KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
(MTI) - Nem hĂ­vatalos hĂ­rek szerint az OroszorszĂĄgba menekĂŒlt Viktor Janukovics levĂĄltott ukrĂĄn elnököt szĂ­vinfarktus gyanĂșjĂĄval kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tottĂĄk - jelentette csĂŒtörtökön a Moszkovszkij Komszomolec cĂ­mĂ» orosz lap.
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Ukrån vålsåg - A Kommerszant megnevezte a Krímben mûködÔ orosz katonai egységeket
Az orosz pĂ©nzĂŒgyminisztĂ©rium felfĂŒggesztette a devizavĂĄsĂĄrlĂĄst
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Putyin elrendelte a rendkĂ­vĂŒli hadgyakorlatok befejezĂ©sĂ©t
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
Fegyvereket és lÔszert talåltak egy busz utasånål Röszkén
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
KĂŒlföld KĂŒlföld
Orosz pĂ©nzĂŒgyminiszter-helyettes Kelet-EurĂłpa szerepĂ©rĂ”l
MTI   2014 January 13, Monday  

(MTI) - Kelet-EurĂłpĂĄnak fontos szerepe lehet az EU Ă©s OroszorszĂĄg közötti bizalom erĂ”sĂ­tĂ©sĂ©ben - mondta Alekszej Mojszejev orosz pĂ©nzĂŒgyminiszter-helyettes az MTI-nek adott interjĂșban az Ázsiai PĂ©nzĂŒgyi FĂłrumon (AFF) hĂ©tfĂ”n Hongkongban. ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Kelet-EurĂłpĂĄnak fontos szerepe lehet az EU Ă©s OroszorszĂĄg közötti bizalom erĂ”sĂ­tĂ©sĂ©ben - mondta Alekszej Mojszejev orosz pĂ©nzĂŒgyminiszter-helyettes az MTI-nek adott interjĂșban az Ázsiai PĂ©nzĂŒgyi FĂłrumon (AFF) hĂ©tfĂ”n Hongkongban. Azt is hangsĂșlyozta, szĂ­vesen lĂĄtnĂĄ, ha a jĂł minĂ”sĂ©gĂ» magyar termĂ©kek visszatĂ©rnĂ©nek az orosz piacra.

    EmlĂ©keztetett, hogy OroszorszĂĄg Ă©s Kelet-EurĂłpa között hagyomĂĄnyosan szoros a gazdasĂĄgi egyĂŒttmĂ»ködĂ©s. Azt is elmondta, ismert, hogy sok orosz bank Ă©s vĂĄllalat terjeszkedik ebben a rĂ©giĂłban. Az EU ĂŒgyeibe Kelet-EurĂłpĂĄnak van beleszĂłlĂĄsa, Ă©s ha ezzel a tĂ©rsĂ©ggel "elÔítĂ©letek nĂ©lkĂŒli, jĂł kapcsolatokat Ă©pĂ­tĂŒnk, akkor ez segĂ­teni fogja az egyĂŒttmĂ»ködĂ©st az EU Ă©s OroszorszĂĄg között" - fogalmazott.
    Az egykori SzovjetuniĂłban nagyon nĂ©pszerĂ»ek voltak a magyar termĂ©kek, de ezek mĂĄra mintha nagyon megfogyatkoztak volna. Lehet, hogy nyugati mĂĄrkĂĄk formĂĄjĂĄban fordulnak elĂ”, de az is lehet, hogy teljesen eltĂ»ntek az orosz piacrĂłl - mondta. "Az a vicces pĂ©lda jut eszembe, hogy BulgĂĄriĂĄban lĂĄttam magyar kolbĂĄszt, nĂĄlunk meg mĂĄr nem lehet kapni" - mondta. HozzĂĄtette, hogy több jĂł minĂ”sĂ©gĂ» magyar termĂ©k Ă©l az emlĂ©kezetĂ©ben - egyebek mellett az Ikarus buszt Ă©s a gyĂłgyszereket emlĂ­tette -, Ă©s "jĂł lenne, ha ezek visszatĂ©rnĂ©nek hozzĂĄnk". "ElsĂ”sorban azon kell dolgoznunk, mint a jĂł ĂŒzleti partnereknek, hogy lebontsuk az akadĂĄlyokat, Ă©s az ĂŒzletemberek szabadon ĂŒzletelhessenek".
    Alekszej Mojszejev Ășgy lĂĄtja, OroszorszĂĄg Ă©s a vilĂĄg gazdasĂĄgi-pĂ©nzĂŒgyi rendszerĂ©re ma a legnagyobb veszĂ©lyt talĂĄn az jelenti, hogy a politikusok elveszĂ­tik az Ă©bersĂ©gĂŒket, hiszen a vilĂĄg legnagyobb rĂ©szĂ©n most nem Ă©rzĂ©kelhetĂ” olyan kockĂĄzati tĂ©nyezĂ”, amely vĂĄratlan felfordulĂĄst, robbanĂĄst idĂ©zhetne elĂ”. "Úgy tĂ»nik, most minden ellenĂ”rzĂ©s alatt van" - mondta, megjegyezve, hogy az EgyesĂŒlt Államokban a gazdasĂĄg rendben levĂ”nek lĂĄtszik, EurĂłpĂĄban is helyreĂĄll a növekedĂ©s, Ă©s a bankszfĂ©ra mĂ»ködĂ©se, a kĂ­nai gazdasĂĄg erĂ”s lefĂ©kezĂ”dĂ©sĂ©nek fĂ©lelme pedig nem igazolĂłdott be.
    Amire szerinte szĂŒksĂ©g van, az a jövĂ”beni növekedĂ©st biztosĂ­tĂł strukturĂĄlis reformok folytatĂĄsa, valamint a monetĂĄris politika kontroll alatt tartĂĄsa, s ezekhez van szĂŒksĂ©g Ă©bersĂ©gre.
A strukturĂĄlis reformokat - vĂ©lte - elsĂ”sorban a munkaerĂ”piac terĂŒletĂ©n kell vĂ©grehajtani, hiszen nagyon sok orszĂĄgban egyre komolyabb problĂ©mĂĄt jelent a lakossĂĄg elöregedĂ©se. A kedvezĂ”tlen demogrĂĄfiai szerkezet korĂĄbban csak EurĂłpĂĄra volt jellemzĂ”, de most mĂĄr ÁzsiĂĄra is, Ă©s rĂ©szben az EgyesĂŒlt Államokat is Ă©rinti.
    A monetĂĄris szabĂĄlyozĂĄs kontrollja alatt pedig az orosz pĂ©nzĂŒgyminiszter azt Ă©rti, hogy be kell tartani azokat a megĂĄllapodĂĄsokat, amelyek a 2008-as vĂĄlsĂĄghoz vezetĂ” buborĂ©k kialakulĂĄsĂĄnak megelĂ”zĂ©sĂ©t, az idĂ”ben törtĂ©nĂ” elĂ”rejelzĂ©st szolgĂĄljĂĄk. Az egyik fĂ” tanulsĂĄg ugyanis szerinte az, hogy egyetlen orszĂĄg sem Ă©rezheti magĂĄt biztonsĂĄgban, a vilĂĄg bĂĄrmely rĂ©szĂ©n kialakulhat egy globĂĄlis vĂĄlsĂĄghoz vezetĂ” fenyegetĂ©s.
    HangsĂșlyozta, hogy az EurĂłpai UniĂł Ă©s OroszorszĂĄg között nagyon intenzĂ­v pĂĄrbeszĂ©dre van szĂŒksĂ©g a pĂ©nzĂŒgyi rendszer stabilitĂĄsĂĄnak erĂ”sĂ­tĂ©se Ă©rdekĂ©ben. Az EU a kereskedelem Ă©s a kölcsönös beruhĂĄzĂĄsok tekintetĂ©ben is OroszorszĂĄg legnagyobb gazdasĂĄgi partnere, OroszorszĂĄgban sok eurĂłpai bank jelen van. MeglĂĄtĂĄsa szerint mindkĂ©t fĂ©l rĂ©szĂ©rĂ”l magas fokĂș az egyĂŒttmĂ»ködĂ©si kĂ©szsĂ©g ezen a tĂ©ren.
    UkrajnĂĄnak az EurĂłpai UniĂłhoz valĂł közeledĂ©se Ă©s esetleges EU-tagsĂĄga kapcsĂĄn leszögezte: nem arrĂłl van szĂł, hogy OroszorszĂĄg bĂĄrmilyen közeledĂ©st akadĂĄlyozni akarna, hanem arrĂłl, hogy - mint ezt Vlagyimir Putyin elnök is vilĂĄgossĂĄ tette - Kijevnek vĂĄlasztania kell, "Ukrajna vagy az egyik vĂĄmközössĂ©ghez tartozik, vagy a mĂĄsikhoz". Mint rĂĄmutatott, az EU Ă©s OroszorszĂĄg között nincsen vĂĄmszövetsĂ©g, bizonyos uniĂłs termĂ©keket OroszorszĂĄgban, bizonyos orosz cikkeket pedig az EU-ban sĂșjtanak vĂĄmokkal. Ha Ukrajna belĂ©pne az EU-ba, akkor mĂĄr nem rendelkezhetne azokkal az elĂ”nyökkel, amelyeket jelenleg szĂĄmĂĄra OroszorszĂĄg biztosĂ­t. Ukrajna EU-tagsĂĄga esetĂ©n sem az orosz-ukrĂĄn kereskedelem kedvezmĂ©nyes feltĂ©telei, sem az nem lenne tarthatĂł, hogy az ukrĂĄnok mĂĄs orszĂĄgok ĂĄllampolgĂĄrainĂĄl kedvezĂ”bben vĂĄllalhatnak munkĂĄt OroszorszĂĄgban - mondta el az elsĂ”sorban az ĂĄzsiai gazdasĂĄgi kilĂĄtĂĄsokkal foglalkozĂł AFF több ezer pĂ©nzĂŒgyi vezetĂ”t, szakembert felvonultatĂł tanĂĄcskozĂĄsĂĄn az orosz pĂ©nzĂŒgyminiszter-helyettes.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player