»ek közĂ© tartozik a juhbeles virsli, amit kilĂłnkĂ©nt 700-1000 forintĂ©rt lehet megvásárolni, de akad olyan is, amelyĂ©rt átlagosan 1500-1700 forintot kĂ©rnek. A szakemberek szerint Ă©rdemes kerĂĽlni a 140-300 forintĂ©rt kĂnált virsliket, ezekben ugyanis hĂşs helyett adalĂ©k, darált bõr, Ăn Ă©s pörc van. A szilveszterkor kötelezõ pezsgõ palackjáért legkevesebb 300 forintot kell fizetni, de akadnak olyanok is, amelyek több tĂzezer forintba kerĂĽlnek. Évente átlagosan 26-27 milliĂł ĂĽveg pezsgõt isznak a magyarok, minden második palackot az Ă©v utolsĂł heteiben vásárolnak meg.
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!