Gasztronómia
Egymilliót keresett az APEH a Miskolci Kocsonyafesztiválon
Egymillió forintot keresett az APEH a Miskolci Kocsonyafesztiválon. Az adóhatóság emberi elsõsorban azokban az esetekben bírságoltak a gasztronómiai eseményen, amikor az árusok nem adtak nyugtát.
Torkos Csütörtök: csaknem 1300 helyen ma féláron
Torkos Csütörtök: már csaknem 1200 étterem csatlakozott
Idén is lesz torkos Csütörtök
Sok magyar egyáltalán nem iszik alkoholt
A Michelin elõször adott három csillagot egy kínai szakácsnak
Hírközpont
Katasztrófa és baleset
Robbanás az iPad2-t gyártó kínai üzemben
Rendõrség
Kigyulladt egy terménytároló Sajópetriben
Politika
Megrongálták a magyar elnökségi dekoráció egy részét Brüsszelben
Oktatás, nevelés
Pályaválasztási napot tart középiskolásoknak az ELTE
Programajánló
�prilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a h�napban
Hírfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hírek
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Szabó Gábor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudományegyetem szenátusa
Balett és fantasztikus vígjáték a Szegedi Nemzeti Színház márciusi mûsorán
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Választás 2014 – Botka: az Orbán-kormány leváltható
Magazin
Uccai dumák
Politikus szerepek
Játék
Kivirágzás vezényszóra
Autók
Példátlan, 27,5 millió dolláros áron cserélt gazdát egy Ferrari Kaliforniában
Gasztronómia Gasztronómia
Nagykanizsa, a dödölle fõvárosa
Független Hírügynökség   2008 August 30, Saturday  

Három dunántúli megyében is a saját népi ételüknek tartják az emberek, de ezen a hétvégén Zala, pontosabban Nagykanizsa a dödölle fõvárosa.
  Hozzszlsok Nyomtat E-mail PDF
A hagyományos krumplis finomság évszázadok óta egyszerû és olcsó alapanyagokból készül, viszont a fõzése fárasztó fizikai munka. Ezt bárki láthatta az V. Nagykanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon.

Nemcsak a hõség miatt gyöngyözött izzadság a szakácsok homlokán szombaton, Nagykanizsa fõterén. A dödölle-készítés fáradságos munka, erõs kéz kell a fõtt krumpliból és a fokozatosan hozzá adagolt lisztbõl álló massza keveréséhez. A profik nem mérnek, érzésre dolgoznak - mondta Szatai Lászlóné, aki az elsõ dödölléjét majd’ hatvan éve készítette. A 72 éves asszony szerint hús csak ritkán jutott az asztalukra, krumpli, liszt, só, hagyma és egy kis zsír viszont mindig volt a háznál, így a család gyakran evett dödöllét.

Egykor a szegények étele volt, ma már az ínyenceké is. A dödölle lehet édes, vagy sós, lehet köret szarvaspörkölt mellé, vagy fõétel tejföllel ízesítve. Ha jó a dödölle, az már messzirõl látszik - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Prikryl József mesterszakács.

A szombat estig tartó, V. Nagykanizsai Dödölle Fesztiválon óriási mennyiségû krumplis masszát szaggattak, és pirítottak a szakácsok. Sokan különleges ízesítésekkel próbálkoztak, de a legnépszerûbb idén is a hagymás, tejfölös változat

Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek arrow Nagykanizsa, a dödölle fõvárosa



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player