TĂĄrsadalom
NevelĂ”szĂŒlĂ”knĂ©l Ă©lĂ” gyerekeknek indĂ­tanak bĂ»nmegelĂ”zĂ©si Ă©s a sportot nĂ©pszerĂ»sĂ­tĂ” programokat
(MTI) - HĂ©tszĂĄz, jĂłrĂ©szt nevelĂ”szĂŒlĂ”knĂ©l Ă©lĂ” gyereknek indĂ­t bĂ»nmegelĂ”zĂ©si Ă©s a közössĂ©gi sportot nĂ©pszerĂ»sĂ­tĂ” programsorozatot az Ágota AlapĂ­tvĂĄny, valamint a nevelĂ”szĂŒlĂ”i hĂĄlĂłzatot mĂ»ködtetĂ” Szent Ágota GyermekvĂ©delmi SzolgĂĄltatĂł. ...
Råkóczi Szövetség: pålyåzat a FelvidékrÔl kitelepítettek emléknapjåra
Paksi erĂ”mĂ» - Civil szervezetek tĂŒntettek az orosz-magyar megĂĄllapodĂĄs ellen
Gyermekråk Alapítvåny: gyermekek életével jåtszik a sajtókampåny
Csizmadia LĂĄszlĂł: az ellenzĂ©ki szövetsĂ©g vezetĂ”inek cirkuszban lenne a helyĂŒk
EllenzĂ©ki megĂĄllapodĂĄs - Új tĂĄrsadalmi szerzĂ”dĂ©st kĂ©szĂ­t a CÖF
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
TĂĄrsadalom TĂĄrsadalom
SzervezÔk: a Békemenet célja a méltósågteljes megemlékezés és a belsÔ tåmadåsokkal szembeni kiållås
MTI   2013 October 11, Friday  

(MTI) - A harmadik Békemenet célja a méltósågteljes megemlékezés és a belsÔ tåmadåsokkal szembeni kiållås - errÔl a szervezÔk szåmoltak be pénteki sajtótåjékoztatójukon.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A harmadik Békemenet célja a méltósågteljes megemlékezés és a belsÔ tåmadåsokkal szembeni kiållås - errÔl a szervezÔk szåmoltak be pénteki sajtótåjékoztatójukon.

    SzĂ©les GĂĄbor, az Echo Tv Ă©s a Magyar HĂ­rlap tulajdonosa, vĂĄllalkozĂł arrĂłl beszĂ©lt, hogy a BĂ©kement cĂ©lja elsĂ”dlegesen tisztelgĂ©s Ă©s fĂ”hajtĂĄs a forradalom hĂ”sei Ă©s mĂĄrtĂ­rjai elĂ”tt, ugyanakkor "nem lehet szĂł nĂ©lkĂŒl elmenni amellett, amit a baloldal mĂ»vel". GyalĂĄzatnak Ă©s megengedhetetlennek nevezte a SzolidaritĂĄs rendezvĂ©nyĂ©n törtĂ©nt szobordöntĂ©st Ă©s Ășgy vĂ©lte: a baloldali politika szĂ­nvonala rendkĂ­vĂŒl lesĂŒllyedt, a törtĂ©ntektĂ”l az MSZP-nek markĂĄnsan el kellett volna hatĂĄrolĂłdnia.
    Úgy vĂ©lte, ezzel szemben a BĂ©kemeneten megmutatjĂĄk, hogy lehet mĂ©ltĂłsĂĄgteljesen, csendesen ĂŒnnepelni. HozzĂĄtette: a BĂ©kemenet alkalmat ad arra is, hogy összegezzĂ©k az elmĂșlt hĂĄrom Ă©vet. Úgy fogalmazott: "ma mĂĄr megĂĄllapĂ­thatĂł, hogy a miniszterelnök olyan tetteket hajtott vĂ©gre, amelyekre bĂŒszkĂ©k lehetĂŒnk" a közmunkĂĄtĂłl kezdve az adĂłssĂĄgĂĄllomĂĄny megĂĄllĂ­tĂĄsĂĄn ĂĄt a vidĂ©kfejlesztĂ©sig. KĂŒlön szĂłlt a vĂĄlasztĂĄsi rendszer ĂĄtalakĂ­tĂĄsĂĄrĂłl, amely szerinte alkalmat ad egy tisztulĂĄsi folyamatra is, pĂ©ldĂĄul arra, hogy a baloldal kivethesse magĂĄbĂłl az 5 szĂĄzalĂ©kot el nem Ă©rĂ” politikai tömörĂŒlĂ©seket.
    Stefka IstvĂĄn, a Magyar HĂ­rlap fĂ”szerkesztĂ”je azt hangsĂșlyozta, hogy amikor veszĂ©lyben a nemzet, a magyarsĂĄg összefog, Ă­gy tett 2012 januĂĄrjĂĄban is az elsĂ” BĂ©kemenet megszervezĂ©sekor. Úgy vĂ©lte, ma megint veszĂ©lyben a nemzet, mert "egyre többen hiszik el a balliberĂĄlis erĂ”k hazugsĂĄgait". HozzĂĄtette: a BĂ©kemenettel fel szeretnĂ©k nyitni az emberek szemĂ©t a hazugsĂĄgokkal szemben. HangsĂșlyozta: azokat a kivĂĄltsĂĄgokat kĂ­vĂĄnjĂĄk megvĂ©deni, amelyeket az elmĂșlt hĂĄrom Ă©vben sikerĂŒlt elĂ©rni Ă©s kĂŒlön megemlĂ­tette ezek közt az alaptörvĂ©nyt.
    Bencsik Andrås, a Demokrata fÔszerkesztÔje szerint a politikåban megengedhetÔ, hogy az ellenfelekrÔl rosszat mondjon az ember, ugyanakkor nem szabad åtlépni azt a hatårt, amely nyíltan, vagy akår szimbolikusan is egy ember elpusztítåsåra szólít fel. A Szolidaritås rendezvényén történt szobordöntésre utalva azt mondta: "Doberman" és tårsai kinyitottak egy olyan ajtót, amin nem szabad åtlépni. Szerinte azért is kell kimenni az utcåra, azért kell a Békemeneten részt venni, hogy ezzel is megmutassåk, mindez nem megengedhetÔ.
    HangsĂșlyozta azt is: nem Ă”k, a szervezĂ”k csinĂĄljĂĄk a BĂ©kemenetet, hanem az a fĂ©lmilliĂł ember, aki szĂŒksĂ©gĂ©t Ă©rzi, hogy rĂ©szt vegyen rajta.
    Fritz TamĂĄs, politolĂłgus, a Civil ÖsszefogĂĄs FĂłrum (CÖF) egyik alapĂ­tĂłja szerint azĂ©rt van szĂŒksĂ©g a BĂ©kementre, mert veszĂ©lyben vannak a BĂ©kemenet ĂĄltal fontosnak tartott Ă©rtĂ©kek, többek közt a nemzeti szuverenitĂĄs, az összetartĂĄs, a humanizmus Ă©s a szeretet. FelidĂ©zte: mĂ­g a korĂĄbbi BĂ©kemeneteket az EurĂłpai UniĂł Ă©s a nemzetközi szervezetek vĂĄratlan Ă©s Ă©les tĂĄmadĂĄsai hĂ­vtĂĄk Ă©letre, addig most ĂĄttevĂ”dött a hangsĂșly a belsĂ” tĂĄmadĂĄsokra. Szerinte "polgĂĄrhĂĄborĂșs Ă­zĂ»" kampĂĄny zajlik, amiben "Bajnai tĂĄrstettes", a BĂ©kemenet rĂ©sztvevĂ”i ugyanakkor MagyarorszĂĄg Ă©s a magyarsĂĄg egyben tartĂĄsĂĄĂ©rt menetel.
    Bayer Zsolt ĂșjsĂĄgĂ­rĂł szerint a BĂ©kemenet egy megkerĂŒlhetetlen intĂ©zmĂ©ny Ă©s jelensĂ©g lett a magyar belpolitikai Ă©letben. Úgy vĂ©lte, oktĂłber 23-ĂĄn miattuk "fog összeĂĄllni az egĂ©sz kis konglomerĂĄtum", "Bajnai Gordon bepuszilt GyurcsĂĄny Ferencnek" Ă©s azĂ©rt ĂĄllnak majd egy szĂ­npadra, mert "meg akarjĂĄk mutatni, hogy Ă”k is nagyon erĂ”sek".
    HangsĂșlyozta: legalĂĄbb annyian kell rĂ©szt venniĂŒk a BĂ©kemeneten, mint az elsĂ” alkalommal, mert "ebben az orszĂĄgban a normalitĂĄst Ă©s az Ă©lhetĂ” Ă©letet mi kĂ©pviseljĂŒk".
    Bencze Izabella, a CÖF egyik alapĂ­tĂłja arrĂłl beszĂ©lt, hogy a BĂ©kemeneten a hazĂĄĂ©rt kell kiĂĄllni, de nĂ©gy nappal kĂ©sĂ”bb a nemzetĂ©rt. Akkorra hirdette meg a SzĂ©kely Nemzeti TanĂĄcs a szĂ©kelyek menetelĂ©sĂ©t "a közigazgatĂĄsi megsemmisĂ­tĂ©s ellen", ehhez kapcsolĂłdva vonulĂĄsos nagygyĂ»lĂ©st szerveznek a HĂ”sök terĂ©tĂ”l a romĂĄn nagykövetsĂ©gig.
    Csizmadia LĂĄszlĂł, a CÖF egyik alapĂ­tĂłja szerint a BĂ©kemenet ĂŒzenete a baloldalnak többek közt az, hogy "merjenek kicsik lenni".
    Ismertette az Ăștvonalat: a BĂ©kemenet a Bem szobortĂłl indul Ă©s a Margit hĂ­d, Szent IstvĂĄn körĂșt, Nyugati tĂ©r, TerĂ©z körĂșt, Oktogon, AndrĂĄssy Ășt Ăștvonalon a HĂ”sök terĂ©re tart.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player