ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bemutatta a BMW az elsĂ” elektromos meghajtĂĄsĂș modelljĂ©t
GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy GazdasĂĄg, ĂŒzlet Ă©s pĂ©nzĂŒgy
KĂ©tmilliĂĄrdos tanĂĄcsadĂłi szerzĂ”dĂ©s az NFÜ-nĂ©l
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 February 21, Monday  

KĂ©tmilliĂĄrd forint Ă©rtĂ©kĂ» tanĂĄcsadĂłi szerzĂ”dĂ©st nyert el egy konzorcium, melynek feladata, hogy ezĂ©rt az összegĂ©rt a Nemzeti FejlesztĂ©si ÜgynöksĂ©g közbeszerzĂ©si fĂ”felĂŒgyeleti osztĂĄlyĂĄt segĂ­tse tanĂĄcsokkal.
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
KĂ©tmilliĂĄrd forint Ă©rtĂ©kĂ» tanĂĄcsadĂłi szerzĂ”dĂ©st nyert el egy konzorcium, melynek feladata, hogy ezĂ©rt az összegĂ©rt a Nemzeti FejlesztĂ©si ÜgynöksĂ©g közbeszerzĂ©si fĂ”felĂŒgyeleti osztĂĄlyĂĄt segĂ­tse tanĂĄcsokkal. A VastagbĂ”r blog szerint ez az NFÜ eddigi legnagyobb összegĂ» szerzĂ”dĂ©se, a vĂ©gösszeg kĂ©tszer annyi, mint a tĂĄrsasĂĄg 224 dolgozĂłjĂĄnak Ă©ves bĂ©rköltsĂ©ge. A szerzĂ”dĂ©st rĂĄadĂĄsul a Lehet MĂĄs a Politika (LMP) hĂ©tfĂ”i közlemĂ©nye szerint a hivatal jelenlegi alelnökĂ©nek egykori cĂ©gtĂĄrsĂĄval kötöttĂ©k, a közbeszerzĂ©si eljĂĄrĂĄs pedig jogsĂ©rtĂ” volt. Az LMP felszĂłlĂ­tja az NFÜ-t, hogy a jogsĂ©rtĂ” közbeszerzĂ©si eljĂĄrĂĄs miatt Ă©rvĂ©nytelenĂ­tse a kĂ©tmilliĂĄrdos szerzĂ”dĂ©st.

Az LMP hĂ©tfĂ”n azt közölte, hogy felszĂłlĂ­tjĂĄk a Nemzeti FejlesztĂ©si ÜgynöksĂ©get, hogy a jogsĂ©rtĂ” közbeszerzĂ©si eljĂĄrĂĄs miatt Ă©rvĂ©nytelenĂ­tse azt a kĂ©tmilliĂĄrd forintos szerzĂ”dĂ©st, amit a hivatal jelenlegi alelnökĂ©nek egykori cĂ©gtĂĄrsĂĄval kötöttek. "Az elszĂĄmoltatĂĄsi lĂĄzban Ă©gĂ” OrbĂĄn-kormĂĄnynak nem ez az elsĂ” olyan döntĂ©se, amely a korrupciĂł-gyanĂșs ĂŒgyek összes ismĂ©rvĂ©t magĂĄn hordja." olvashatĂł a közlemĂ©nyben.

Az LMP szerint a Fidesz a kormĂĄnyvĂĄltĂĄs Ăłta szĂĄmos, az elĂ”zĂ” kormĂĄnyok ĂĄltal megkötött tanĂĄcsadĂłi szerzĂ”dĂ©ssel kapcsolatban indĂ­tott vizsgĂĄlatot. "PapcsĂĄk Ferenc korĂĄbbi elszĂĄmoltatĂĄsi kormĂĄnybiztos nem is olyan rĂ©gen mĂ©g polipszerĂ» összefonĂłdĂĄsrĂłl, magĂĄncĂ©gek indokolatlan igĂ©nybevĂ©telĂ©rĂ”l beszĂ©lt. Ehhez kĂ©pest az NFÜ most az elmĂșlt Ă©vek talĂĄn legnagyobb keretösszegĂ» tanĂĄcsadĂłi szerzĂ”dĂ©sĂ©t Ă­rta alĂĄ, rĂĄadĂĄsul az ellenzĂ©ki pĂĄrt szerint törvĂ©nysĂ©rtĂ” mĂłdon Ă©s igen gyanĂșs körĂŒlmĂ©nyek között." - ĂĄll a közlemĂ©nyben.

Az LMP szerint semmi sem indokolja, hogy a NFÜ kĂ©tmilliĂĄrd forintĂ©rt kĂ©rjen tanĂĄcsot olyan feladatokkal kapcsolatban, amelyek megoldĂĄsĂĄra a hivatalnak is kĂ©pesnek kell lennie. A pĂĄlyĂĄzatot december 23-ĂĄn Ă­rtĂĄk ki Ă©s januĂĄr 13-ig lehetett rĂĄ jelentkezni. Ez sĂ©rti a közbeszerzĂ©si törvĂ©ny legrövidebb hatĂĄridĂ”vel kapcsolatos elÔírĂĄsĂĄt. A pĂĄlyĂĄzatot rĂĄadĂĄsul olyan indokolatlan versenykorlĂĄtozĂł feltĂ©telekkel hirdettĂ©k meg, amelyeknek csak gondosan elĂ”kĂ©szĂ­tett konzorciumok felelhettek volna meg. A kĂ©tmilliĂĄrd forint közpĂ©nzĂ©rt vĂ©gĂŒl egyetlen "versenyzĂ”" indult. Az LMP szerint "arcpirĂ­tĂł", hogy az egyszereplĂ”s verseny gyĂ”ztese olyan konzorcium lett, amelynek vezetĂ”je elsĂ”sorban nem a tanĂĄcsadĂĄsi terĂŒleten szerzett tapasztalatairĂłl ismert, hanem arrĂłl, hogy korĂĄbban cĂ©gtĂĄrsa volt az NFÜ egyik jelenlegi elnökhelyettese.

Az ĂŒgy kapcsĂĄn az internetes VastagbĂ”r blog ijelentetett meg adatokat. Ezek szerint a pĂĄlyĂĄzatot egy PD Konzorcium nevĂ» tĂĄrsasĂĄg nyerte, mint egyedĂŒli ajĂĄnlattevĂ”. A PD Konzorciumnak kĂ©t tagja van: a Dr. Pacsika ÜgyvĂ©di Iroda Ă©s a DezsĂ” Ă©s TĂĄrsai ÜgyvĂ©di Iroda. A Dr. Pacsika ÜgyvĂ©di irodĂĄnak mĂ©g weboldala sincs. Az NFÜ-nĂ©l rĂĄadĂĄsul 224 ember dolgozik a blog dokumentumai szerint, Ă©ves bĂ©rköltsĂ©gĂŒk kicsivel több mint 1 milliĂĄrd forint.

Az NFÜ szerint a 2 milliĂĄrdos szerzĂ”dĂ©s 4 Ă©vre szĂłl, a nyertes ajĂĄnlata nettĂł 16 ezer forint ĂłrĂĄnkĂ©nti dĂ­jrĂłl szĂłl. A kiĂ­rĂĄs szerint az NFÜ Ă©vi 50 ezer szakĂ©rtĂ”i ĂłrĂĄt vennĂ©nek igĂ©nybe. Ez nettĂł Ă©vi 800 milliĂł forintot jelent. A VastagbĂ”r blog szĂĄmĂ­tĂĄsai szerint napi 8 Ăłra tanĂĄcsadĂĄssal szĂĄmolva nettĂł napi 128 ezer forint a költsĂ©g, Ă©vi 200 munkanap esetĂ©n ez valamivel több mint 25 Ă©s fĂ©lmilliĂł. Ha az Ă©vi 800 milliĂłs keretbĂ”l csak 500 milliĂłt hasznĂĄl el az NFÜ, az akkor is azt jelenti, hogy minden nap, napi 8 ĂłrĂĄban 15 ember adott tanĂĄcsot. Ha ezt a 15 embert felvennĂ©k NFÜ alkalmazottnak, hogy ugyanazt csinĂĄljĂĄk, csak ne "tanĂĄcsadĂĄskĂ©nt", hanem a rendes munkakĂ©nt, akkor az a NFÜ bĂ©rköltsĂ©ge alapjĂĄn ez Ă©vi 70,2 milliĂł forintba kerĂŒlne. Ez 4 Ă©v alatt 280 milliĂł forint. Ezzel több mint mĂĄsfĂ©lmilliĂĄrdot lehetne megspĂłrolni.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!

ernesto26 2011 February 22, Tuesday, 22:18:19

Az NFÜ inkĂĄbb a CĂ©gĂŒnknek fizetnĂ© ki a nekĂŒnk jogosan jĂĄrĂł 40 M Ft-ot:), amiĂ©rt felĂșjĂ­tottunk egy közintĂ©zmĂ©nyt mĂ©g november vĂ©gĂ©n...

Hozzïżœszïżœlïżœsok szïżœma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player