Gourmet Fesztivál - A rakott krumpli a középpontban
MTI
2014 February 04, Tuesday
(MTI) - A legnevesebb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselõinek standjaival várja a minõségi gasztronómia kedvelõit a Gourmet Fesztivál a Millenáris parkban május 30. és június 1. között.
|
(MTI) - A legnevesebb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselõinek standjaival várja a minõségi gasztronómia kedvelõit a Gourmet Fesztivál a Millenáris parkban május 30. és június 1. között.
A Gourmet Fesztivál célkitûzése, hogy a legjobbak bemutatására törekedjen, legyen az étterem, kézmûves finomságok gyártója, cukrászat, borászat vagy sörfõzde - közölte az MTI-vel a fesztivál rendezõje, a Sziget Szervezõiroda, emlékeztetve: tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 ezer érdeklõdõ, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a háromnapos rendezvényre. Mint hangsúlyozták, a válogatott kínálat egy helyen mutatja be az ország számos pontján jeleskedõ mestereket, akik közülük sokan csak a Gourmet Fesztiválon vállalnak vendégszereplést. A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva. Tovább bõvül a Gourmet kiállítóinak köre is, ezúttal az itthoni ízek mellett már a nemzetközi konyhák hazai reprezentánsaira is kitekintenek. Ennek keretében bemutatkozási lehetõséget kapnak a Magyarországon mûködõ, legjobb külföldi konyhát vivõ éttermek, és teret kap a minõségi street food is. A gasztroszínpadon idén is rengeteg program, hazai és külföldi sztárséfek bemutatói, fõzõsuli és kóstolók várják a közönséget.
|
|
Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor egy kattint�ssal nyithat a cikkhez f�rumos t�m�t.
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!