Egyre többen esznek kekszeket a rostok miatt
FĂĽggetlen HĂrĂĽgynöksĂ©g
2008 June 26, Thursday
A magyar fogyasztók tavaly 23 milliárd forintot költöttek kekszre és piskótára, ezekbõl 27 ezer tonna fogyott el.
|
A teljes kiõrlésû gabonából készült, nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták felé tolódik el a fogyasztás Magyarországon, amibõl a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy mind többen esznek tudatosabban - derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége sajtótájékoztatóján.
A legnépszerûbb az édes keksz, ami az összmennyiség egyharmadát teszi ki. A leggyakrabban otthon és délután eszünk ilyen ételeket - mondta egy felmérés alapján Sánta Sándor, az édességgyártói szövetség elnöke.
Sokak vĂ©lemĂ©nye ellenĂ©re a rostban gazdag kekszek Ă©s piskĂłták alkalmasak fogyás elõsegĂtĂ©sĂ©re, de fõleg a teljes kiõrlĂ©sĂ» gabonábĂłl kĂ©szĂĽltek. Ezek az Ă©telek a szĂv- Ă©s Ă©rrendszeri, valamint a rákos betegsĂ©gek megelõzĂ©sĂ©ben is szerepet kaphatnak - mondta Antal Emese, a dietetikusok szövetsĂ©gĂ©nek elnöke.
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!