Programajánló
M�jus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a h�napban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongrád megyében is támogatják a Mintamenza program terjedését
14:41 
Ukrán válság - Az oroszok hajók elsüllyesztésével foglyul ejtették az ukrán flotta egy részét
14:40 
Ukrán válság - Orosz lap: Viktor Janukovicsot állítólag infarktussal kórházban kezelik
14:38 
Versenyuszoda épül Gödöllõn
14:36 
Ukrán válság - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelõit
13:44 
Diszkótragédia - Fenntartotta a korábbi jogerõs ítéletet a Kúria a West Balkán-ügyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Bõrgyógyászati távkonzultációs rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnár Tamásék Diapolo Szeged VE néven folytatják
Pingvinfiókák születtek a Szegedi Vadasparkban
Színházi világnapi programok Szegeden
Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban
Magazin
Uccai dumák
Van ilyen
Játék
Kivirágzás vezényszóra
AutĂłk
Brutális: Jöhet az 1600 lóerõs Veyron Super?
GasztronĂłmia GasztronĂłmia
Kampány a szusi védelméban
FĂĽggetlen HĂ­rĂĽgynöksĂ©g   2008 January 29, Tuesday  

Nemzetközi kampányt indítottak a hagyományos japán konyha védelme érdekében. A kezdeményezést egy civil szervezet indította a japán mezõgazdasági minisztérium támogatásával.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
Ajánlásukra minõsíteni, hitelesíteni fogják a tengerentúli japán éttermeket. Az AFP hírügynökség által idézett gasztronómia szakértõ szerint ez nem "szusi-rendõrség", az osztályozással inkább reklámot akarnak a tradícionális japán konyhának.

A gasztronómiai szakértõkbõl álló japán civil szervezet ajánlását a mezõgazdasági minisztérium is támogatja. A minõségvédelem érdekében a hagyománynak megfelelõ japán éttermek jelzésére új logót találtak ki. A japán nemzeti zászlóból ismert vöröslõ felkelõ nap elõterében két evõpálcikáka között egy cseresznyevirág levél látható a képen.

A minõség jelképét csak az kaphatja meg, aki ételeihez japán rizst, tradícionális összetevõket és hagyományos fûszerezést használ. Az éttermek szakácsainak ismerniük kell a japán recepteket is. Az AFP által megkérdezett japán gasztrinómiai szakértõ, Jukio Hatteri szerint fontos, hogy a világon található japán éttermek hasonlóan jó színvonalú tradícionális ételeket szolgáljanak fel, de erre senkit nem kényszeríthetnek. Vagyis nem "szusi-rendõrséget" hoznak létre.

A minõséghitelesítés rendszerének megismertetése érdekében március 27-én és 28-án konferenciát rendeznek Tokióban. Az osztályzó civil szervezet pedig már meg is nyitotta irodáit a thaiföldi Bangkokban, a kínai Shanghajban és a tajvani Tajpejben. Március végéig pedig további képviseleteket terveznek Amszterdamban, Londonban, Párizsban és Los Angelesben is.

A becslések alapján összesen mintegy 250 ezer japán étterem mûködik világszerte. Számuk pedig - az egészségesnek tartott japán ételeknek köszönhetõen - várhatóan jócskán növekszik majd a következõ években .

Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!



Webradio.hu - Szegedi, orsz�gos �s sport h�rek a nap 24 �r�j�ban!:Hírek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player