ENSZ
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - A FehĂ©r HĂĄz a pĂĄrbeszĂ©d ĂșjrakezdĂ©sĂ©t sĂŒrgette
Az EgyesĂŒlt Államokat felhĂĄborĂ­totta a kijevi utcai erĂ”szak Ă©s arra sĂŒrgeti Viktor Janukovics ukrĂĄn elnököt, hogy kezdje Ășjra a pĂĄrbeszĂ©det az ellenzĂ©k vezetĂ”ivel - jelentette ki kedden a FehĂ©r HĂĄz szĂłvivĂ”je Washingtonban.
SzĂ­ria - Ban Ki Mun: EgĂ©szĂ©ben vĂ©ve gördĂŒlĂ©kenyen halad a vegyi fegyverek kiszĂĄllĂ­tĂĄsa
Holokauszt-emléknap - Megemlékezés az ENSZ bécsi központjåban a holokauszt åldozatairól
Holokauszt-emlékév - KÔrösi Csaba: Magyarorszåg elÔször kért bocsånatot az ENSZ-ben a holokausztért
DĂ©l-SzudĂĄn - Bosznia-Hercegovina is kĂŒld bĂ©kefenntartĂłkat
Az ENSZ-fÔtitkår köszönÔ levelet írt Áder Jånosnak
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
ENSZ ENSZ
HajlĂ©ktalanĂŒgy - KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium: a kormĂĄny visszautasĂ­tja az ENSZ jelentĂ©stevĂ”inek bĂ­rĂĄlatĂĄt
MTI   2013 April 03, Wednesday  

A kormĂĄny visszautasĂ­tja az ENSZ jelentĂ©stevĂ”inek a magyar alaptörvĂ©nynek a hajlĂ©ktalanĂŒgyhöz kapcsolatos mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄra vonatkozĂł "alaptalan bĂ­rĂĄlatĂĄt" - közölte a KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium szerdĂĄn az MTI-vel.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - A kormĂĄny visszautasĂ­tja az ENSZ jelentĂ©stevĂ”inek a magyar alaptörvĂ©nynek a hajlĂ©ktalanĂŒgyhöz kapcsolatos mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄra vonatkozĂł "alaptalan bĂ­rĂĄlatĂĄt" - közölte a KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium szerdĂĄn az MTI-vel. A tĂĄrca egyĂșttal tudatta azt is, hogy a megfogalmazott aggĂĄlyokra a kabinet rĂ©szletes vĂĄlaszt kĂ©szĂ­t.

    KözlemĂ©nyĂ©ben a KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium arra reagĂĄlt, hogy az ENSZ kĂ©t megbĂ­zott jelentĂ©stevĂ”je bĂ­rĂĄlta a magyar alaptörvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄt, azt ĂĄllĂ­tva, hogy "kriminalizĂĄlja" a mintegy 30 ezer hajlĂ©ktalant.
    Magdalena SepĂșlveda, a vilĂĄgszervezet rendkĂ­vĂŒli szegĂ©nysĂ©ggel foglalkozĂł jelentĂ©stevĂ”je Ășgy vĂ©lekedett, hogy "a kormĂĄny intĂ©zmĂ©nyesĂ­ti a hajlĂ©ktalanok kriminalizĂĄlĂĄsĂĄt Ă©s elĂ”mozdĂ­tja a megbĂ©lyegzĂ©sĂŒket". Szerinte a mĂłdosĂ­tĂĄs elÔítĂ©leteket szĂ­t, Ă©s megakadĂĄlyozza a hajlĂ©ktalanokat abban, hogy Ă©ljenek alapvetĂ” jogaikkal.
    A mĂ©ltĂł lakhely ĂŒgyĂ©ben illetĂ©kes jelentĂ©stevĂ”, Raquel Rolnik felhĂ­vta a figyelmet, hogy "ellenkezik az egyenlĂ”sĂ©g Ă©s a nem diszkriminĂĄlĂĄs emberi jogĂĄval" a közterĂŒleten valĂł alvĂĄs tilalma, mivel korlĂĄtozottak a szĂĄllĂĄslehetĂ”sĂ©gek a hajlĂ©ktalanok Ă©s a szĂ»kös forrĂĄsokkal rendelkezĂ”k szĂĄmĂĄra.
    A kĂŒlĂŒgyi kommĂŒnikĂ© hangsĂșlyozza: a szegĂ©nysĂ©g Ă©s hajlĂ©ktalansĂĄg globĂĄlis problĂ©ma, Ă©s megszĂŒntetĂ©se mellett valamennyi felelĂ”s kormĂĄny, köztĂŒk a magyar is elkötelezett. MagyarorszĂĄgon több kormĂĄnyzati intĂ©zkedĂ©st tettek az ellĂĄtĂłrendszer fejlesztĂ©sĂ©re Ă©s hatĂ©konyabbĂĄ tĂ©telĂ©re. Jelenleg több ellĂĄtĂłhely van, mint hajlĂ©ktalan - teszik hozzĂĄ.
    RĂĄmutatnak: az alaptörvĂ©ny alkotmĂĄnyos kötelezettsĂ©gkĂ©nt Ă­rja elĂ” az ĂĄllamnak Ă©s az önkormĂĄnyzatoknak, hogy az emberhez mĂ©ltĂł lakhatĂĄs feltĂ©teleit mindenkinek biztosĂ­tsa, ennek Ă©rdekĂ©ben az ĂĄllam Ă©s a helyi önkormĂĄnyzatok törekednek arra, hogy valamennyi hajlĂ©k nĂ©lkĂŒl Ă©lĂ” embernek szĂĄllĂĄst adjanak.
    A tĂĄrca idĂ©zi az alaptörvĂ©ny vonatkozĂł rendelkezĂ©sĂ©t, amely felhatalmazĂĄst ad arra, hogy a közrend, a közbiztonsĂĄg, a közegĂ©szsĂ©gĂŒgy Ă©s a kulturĂĄlis Ă©rtĂ©kek vĂ©delmĂ©Ă©rt törvĂ©nyben vagy önkormĂĄnyzati rendeletben korlĂĄtozni lehessen az Ă©letvitelszerĂ» tartĂłzkodĂĄst a közterĂŒlet meghatĂĄrozott rĂ©szĂ©n, Ă©s feljogosĂ­tja a hatĂłsĂĄgot arra, hogy a korlĂĄtozott övezetbĂ”l tĂĄvozĂĄsra szĂłlĂ­tson fel. HangsĂșlyozzĂĄk, az alaptörvĂ©ny erre ad felhatalmazĂĄst, nem pedig arra, hogy bĂŒntethetĂ”vĂ© tegyĂ©k a hajlĂ©ktalanok Ă©letvitelĂ©t. "Nem igaz tehĂĄt az ĂĄllĂ­tĂĄs, hogy MagyarorszĂĄg kriminalizĂĄlnĂĄ a hajlĂ©ktalansĂĄgot" - Ă­rjĂĄk.
    KitĂ©rnek arra is: a kormĂĄny nyitott az Ă©rdemi egyĂŒttmĂ»ködĂ©sre az ENSZ emberi jogi rendszerĂ©vel, beleĂ©rtve az ENSZ megbĂ­zott jelentĂ©stevĂ”it, valamint folyamatos pĂĄrbeszĂ©det folytat az emberi jogi fĂ”biztos hivatalĂĄval is, hogy tĂ©nyszerĂ» tĂĄjĂ©koztatĂĄst adjon a magyar jogrendszer alapvetĂ” ĂĄtalakĂ­tĂĄsĂĄrĂłl.
    A KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium diplomĂĄciai csatornĂĄkon keresztĂŒl jelezte a kĂ©t ENSZ-jelentĂ©stevĂ”nek: az ĂĄltaluk felvetett aggĂĄlyokra a kormĂĄny rĂ©szletes vĂĄlaszt kĂ©szĂ­t - olvashatĂł a közlemĂ©nyben.
    A nap folyamĂĄn a Fidesz is közlemĂ©nyben reagĂĄlt az ENSZ jelentĂ©stevĂ”inek a hajlĂ©ktalanĂŒgyhöz kapcsolĂłdĂł bĂ­rĂĄlatĂĄra. A kormĂĄnypĂĄrt egyebek között hangsĂșlyozta: az alaptörvĂ©ny a rendszervĂĄltĂĄs Ăłta elĂ”ször tartalmaz a hajlĂ©ktalan emberek ellĂĄtĂĄsĂĄt ösztönzĂ” rendelkezĂ©st, Ă©s - összhangban az EurĂłpai Parlament elÔírĂĄsĂĄval - törekszik a közterĂŒleti hajlĂ©ktalansĂĄg felszĂĄmolĂĄsĂĄra.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player