ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
VĂĄltozĂł vilĂĄg
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
MezÔgazdasåg MezÔgazdasåg
OGY - Fenntartható fejlÔdés bizottsåga: egyetértés a GMO mentességben
MTI   2011 September 19, Monday  

(MTI) - Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s fenntarthatĂł fejlĂ”dĂ©s bizottsĂĄgĂĄnak hĂ©tfĂ”i ĂŒlĂ©sĂ©n az orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”k pĂĄrtĂĄllĂĄstĂłl fĂŒggetlenĂŒl egyetĂ©rtettek abban, hogy MagyarorszĂĄg gĂ©nmĂłdosĂ­tott szervezetektĂ”l (GMO) valĂł mentessĂ©gĂ©t tovĂĄbbra is fenn kell tartani.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s fenntarthatĂł fejlĂ”dĂ©s bizottsĂĄgĂĄnak hĂ©tfĂ”i ĂŒlĂ©sĂ©n az orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”k pĂĄrtĂĄllĂĄstĂłl fĂŒggetlenĂŒl egyetĂ©rtettek abban, hogy MagyarorszĂĄg gĂ©nmĂłdosĂ­tott szervezetektĂ”l (GMO) valĂł mentessĂ©gĂ©t tovĂĄbbra is fenn kell tartani.

Ennek jegyĂ©ben egyhangĂșlag fogadtĂĄk el a genetikailag mĂłdosĂ­tott szervezetektĂ”l mentes Alpok-Adria kezdemĂ©nyezĂ©shez valĂł csatlakozĂĄsrĂłl szĂłlĂł orszĂĄggyĂ»lĂ©si javaslathoz benyĂșjtott mezĂ”gazdasĂĄgi bizottsĂĄgi mĂłdosĂ­tĂł javaslatot. A javaslat a fenntarthatĂł fejlĂ”dĂ©s bizottsĂĄgĂĄnak önĂĄllĂł indĂ­tvĂĄnyĂĄt pontosĂ­totta.
    
MagyarorszĂĄg GMO mentessĂ©gĂ©nek fenntartĂĄsa mellett a honatyĂĄk ugyanakkor elutasĂ­tottĂĄk a Lehet MĂĄs a Politika gĂ©nmĂłdosĂ­tott szervezetek kibocsĂĄtĂĄsĂĄval szembeni hatĂ©konyabb fellĂ©pĂ©shez szĂŒksĂ©ges egyes törvĂ©nymĂłdosĂ­tĂĄsokrĂłl szĂłlĂł törvĂ©nyjavaslatĂĄt.
    
Az LMP törvĂ©nyjavaslatĂĄval kapcsolatban SzabĂł Rebeka, az ellenzĂ©ki pĂĄrt kĂ©pviselĂ”je arrĂłl beszĂ©lt, hogy a GMO mentessĂ©g fenntartĂĄsa Ă©rdekĂ©ben az LMP Ășgy Ă­tĂ©lte meg, hogy szĂŒksĂ©g volna a BĂŒntetĂ” törvĂ©nykönyv mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄra, azaz egy olyan tĂ©nyĂĄllĂĄs bevezetĂ©sĂ©re, amely a gĂ©ntechnolĂłgiĂĄval valĂł visszaĂ©lĂ©st bĂŒntetnĂ©. Javaslatuk szerint ez 2-tĂ”l 8 Ă©vig terjedĂ” szabadsĂĄgvesztĂ©st vonna maga utĂĄn. JavasoltĂĄk tovĂĄbbĂĄ egy adatbĂĄzis lĂ©trehozĂĄsĂĄt, amelybĂ”l a fogyasztĂłk tĂĄjĂ©kozĂłdhatnĂĄnak az Ă©lelmiszerek összetĂ©telĂ©rĂ”l, Ă©s esetleges GMO tartalmĂĄrĂłl.
    
Ehhez a törvĂ©nyjavaslathoz a pĂĄrt benyĂșjtott egy orszĂĄggyĂ»lĂ©si hatĂĄrozati javaslatot is a gĂ©ntechnolĂłgiĂĄval mĂłdosĂ­tott szervezetek, illetve az azokbĂłl elÔållĂ­tott termĂ©kek kibocsĂĄtĂĄsa elleni hatĂ©konyabb fellĂ©pĂ©shez szĂŒksĂ©ges egyes intĂ©zkedĂ©sekrĂ”l.
    
A bizottsĂĄg azt követĂ”en utasĂ­totta el az LMP javaslatait, hogy Feldman Zsolt, a VidĂ©kfejlesztĂ©si MinisztĂ©rium terĂŒletĂ©rt felelĂ”s helyettes ĂĄllamtitkĂĄra arrĂłl beszĂ©lt, hogy megalakult egy Ășgynevezett GMO munkacsoport, amely ezekkel az ĂŒgyekkel foglalkozik, Ă©s a beterjesztetteknĂ©l egzaktabb mĂłdon kĂ­vĂĄnja megfogalmazni a GMO mentessĂ©g fenntartĂĄsĂĄval kapcsolatos törvĂ©nyi szabĂĄlyokat.
    
Az orszåggyûlési képviselÔk ugyanakkor kérték a helyettes ållamtitkårt, hogy a munkacsoport mielÔbb terjessze javaslatait a bizottsåg elé.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player