EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
(MTI) - Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök szerint az EurĂłpai UniĂł ĂĄllam- Ă©s kormĂĄnyfĂ”i nem fognak szankciĂłkat bejelenteni az ukrajnai vĂĄlsĂĄgot katonai beavatkozĂĄssal sĂșlyosbĂ­tĂł OroszorszĂĄg ellen a brĂŒsszeli rendkĂ­vĂŒli tanĂĄcskozĂĄsukon, ...
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Janukovics szĂĄmlĂĄit is befagyasztotta az EU
OrbĂĄn Viktor rĂ©szt vesz a brĂŒsszeli EU-s Ă©s a dublini nĂ©ppĂĄrti csĂșcstalĂĄlkozĂłn
A bolgår alelnök szerint orszåga teljesítette a schengeni csatlakozås feltételeit
Ukrån vålsåg - Jacenyukkal is egyeztetnek az uniós ållam- és kormånyfÔk
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
LabdarĂșgĂł NB I - Szombaton örökrangadĂł - ELÕZETES
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
KerĂ©kpĂĄrost gĂĄzolt egy teherautĂł SĂĄrvĂĄr közelĂ©ben - teljes ĂștzĂĄr
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
EU EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
MTI   2014 March 06, Thursday  

(MTI) - Arszenyij Jacenyuk ukrĂĄn miniszterelnökkel kezdtek egyeztetĂ©seket az ukrajnai konfliktusrĂłl Ă©s az orszĂĄg helyzetĂ©rĂ”l az eurĂłpai uniĂłs ĂĄllam- Ă©s kormĂĄnyfĂ”k csĂŒtörtöki brĂŒsszeli rendkĂ­vĂŒli csĂșcstalĂĄlkozĂłjuk elĂ”tt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) -  Arszenyij Jacenyuk ukrĂĄn miniszterelnökkel kezdtek egyeztetĂ©seket az ukrajnai konfliktusrĂłl Ă©s az orszĂĄg helyzetĂ©rĂ”l az eurĂłpai uniĂłs ĂĄllam- Ă©s kormĂĄnyfĂ”k csĂŒtörtöki brĂŒsszeli rendkĂ­vĂŒli csĂșcstalĂĄlkozĂłjuk elĂ”tt.

    Az uniĂłs vezetĂ”k ezt követĂ”en, körĂŒlbelĂŒl egy ĂłrĂĄsra tervezett munkaebĂ©den folytatjĂĄk le a politikai vitĂĄt az ukrajnai helyzetre adandĂł uniĂłs vĂĄlaszrĂłl Ă©s az OroszorszĂĄggal szembeni esetleges bĂŒntetĂ”intĂ©zkedĂ©sekrĂ”l.
    David Cameron brit kormĂĄnyfĂ” a csĂșcstalĂĄlkozĂłra Ă©rkezve Ășgy nyilatkozott, hogy azt a vilĂĄgos ĂŒzenetet kell megfogalmazni OroszorszĂĄg szĂĄmĂĄra, hogy az ĂĄltala tett lĂ©pĂ©sek elfogadhatatlanok, Ă©s lesznek következmĂ©nyeik. Mindemellett a brit miniszterelnök annak fontossĂĄgĂĄt is hangsĂșlyozta, hogy az Ășj kijevi kormĂĄny Ă©s Moszkva között be kell indulnia a pĂĄrbeszĂ©dnek.
    Francois Hollande a megbeszĂ©lĂ©sek kezdete elĂ”tt Ășgy nyilatkozott, hogy a lehetĂ” legnagyobb nyomĂĄst kell gyakorolni MoszkvĂĄra, az esetleges szankciĂłk kilĂĄtĂĄsba helyezĂ©se a közvetlen pĂĄrbeszĂ©d Ă©s a konfliktus enyhĂ­tĂ©sĂ©nek beindĂ­tĂĄsĂĄt hivatott szolgĂĄlni.
    "Nem a feszĂŒltsĂ©get akarjuk mĂ©g tovĂĄbb növelni, hanem meg szeretnĂ©nk nyitni az utat a pĂĄrbeszĂ©d felĂ©" - hangoztatta a francia ĂĄllamfĂ”.
    Angela Merkel közölte, hogy NĂ©metorszĂĄg erĂ”teljesen tĂĄmogatja az UkrajnĂĄnak nyĂșjtandĂł segĂ©lycsomagot. A nĂ©met kormĂĄnyfĂ” szintĂ©n a pĂĄrbeszĂ©d fontossĂĄgĂĄt hangsĂșlyozta, ĂĄm kiemelte, hogy emellett valĂłban szĂł lesz a csĂșcstalĂĄlkozĂłn bĂŒntetĂ”intĂ©zkedĂ©sekrĂ”l, amelyek bevezetĂ©se attĂłl fĂŒgg, hogy sikerĂŒl-e fejlĂ”dĂ©st felmutatni az OroszorszĂĄg Ă©s az Ășj ukrĂĄn kormĂĄny közötti pĂĄrbeszĂ©dben.
    Egy neve elhallgatĂĄsĂĄt kĂ©rĂ” uniĂłs diplomata a csĂșcsĂ©rtekezlet elĂ”tt Ășgy nyilatkozott, hogy alapvetĂ”en az a kĂ©rdĂ©s vĂĄr megvĂĄlaszolĂĄsra, hogy eleget tett-e OroszorszĂĄg az EU hĂ©tfĂ”i felszĂłlĂ­tĂĄsĂĄnak, Ă©s megtette-e az elvĂĄrt lĂ©pĂ©seket az ukrĂĄn konfliktus enyhĂ­tĂ©se Ă©rdekĂ©ben. Ennek elmaradĂĄsa esetĂ©re helyezett ugyanis kilĂĄtĂĄsba az uniĂł szankciĂłkat.
    A diplomĂĄciai forrĂĄs Ășgy vĂ©lekedett, hogy azĂłta nem Ă©lezĂ”dött tovĂĄbb a helyzet, Ă©s pĂĄrbeszĂ©d folyik OroszorszĂĄggal. RĂĄmutatott, hogy Angela Merkel nĂ©met kancellĂĄr kontaktcsoport felĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt szorgalmazza, ĂĄm kĂ©rdĂ©s, hogy az kikbĂ”l ĂĄllna Ă©s mire kapna felhatalmazĂĄst. A neve elhallgatĂĄsĂĄt kĂ©rĂ” tisztviselĂ” ismertette, hogy Moszkva egyĂ©rtelmĂ»en a februĂĄr 21-Ă©n Janukovics elnök Ă©s az ukrĂĄn ellenzĂ©k ĂĄltal alĂĄĂ­rt megĂĄllapodĂĄshoz szeretnĂ© "visszatekerni az ĂłrĂĄt" Ă©s "inkluzĂ­v", mindenkit magĂĄba foglalĂł vezetĂ©st szeretne lĂĄtni Ukrajna Ă©lĂ©n.
    Az EU-forrĂĄs szerint a csĂșcs rĂ©sztvevĂ”i tĂĄmogatĂĄsukrĂłl biztosĂ­tjĂĄk majd az EurĂłpai BizottsĂĄg ĂĄltal szerdĂĄn ismertetett mentĂ”csomagot Ukrajna szĂĄmĂĄra, amellyel az EU szĂĄndĂ©kozik kivenni a rĂ©szĂ©t az Ukrajna stabilizĂĄlĂĄsĂĄra irĂĄnyulĂł nemzetközi erĂ”feszĂ­tĂ©sekbĂ”l. A diplomata emlĂ©keztetett, hogy a teljes, összessĂ©gĂ©ben 11 milliĂĄrd eurĂłs csomag elĂ”feltĂ©tele, hogy Ukrajna megĂĄllapodjon az IMF-fel. Az intĂ©zkedĂ©sek cĂ©lja Ukrajna "felszĂ­nen tartĂĄsa" vagyis megmentĂ©se a csĂ”dtĂ”l - Ă©rtĂ©kelte a diplomata, aki arrĂłl is beszĂ©lt, hogy bĂĄr a csĂșcs rĂ©sztvevĂ”i egyeztetnek az ukrĂĄn miniszterelnökkel, a tĂĄrsulĂĄsi Ă©s szabadkereskedelmi egyezmĂ©ny azonnali alĂĄĂ­rĂĄsĂĄrĂłl nincs szĂł.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player