KĂŒlföld
Hatalmas méreteket ölt a pénzmosås Hongkongban
(MTI) - Hatalmas mĂ©retĂ» a pĂ©nzmosĂĄs az Ázsia pĂ©nzĂŒgyi központjĂĄnak szĂĄmĂ­tĂł Hongkongban, miközben az adatok szerint KĂ­nĂĄban meglepĂ”en alacsony fokĂș ez az illegĂĄlis tevĂ©kenysĂ©g - derĂŒl ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) egy friss jelentĂ©sĂ©bĂ”l.
KĂ­nĂĄba kĂ©szĂŒl Michelle Obama
KĂ­na tartanĂĄ a 7,5 szĂĄzalĂ©kos gazdasĂĄgi növekedĂ©st - FRISSÍTETT
Szabad a graffiti a kínai nagy fal egy részénél
Kínai sajtó: kettÔs mércét hasznål a Nyugat a terrorizmus megítélésében
Több ezren tĂŒntettek Hongkongban az ĂșjsĂĄgĂ­rĂłkat Ă©rt erĂ”szak ellen
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KĂŒlföld KĂŒlföld
A kĂ­nai hatĂłsĂĄgok szerint hszincsiangi szakadĂĄrok mĂ©szĂĄroltak le civileket JĂŒnnanban - FRISSÍTETT
MTI   2014 March 02, Sunday  

VasĂĄrnapi hivatalos közlĂ©s szerint a hszincsiangi szakadĂĄr erĂ”k elĂ”re megtervezett terrortĂĄmadĂĄsa volt a dĂ©lnyugat-kĂ­nai pĂĄlyaudvari tömeges kĂ©selĂ©s, amelyben legalĂĄbb 29 ĂĄrtatlan civil meghalt Ă©s több mint 130-an megsebesĂŒltek.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - VasĂĄrnapi hivatalos közlĂ©s szerint a hszincsiangi szakadĂĄr erĂ”k elĂ”re megtervezett terrortĂĄmadĂĄsa volt a dĂ©lnyugat-kĂ­nai pĂĄlyaudvari tömeges kĂ©selĂ©s, amelyben legalĂĄbb 29 ĂĄrtatlan civil meghalt Ă©s több mint 130-an megsebesĂŒltek. A legfrissebb hĂ­rek szerint nĂ©gy tĂĄmadĂłval a rendĂ”rsĂ©g a helyszĂ­nen vĂ©gzett, egyikĂŒket - egy nĂ”t - megsebesĂ­tettĂ©k.

    A vĂ©res akciĂłt JĂŒnnan tartomĂĄny szĂ©khelyĂ©n, Kunmingban, a vĂĄros vasĂști pĂĄlyaudvarĂĄn követtĂ©k el. Helyi idĂ” szerint este kilenc Ăłra tĂĄjban körĂŒlbelĂŒl tucatnyi, kĂ©sekkel felfegyverezett ember esett neki vĂĄlogatĂĄs nĂ©lkĂŒl a vĂĄrakozĂł tömegnek Ă©s a jĂĄrĂłkelĂ”knek.
    Az online beszĂĄmolĂłk szerint a tettesek fekete ruhĂĄba öltözött emberek voltak, akik hosszĂș kĂ©sekkel csaknem fĂ©l ĂłrĂĄn ĂĄt "Ă”rĂŒlt mĂłdon" kaszaboltĂĄk az embereket, ĂŒldöztĂ©k a menekĂŒlĂ”ket. A sebesĂŒlteket kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tottĂĄk, a mĂ©g menekĂŒlĂ” tetteseket keresik. A vĂĄrost rendĂ”rök leptĂ©k el, Ă©s lezĂĄrtak több utat.
    A fegyverek pengĂ©je 40-70 centimĂ©ter hosszĂș volt, ezekbĂ”l a tĂĄmadĂłk többet hasznĂĄltak. A rendĂ”rök körĂŒlbelĂŒl 20 darabot gyĂ»jtöttek össze belĂ”lĂŒk.
    A kĂ­nai ĂĄllamelnök, Hszi Csin-ping felszĂłlĂ­totta a hatĂłsĂĄgokat, hogy tegyenek meg mindent a törtĂ©ntek felderĂ­tĂ©sĂ©re, a terroristĂĄkat pedig a törvĂ©nyeknek megfelelĂ”en bĂŒntessĂ©k meg.
    Hszi, aki a nemzetbiztonsĂĄgi bizottsĂĄg feje is egyben, a közbiztonsĂĄgot felĂŒgyelĂ” kĂ©t legmagasabb rangĂș vezetĂ”t, köztĂŒk a tĂĄrca miniszterĂ©t jelölte ki a jĂŒnnani esemĂ©nyek utĂĄni feladatok irĂĄnyĂ­tĂĄsĂĄra, a sĂ©rĂŒltek felkeresĂ©sĂ©re. Li Ko-csiang miniszterelnök a hatĂ©kony nyomozĂłmunkĂĄt Ă©s a nyilvĂĄnos helyek fokozott vĂ©delmĂ©t sĂŒrgette.
    A kunmingi pĂĄlyaudvar forgalma vasĂĄrnapra helyreĂĄllt, a nap folyamĂĄn összesen vĂĄrhatĂłan 60 ezer utas hagyja el a vĂĄrost vonaton. Szombaton 59-ezren voltak. Az interneten megjelent kĂ©pes beszĂĄmolĂłk szerint vasĂĄrnap este a vĂĄrosban gyertyafĂ©nyes virrasztĂĄst tartottak az ĂĄldozatokra Ă©s a sebesĂŒltekre emlĂ©kezve.
    Az elmĂșlt Ă©vekben több, sĂșlyos ĂĄldozatokat követelĂ” hszincsiangi kĂ©ses tĂĄmadĂĄsrĂłl Ă©rkezett jelentĂ©s, ezeknek a helyszĂ­nei többnyire az utcĂĄk, közterĂŒletek voltak, ĂĄldozataik pedig civil jĂĄrĂłkelĂ”k. Gyakoriak a helyi rendĂ”rsĂ©g elleni robbantĂĄsos, kĂ©ses tĂĄmadĂĄsok, merĂ©nyletek sem.
    A hatĂłsĂĄgok ĂĄltalĂĄban Hszincsiang fĂŒggetlensĂ©gĂ©t követelĂ”, kĂŒlföldrĂ”l tĂĄmogatott vallĂĄsi szĂ©lsĂ”sĂ©gesekkĂ©nt Ă­rjĂĄk le a tĂĄmadĂłkat. Az ujgurok, a törökkel rokon nyelvet beszĂ©lĂ” muszlim vallĂĄsĂș nĂ©pcsoport tagjai, a nagyrĂ©szt elmaradott Hszincsiang-Ujgur autonĂłm terĂŒlet Ă”slakĂłi jelenleg a terĂŒlet nĂ©pessĂ©gĂ©nek körĂŒlbelĂŒl a 45-50 szĂĄzalĂ©kĂĄt teszik ki.
    Az ĂĄllami Hszinhua hĂ­rĂŒgynöksĂ©g vasĂĄrnapi jegyzetĂ©ben felteszi a kĂ©rdĂ©st, hogy a tĂĄmadĂłk ezĂșttal vajon miĂ©rt Ă©ppen azt a JĂŒnnant vĂĄlasztottĂĄk akciĂłjuk szĂ­nhelyĂ©ĂŒl, ahol 26 nemzetisĂ©g Ă©l bĂ©kĂ©ben egymĂĄssal. A szerzĂ” az elkövetĂ”ket gyĂĄva embereknek nevezte, s Ășgy vĂ©lte, szĂĄndĂ©kukkal, azaz a pĂĄnikkeltĂ©ssel nem fognak cĂ©lt Ă©rni. Egyben arra szĂłlĂ­tott fel, hogy az emberek ne publikĂĄljĂĄk, ne tovĂĄbbĂ­tsĂĄk a helyszĂ­nen kĂ©szĂŒlt borzalmas felvĂ©teleket.
    A kĂ­nai hivatalos mĂ©dia viszonylag visszafogottan foglalkozott a hĂ©tvĂ©gi tragĂ©diĂĄval. Ennek az lehet az oka, hogy Pekingben hĂ©tfĂ”n megkezdĂ”dik a nĂ©pfront, illetve szerdĂĄtĂłl a parlament Ă©ves ĂŒlĂ©sszaka. Ez a bĂ” egyhetes esemĂ©nysorozat a kĂ­nai belpolitika hagyomĂĄnyosan fontos esemĂ©nye, amit a helyi sajtĂł mindenek elĂ© helyez.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player