Statisztika
VĂĄlasztĂĄs 2014 - Policy Solutions: hĂșsz nĂ”i tagja lenne az Ășj parlamentnek
(MTI) - A Policy Solutions politikai elemzĂ” intĂ©zet szerint a jelenlegi pĂĄrtpreferenciĂĄk alapjĂĄn hĂșsz nĂ”i tagja lenne az Ășj parlamentnek, ami a mostanival lĂ©nyegĂ©ben megegyezĂ”, mindössze tĂ­z szĂĄzalĂ©kos arĂĄnyt jelent.
A vårakozåsoknak megfelelÔen nÔttek a bérek az elemzÔk szerint
SzĂĄzadvĂ©g: a többsĂ©g nem Ă©rt egyet a feltĂ©tel nĂ©lkĂŒli alapjövedelemmel
Felmérés: a magyarok 83 szåzaléka derûlåtón kezdi az évet
NézÔpont: Bajnait többen tåmogatjåk, mint Mesterhåzyt
Felmérés: a magyarok 40 szåzaléka kipróbålna valamilyen extrémsportot
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Statisztika Statisztika
KSH: nĂ”tt a szĂŒletĂ©sek Ă©s a halĂĄlozĂĄsok szĂĄma
MTI   2012 November 19, Monday  

(MTI) - Az Ă©v elsĂ” kilenc hĂłnapjĂĄban emelkedett a szĂŒletĂ©sek, de a halĂĄlozĂĄsok szĂĄma is tavalyhoz kĂ©pest, összessĂ©gĂ©ben mĂ©rsĂ©klĂ”dött a termĂ©szetes fogyĂĄs ĂŒteme; a hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek szĂĄma kismĂ©rtĂ©kben emelkedett
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az Ă©v elsĂ” kilenc hĂłnapjĂĄban emelkedett a szĂŒletĂ©sek, de a halĂĄlozĂĄsok szĂĄma is tavalyhoz kĂ©pest, összessĂ©gĂ©ben mĂ©rsĂ©klĂ”dött a termĂ©szetes fogyĂĄs ĂŒteme; a hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek szĂĄma kismĂ©rtĂ©kben emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hĂ©tfĂ”n az MTI-vel.

    Az elĂ”zetes adatok szerint 2012 elsĂ” kilenc hĂłnapjĂĄban több gyermek szĂŒletett az elĂ”zĂ” Ă©v azonos idĂ”szakĂĄhoz kĂ©pest - olvashatĂł a közlemĂ©nyben. A szĂŒletĂ©sszĂĄm az Ă©v elsĂ” öt hĂłnapjĂĄban folyamatosan meghaladta az elĂ”zĂ” Ă©vit, jĂșniusban Ă©s jĂșliusban viszont az emelkedĂ” irĂĄnyzat megtorpant. Augusztusban Ă©s szeptemberben ismĂ©t növekedett a szĂŒletĂ©sek szĂĄma, Ă­gy összessĂ©gĂ©ben januĂĄr Ă©s szeptember között 67 995 gyermek szĂŒletett, közel 2400-zal (3,6 szĂĄzalĂ©kkal) több, mint egy Ă©vvel korĂĄbban. IdĂ©n szeptember vĂ©gĂ©ig ezer Ă©lveszĂŒletĂ©sre 4,9 csecsemĂ”halĂĄlozĂĄs jutott, ami 0,1 ezrelĂ©kpontos csökkenĂ©st jelentett az egy Ă©vvel korĂĄbbihoz kĂ©pest.
    Az összefoglalĂł szerint a halĂĄlozĂĄsok szĂĄma nĂ©gy hĂłnapban mĂ©rsĂ©klĂ”dött, öt hĂłnapban viszont nĂ”tt az elĂ”zĂ” Ă©v azonos hĂłnapjaihoz kĂ©pest. Mint Ă­rtĂĄk, a többlet kĂŒlönösen mĂĄrciusban volt szĂĄmottevĂ” (9,3 szĂĄzalĂ©k), ebben az akkor tetĂ”zĂ” influenzajĂĄrvĂĄnynak lehetett meghatĂĄrozĂł szerepe, a jĂșliusi 5,9 szĂĄzalĂ©kos emelkedĂ©s pedig valĂłszĂ­nĂ»leg a tartĂłs hĂ”sĂ©ggel magyarĂĄzhatĂł. ÖsszessĂ©gĂ©ben az Ă©v elsĂ” kilenc hĂłnapjĂĄban 1,1 szĂĄzalĂ©kkal emelkedett az elhunytak szĂĄma, az elĂ”zĂ” Ă©vhez kĂ©pest 1078-cal többen haltak meg.
    A hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek csökkenĂ” irĂĄnyzata megĂĄllt, Ă©s az idei Ă©v elsĂ” kilenc hĂłnapjĂĄban kismĂ©rtĂ©kĂ» emelkedĂ©st mutatott - olvashatĂł a jelentĂ©sben. A havonkĂ©nti hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek szĂĄma vĂĄltozatosan alakult: nĂ©gy hĂłnapban több, öt hĂłnapban viszont kevesebb hĂĄzassĂĄgot kötöttek, mint egy Ă©vvel korĂĄbban. A legjelentĂ”sebb visszaesĂ©s jĂșliusban volt, amikor 14,2 szĂĄzalĂ©kkal csökkent a hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek szĂĄma, augusztusban viszont 9,8, szeptemberben pedig 8,9 szĂĄzalĂ©kkal több hĂĄzassĂĄgot regisztrĂĄltak, mint az elĂ”zĂ” Ă©v azonos hĂłnapjaiban. A vizsgĂĄlt idĂ”szakban összesen 30 069 hĂĄzassĂĄgot kötöttek, ami 64-gyel (0,2 szĂĄzalĂ©kkal) mĂșlta felĂŒl az egy Ă©vvel korĂĄbbit.
    A közlemĂ©ny szerint a szĂŒletĂ©sszĂĄm emelkedĂ©se nagyobb mĂ©rtĂ©kĂ» volt, mint a halĂĄlozĂĄsokĂ©, ennek következtĂ©ben a termĂ©szetes fogyĂĄs ĂŒteme nĂ©mileg mĂ©rsĂ©klĂ”dött, Ă©s a 2011. januĂĄr-szeptemberi 30 484-gyel (4,1 ezrelĂ©k) szemben 2012 elsĂ” kilenc hĂłnapjĂĄban 29 176 (3,9 ezrelĂ©k) volt. A nemzetközi vĂĄndorlĂĄs becsĂŒlt, pozitĂ­v egyenlege folytĂĄn az orszĂĄg lakossĂĄga tĂ©nylegesen ennĂ©l kisebb mĂ©rtĂ©kben, mintegy 20 ezerrel csökkent. E szerint a becsĂŒlt lĂ©lekszĂĄm az idĂ”szak vĂ©gĂ©n 9 milliĂł 938 ezer volt.
    Az összefoglalĂłban kitĂ©rtek a szĂŒletĂ©sek, halĂĄlozĂĄsok Ă©s hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek szĂĄmĂĄnak rĂ©giĂłnkĂ©nti eltĂ©rĂ©seire is. A szĂŒletĂ©sszĂĄm valamennyi rĂ©giĂłban emelkedett, legjobban a KözĂ©p-DunĂĄntĂșlon Ă©s Észak-Alföldön, legkevĂ©sbĂ© pedig Észak-MagyarorszĂĄgon Ă©s DĂ©l-DunĂĄntĂșlon. A halĂĄlozĂĄsok szĂĄma az orszĂĄgos irĂĄnyzattal szemben a KözĂ©p-DunĂĄntĂșlon csökkent, hĂĄrom rĂ©giĂłban pedig csak kismĂ©rtĂ©kben emelkedett. Az orszĂĄgos ĂĄtlagot meghaladva nĂ”tt hĂĄrom rĂ©giĂłban a halĂĄlozĂĄsok szĂĄma: Nyugat-DunĂĄntĂșlon, valamint Észak- Ă©s DĂ©l-Alföldön. A hĂĄzassĂĄgkötĂ©sek szĂĄma öt rĂ©giĂłban emelkedett, a legnagyobb mĂ©rtĂ©kben DĂ©l-Alföldön, KözĂ©p- Ă©s Észak-MagyarorszĂĄgon pedig csökkent.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player