Jog
Demonstråciót tartanak a volt Malév alkalmazottak
(MTI) - DemonstrĂĄciĂłt hirdettek a MalĂ©v egykori munkavĂĄllalĂłi mĂĄrcius 29-re, a MalĂ©v 68. szĂŒletĂ©snapjĂĄra - közölte a MalĂ©v MunkavĂĄllalĂłk ÉrdekvĂ©delmi Szervezetei az MTI-vel szerdĂĄn.
Jogszabålyvåltozåsok - Mårciustól fél szocpol tåmogatås jår a fiataloknak hasznålt lakås våsårlåsra
Paksi erĂ”mĂ» - A magyar kormĂĄny tavaly decemberben tĂĄjĂ©koztatta BrĂŒsszelt a paksi bĂ”vĂ­tĂ©srĂ”l
ElkĂ©szĂŒlt az elektronikus anyakönyvezĂ©s bevezetĂ©sĂ©hez szĂŒksĂ©ges jogszabĂĄlytervezet
Könnyebb lesz elkobozni Európåban a bûnözÔk vagyonåt
Vådemelés egy férfi ellen, aki zaklatta a Budapest Pride résztvevÔit
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Jog Jog
Minden korĂĄbbinĂĄl több törvĂ©ny Ă©s kormĂĄnyrendelet szĂŒletett tavaly
MTI   2014 January 02, Thursday  

(MTI) - Minden korĂĄbbinĂĄl több törvĂ©ny, kormĂĄnyrendelet Ă©s összessĂ©gĂ©ben is törtĂ©nelmi rekordot jelentĂ” mennyisĂ©gĂ» jogszabĂĄly szĂŒletett 2013-ban - közölte a JogtĂĄrat kiadĂł Wolters Kluwer Kft. csĂŒtörtökön az MTI-vel. 2013-ban a törvĂ©nyek szĂĄma ...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Minden korĂĄbbinĂĄl több törvĂ©ny, kormĂĄnyrendelet Ă©s összessĂ©gĂ©ben is törtĂ©nelmi rekordot jelentĂ” mennyisĂ©gĂ» jogszabĂĄly szĂŒletett 2013-ban - közölte a JogtĂĄrat kiadĂł Wolters Kluwer Kft. csĂŒtörtökön az MTI-vel. 2013-ban a törvĂ©nyek szĂĄma ĂĄtlĂ©pte a 250-et, a jegybanki rendeletek szĂĄma mĂĄsfĂ©lszeresĂ©re nĂ”tt.

    Tavaly is tovĂĄbb tartott, Ă©s - mivel vĂĄlasztĂĄs Ă©v kezdĂ”dik - feltehetĂ”en a csĂșcsra is Ă©rt 2013-ban a jogalkotĂĄsi lendĂŒlet mind a parlamentben, mind a kormĂĄnyban - Ă­rtĂĄk. A Wolters Kluwer Kft. - korĂĄbban CompLex KiadĂł Kft. - JogtĂĄrĂĄnak adatai szerint januĂĄr 1-je Ă©s december 31-e között 1.439 jogszabĂĄly (törvĂ©ny, kormĂĄny-, miniszteri vagy egyĂ©b rendelet) jelent meg. Ez 144-gyel több az egy Ă©vvel korĂĄbbinĂĄl, ami 11,1 szĂĄzalĂ©kos növekedĂ©snek felel meg, Ă©s azt jelenti, hogy ĂĄtlagosan a mĂșlt Ă©v minden napjĂĄra nĂ©gy Ășj jogszabĂĄly jutott - olvashatĂł a tĂĄjĂ©koztatĂłban.
    HozzĂĄtettĂ©k: akĂĄrcsak 2012-ben, tavaly is nagyobb intenzitĂĄssal nĂ”tt a kormĂĄny jogalkotĂĄsi tevĂ©kenysĂ©ge, mint a parlamentĂ©. Ez "meg is felel a kormĂĄnyzati törekvĂ©seknek" - jeleztĂ©k, emlĂ©keztetve: KövĂ©r LĂĄszlĂł, az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke tavaly Ă”sszel mĂĄr felvetette, hogy növelni kellene a rendeleti kormĂĄnyzĂĄs sĂșlyĂĄt a magyar jogalkotĂĄsban.
    "A gyakorlatban ez mĂĄr zajlik is: az Ășj törvĂ©nyek szĂĄma (...) ĂĄtlagosan Ă©vi 5-11 szĂĄzalĂ©kkal nĂ”. Ezzel szemben a kormĂĄnyrendeletekĂ© tavaly negyedĂ©vel haladta meg a 2012-est, mĂ­g abban az Ă©vben 17 szĂĄzalĂ©kkal volt több az egy Ă©vvel korĂĄbbinĂĄl" - Ă­rtĂĄk. Az elemzĂ©s szerint csak az egyĂ©b rendeletek szĂĄmĂĄban nincs növekedĂ©s: a 2013-as 620 rendelet lĂ©nyegĂ©ben stagnĂĄlĂĄs az elĂ”zĂ” Ă©vihez kĂ©pest.
    A kiadĂł ĂĄttekintette a minisztĂ©riumi Ă©s egyĂ©b jogalkotĂĄsokat Ă©s megĂĄllapĂ­totta, hogy a legnagyobb mĂ©rtĂ©kben ott nĂ”tt a rendeletek szĂĄma, ahol szemĂ©lyi vĂĄltozĂĄsok voltak az elmĂșlt Ă©vekben. PĂ©ldakĂ©nt emlĂ­tettĂ©k, hogy tavaly mĂĄrciusban Matolcsy György nemzetgazdasĂĄgi miniszter kerĂŒlt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Ă©lĂ©re, utĂłda a miniszteri szĂ©kben Varga MihĂĄly lett. A nemzetgazdasĂĄgi minisztĂ©riumi rendeletek szĂĄma az elĂ”zĂ” Ă©vi 54-rĂ”l 77-re (42,6 szĂĄzalĂ©kkal), a jegybanki rendeletekĂ© 26-rĂłl 44-re (69,2 szĂĄzalĂ©kkal) nĂ”tt az elmĂșlt Ă©vben.
    TovĂĄbbi kĂ©t minisztĂ©rium van, amelynek tavaly több rendelete jelent meg, mint 2012-ben: a kĂŒlĂŒgy- Ă©s a honvĂ©delmi miniszter, valamint a miniszterelnök is eggyel-eggyel több rendeletet adott ki (4-et a 3, 24-et a 23, valamint 3-at a 2 utĂĄn). A belĂŒgyminiszter, az igazsĂĄgĂŒgyi Ă©s a vidĂ©kfejlesztĂ©si miniszter, tovĂĄbbĂĄ az emberi erĂ”forrĂĄsok minisztere kevesebb rendeletet alkotott, mint egy Ă©vvel korĂĄbban, mĂ­g a fejlesztĂ©si miniszter Ă©ppen annyit, mint 2012-ben.
    A nem kormĂĄnyzati szervek közĂŒl az Ă©v vĂ©gĂ©vel az MNB-be integrĂĄlt pĂ©nzĂŒgyi felĂŒgyelet harmadannyi rendeletet adott ki, mint 2012-ben (11 a 29 utĂĄn), a mĂ©diahatĂłsĂĄg viszont negyven szĂĄzalĂ©kkal többet (21-et a 15 utĂĄn).
    Az elemzĂ©s kitĂ©r arra is, hogy a jogszabĂĄlyok mellett a kormĂĄny- Ă©s mĂĄs hatĂĄrozatok szĂĄma is emelkedett a mĂșlt Ă©vben: a kormĂĄnyhatĂĄrozatokĂ© mĂĄsfĂ©lszeresĂ©re nĂ”tt egy Ă©v alatt, Ă©s 2013-ban majdnem kĂ©tszer annyi ilyen szĂŒletett, mint 2011-ben. (2011-ben 522, 2012-ben 705, 2013-ban 1057 kormĂĄnyhatĂĄrozat jelent meg). A köztĂĄrsasĂĄgi elnöki hatĂĄrozatok szĂĄma mĂĄsfĂ©lszeresĂ©re emelkedett egy Ă©v alatt (351-rĂ”l 520-ra), mĂ­g az orszĂĄggyĂ»lĂ©si hatĂĄrozatokĂ© kis mĂ©rtĂ©kben nĂ”tt (96-rĂ”l 104-re).
    A tĂĄjĂ©koztatĂĄs szerint a jogszabĂĄlyok Ă©s hatĂĄrozatok egyĂŒttes szĂĄma 3157 volt tavaly (ez ĂĄtlagosan legalĂĄbb napi 8-at jelent), ami csaknem negyedĂ©vel haladja meg az elĂ”zĂ” Ă©vi 2492-t.
    A Magyar Közlönynek tavaly 225 szåma jelent meg 90 344 oldalon, ami ötvenezer oldallal több az egy évvel koråbbinål.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player