NATO
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - ÖsszeĂŒlhet a NATO-OroszorszĂĄg TanĂĄcs
(MTI) - OroszorszĂĄg pozitĂ­v vĂĄlaszt adott a NATO megkeresĂ©sĂ©re, Ă­gy vĂĄrhatĂłan szerdĂĄn nagyköveti szinten összeĂŒl a 28 szövetsĂ©ges Ă©s OroszorszĂĄg kĂ©pviselĂ”ibĂ”l ĂĄllĂł NATO-OroszorszĂĄg TanĂĄcs az ukrĂĄn vĂĄlsĂĄg megtĂĄrgyalĂĄsĂĄra
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Rasmussent aggasztjĂĄk a krĂ­mi fejlemĂ©nyek - FRISSÍTETT (Ășj: NATO-Ukrajna BizottsĂĄg)
Afganisztån - A nemzetközi erÔk többi résztvevÔjével tanåcskoznak a NATO védelmi miniszterei
Rasmussen: Ukrajna a legfontosabb biztonsågi kérdés Európåban
A NATO a demokrĂĄcia, a jogĂĄllamisĂĄg, az emberi jogok Ă©s a kisebbsĂ©gek tiszteletĂ©t hangsĂșlyozza
Rasmussen: biztonsĂĄgi megĂĄllapodĂĄs nĂ©lkĂŒl a NATO az Ă©v vĂ©gĂ©ig teljesen kivonul AfganisztĂĄnbĂłl
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
NATO NATO
NATO-konferencia - Kövér: a NATO tovåbbra is a biztonsåg zåloga
MTI   2013 November 21, Thursday  

(MTI) - A NATO tovĂĄbbra is a biztonsĂĄg zĂĄloga, minden idĂ”k egyik legsikeresebb, legĂŒtĂ”kĂ©pesebb katonai szövetsĂ©ge - mondta KövĂ©r LĂĄszlĂł, az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke csĂŒtörtökön Budapesten, a XVII. Nemzetközi NATO-konferencia megnyitĂłjĂĄn. ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A NATO tovĂĄbbra is a biztonsĂĄg zĂĄloga, minden idĂ”k egyik legsikeresebb, legĂŒtĂ”kĂ©pesebb katonai szövetsĂ©ge - mondta KövĂ©r LĂĄszlĂł, az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke csĂŒtörtökön Budapesten, a XVII. Nemzetközi NATO-konferencia megnyitĂłjĂĄn. Martonyi JĂĄnos kĂŒlĂŒgyminiszter arrĂłl beszĂ©lt, az I. vilĂĄghĂĄborĂș kitörĂ©sĂ©nek közelgĂ” szĂĄzadik Ă©vfordulĂłja is arra emlĂ©keztet, hogy a NATO legfontosabb feladata a bĂ©ke szavatolĂĄsa.

    A hĂĄzelnök az OrszĂĄghĂĄzban tartott esemĂ©nyen kiemelte: nagyon fontos, hogy a NATO tovĂĄbbra is a kölcsönös bizalomra Ă©pĂŒlĂ”, szilĂĄrd, szerteĂĄgazĂł transzatlanti kapcsolatrendszer maradjon. A szövetsĂ©g alapcĂ©ljait azonban a tagĂĄllamok vĂ©delmi költsĂ©gvetĂ©se nem tĂĄmasztja alĂĄ, a forrĂĄsok jelentĂ”sen csökkentek - közölte, hozzĂĄtĂ©ve: a NATO-nak azonban kĂ©szen kell ĂĄllnia a kihĂ­vĂĄsokra.
    KövĂ©r LĂĄszlĂł Ășgy vĂ©lte, mivel 2014-ben befejezĂ”dik a NATO afganisztĂĄni mĂ»velete, az Ășj feladatok miatt az eurĂłpai Ă©s amerikai szövetsĂ©geseknek közösen elemezniĂŒk kell a biztonsĂĄgi környezetet, aminĂ©l figyelembe kell venni, hogy az EgyesĂŒlt Államok Ă©rdeklĂ”dĂ©se egyre inkĂĄbb a Csendes-ĂłceĂĄn tĂ©rsĂ©ge felĂ© fordul.
    Mint mondta, lényeges, hogy Európa ne veszítse el stratégiai jelentÔségét, amihez az kell, hogy többet åldozzon a biztonsågra és a védelemre, megfelelÔ erÔforråsai legyenek.
    Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elnöke arra is kitĂ©rt, hogy a Nyugat-BalkĂĄn euroatlanti integrĂĄciĂłjĂĄnak segĂ­tĂ©se MagyarorszĂĄg fontos cĂ©lja, mivel a rĂ©giĂł tartĂłs stabilitĂĄsa, fejlĂ”dĂ©se Ă­gy valĂłsĂ­thatĂł meg a leghatĂ©konyabban. A következĂ” NATO-csĂșcson ezĂ©rt Ă©rdemben kell foglalkozni a NATO bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©vel, tovĂĄbbĂĄ a tĂ©rsĂ©gben a regionĂĄlis egyĂŒttmĂ»ködĂ©st, a jĂłszomszĂ©di kapcsolatok Ă©pĂ­tĂ©sĂ©t is ösztönözni kell - mutatott rĂĄ.
    Kövér Låszló megjegyezte: az Orszåggyûlés szoros kapcsot åpol a NATO-val és a szervezet parlamenti közgyûlésével, és 2015 måjusåban a magyar Parlamentben tanåcskoznak a közgyûlés tagjai.
    Martonyi JĂĄnos beszĂ©dĂ©ben hangsĂșlyozta: meg kell erĂ”sĂ­teni a tagĂĄllamok egyĂŒttmĂ»ködĂ©sĂ©t a transzatlanti csalĂĄdban a NATO jövĂ” Ă©vi csĂșcstalĂĄlkozĂłja elĂ”tt.
    HozzĂĄtette, EurĂłpĂĄnak Ă©s AmerikĂĄnak szĂŒksĂ©ge van egymĂĄsra, jobban fĂŒggnek egymĂĄstĂłl, mint korĂĄbban bĂĄrmikor. Úgy lĂĄtja, EurĂłpĂĄnak erĂ”s Amerika kell, ahogyan AmerikĂĄnak is erĂ”s EurĂłpĂĄra van szĂŒksĂ©ge, Ă©s mindkettejĂŒk Ă©rdeke az erĂ”s NATO. Ezt szolgĂĄljĂĄk majd a NATO jövĂ” Ă©vi csĂșcstalĂĄlkozĂłjĂĄnak döntĂ©sei is: megerĂ”sĂ­tik a NATO-t, amely a biztonsĂĄg fĂ” letĂ©temĂ©nyese - mondta.
    A kĂŒlĂŒgyminiszter közölte: a NATO a legsikeresebb ĂĄllandĂł koalĂ­ciĂł a törtĂ©nelemben, a szövetsĂ©g a közösen vallott demokratikus Ă©rtĂ©keken Ă©s a tagĂĄllamok elkötelezettsĂ©gen alapul. Az EgyesĂŒlt Államok figyelme ugyan jelenleg valĂłban erĂ”teljesebben fordul a Csendes-ĂłceĂĄn felĂ©, de nagyra kell Ă©rtĂ©kelni az eurĂłpai szerepvĂĄllalĂĄsĂĄt - közölte. Megjegyezte: EurĂłpĂĄnak többet kell tennie, hogy a vĂ©delmi kĂ©pessĂ©geit kiĂ©pĂ­tse.
    Beszédében a tårcavezetÔ is kitért a NATO bÔvítésére. Kifejtette: a szövetség hitelességét fontos megtartani politikai és katonai szempontból is, és ezt szolgålja a bÔvítés is. A tagsåg perspektívåjåt nyitva kell hagyni minden csatlakozni vågyó orszåg elÔtt, biztosítani kell, hogy a NATO ajtói nyitva maradjanak - mondta.
    Martonyi JĂĄnos sikeres Ășj kezdemĂ©nyezĂ©snek nevezte az Ășgynevezett okos vĂ©delmet, amikor egyĂŒttmĂ»ködĂ©s rĂ©vĂ©n a tagĂĄllamok olyan kĂ©pessĂ©geket szerezhetnek, amelyekre kĂŒlön nem lennĂ©nek kĂ©pesek. A regionĂĄlis egyĂŒttmĂ»ködĂ©s nagyon fontos, a visegrĂĄdi orszĂĄgok (CsehorszĂĄg, LengyelorszĂĄg, MagyarorszĂĄg Ă©s SzlovĂĄkia) is hatĂ©konyan kooperĂĄlnak e terĂŒleten - mutatott rĂĄ.
    Az afganisztĂĄni mĂ»velettel kapcsolatban a kĂŒlĂŒgyminiszter azt mondta, hogy jelentĂ”s eredmĂ©nyeket Ă©rtek el a NATO tagĂĄllamai az orszĂĄgban. A szövetsĂ©g 2014 utĂĄn sem hagyja magĂĄra AfganisztĂĄnt, Ă©s MagyarorszĂĄg kiveszi a rĂ©szĂ©t az Ășj feladatokbĂłl - hangsĂșlyozta.
    A tĂĄrcavezetĂ” arrĂłl is beszĂ©lt, hogy a biztonsĂĄg garantĂĄlĂĄsa nagy kihĂ­vĂĄs a költsĂ©gvetĂ©si korlĂĄtok közepette a tagĂĄllamoknak. A szövetsĂ©gnek azonban folyamatosan kĂ©szen kell ĂĄllnia, mert nem tudni, mikor lesz szĂŒksĂ©g legközelebb arra, hogy cselekedjen - hangoztatta Martonyi JĂĄnos.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player