EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
(MTI) - Arszenyij Jacenyuk ukrĂĄn miniszterelnökkel kezdtek egyeztetĂ©seket az ukrajnai konfliktusrĂłl Ă©s az orszĂĄg helyzetĂ©rĂ”l az eurĂłpai uniĂłs ĂĄllam- Ă©s kormĂĄnyfĂ”k csĂŒtörtöki brĂŒsszeli rendkĂ­vĂŒli csĂșcstalĂĄlkozĂłjuk elĂ”tt.
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Janukovics szĂĄmlĂĄit is befagyasztotta az EU
OrbĂĄn Viktor rĂ©szt vesz a brĂŒsszeli EU-s Ă©s a dublini nĂ©ppĂĄrti csĂșcstalĂĄlkozĂłn
A bolgår alelnök szerint orszåga teljesítette a schengeni csatlakozås feltételeit
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
LabdarĂșgĂł NB I - Szombaton örökrangadĂł - ELÕZETES
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
KerĂ©kpĂĄrost gĂĄzolt egy teherautĂł SĂĄrvĂĄr közelĂ©ben - teljes ĂștzĂĄr
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
EU EU
Megszavazta az EP a vilåghåló akadålymentesítésérÔl szóló elÔterjesztést
MTI   2014 February 27, Thursday  

(MTI) - Az EurĂłpai Parlament (EP) szerdĂĄn Strasbourgban megszavazta azt az elĂ”terjesztĂ©st, amelynek Ă©rtelmĂ©ben a közszfĂ©rĂĄhoz tartozĂł, illetve lĂ©tfontossĂĄgĂș közfeladatokat ellĂĄtĂł szervezetek weboldalait a jövĂ”ben Ășgy kell kialakĂ­tani, hogy azok a ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az EurĂłpai Parlament (EP) szerdĂĄn Strasbourgban megszavazta azt az elĂ”terjesztĂ©st, amelynek Ă©rtelmĂ©ben a közszfĂ©rĂĄhoz tartozĂł, illetve lĂ©tfontossĂĄgĂș közfeladatokat ellĂĄtĂł szervezetek weboldalait a jövĂ”ben Ășgy kell kialakĂ­tani, hogy azok a fogyatĂ©kos szemĂ©lyek rĂ©szĂ©re is hozzĂĄfĂ©rhetĂ”ek legyenek.

    Ha a tervezetre az uniĂłs tagĂĄllami kormĂĄnyokat megjelenĂ­tĂ” TanĂĄcs is rĂĄbĂłlint, a közĂ©rdekĂ» webhelyek valamennyi vĂĄltozatĂĄt - beleĂ©rtve tehĂĄt a mobil vagy bĂĄrmilyen mĂĄs eszközrĂ”l törtĂ©nĂ” hozzĂĄfĂ©rĂ©sre kifejlesztett vĂĄltozatokat is - akadĂĄlymentessĂ© kell tenni az EurĂłpai UniĂł terĂŒletĂ©n.
    Az akadĂĄlymentesĂ­tĂ©s informatikai Ă©rtelemben ĂĄltalĂĄban olyan mĂ»szaki megoldĂĄsokat jelent, mint pĂ©ldĂĄul gyengĂ©nlĂĄtĂłk szĂĄmĂĄra a honlapok nagyĂ­tott betĂ»mĂ©retĂ» vĂĄltozatĂĄnak elĂ©rhetĂ”vĂ© tĂ©tele, a hangalapĂș interaktĂ­v kommunikĂĄciĂł bĂ”vĂ­tett lehetĂ”sĂ©gĂ©nek felkĂ­nĂĄlĂĄsa, illetve - Ă©rtelmi fogyatĂ©kosok szĂĄmĂĄra - bonyolult összefĂŒggĂ©sek leegyszerĂ»sĂ­tett, fokozottan felhasznĂĄlĂłbarĂĄt bemutatĂĄsa.
    Kiterjed a kötelezettsĂ©g a lakossĂĄg szĂĄmĂĄra bizonyos alapszolgĂĄltatĂĄsokat nyĂșjtĂł weboldalakra (Ă­gy mĂ©diatĂĄrakra, alapvetĂ” online banki Ă©s biztosĂ­tĂĄsi szolgĂĄltatĂĄsokra), hĂĄlĂłzati alapszolgĂĄltatĂĄsokra (gĂĄz-, tĂĄvhĂ”-, ĂĄram-, illetve vĂ­zszolgĂĄltatĂĄsokra), postai vagy közlekedĂ©ssel kapcsolatos szolgĂĄltatĂĄsokra, egĂ©szsĂ©gĂŒgyi Ă©s szociĂĄlis ellĂĄtĂĄsokkal kapcsolatos online informĂĄciĂłszolgĂĄltatĂĄsra, valamint kulturĂĄlis vagy turisztikai tevĂ©kenysĂ©geket tartalmazĂł weboldalakra is.
    A kötelezettsĂ©g az Ășjonnan lĂ©trehozott weboldalakra 2015. januĂĄr 1-Ă©tĂ”l vonatkozik majd, mĂ­g a jelenlegi tartalmak vonatkozĂĄsĂĄban 2017-ig kell eleget tenni a követelmĂ©nyeknek. Az akadĂĄlymentesĂ­tĂ©s "megfelelĂ”, hatĂ©kony, arĂĄnyos Ă©s visszatartĂł erejĂ»" bĂ­rsĂĄgokkal is kikĂ©nyszerĂ­thetĂ” lesz. Az Ășgynevezett mikrovĂĄllalkozĂĄsok felmentĂ©st kaphatnak az irĂĄnyelv teljesĂ­tĂ©se alĂłl. A tagĂĄllamok közhatĂłsĂĄgai elÔírhatjĂĄk, hogy bizonyos webhelyek csak az uniĂł terĂŒletĂ©n mĂ»ködĂ” szerverekrĂ”l mĂ»ködhetnek.
    KĂłsa ÁdĂĄm, az EP fogyatĂ©kossĂĄgĂŒgyi munkacsoportjĂĄnak a fideszes elnöke örömĂ©t fejezte ki, hogy az EP-ben szĂ©les körĂ» összefogĂĄs valĂłsult meg a fogyatĂ©kossĂĄggal Ă©lĂ” szemĂ©lyek Ă©rdekĂ©ben. Deutsch TamĂĄs, az EP foglalkozĂĄsi Ă©s szociĂĄlis bizottsĂĄgĂĄnak szintĂ©n fideszes vĂ©lemĂ©nyadĂłjakĂ©nt alĂĄhĂșzta a szociĂĄlis partnerekkel valĂł szĂ©les körĂ» egyĂŒttmĂ»ködĂ©s jelentĂ”sĂ©gĂ©t Ă©s a jĂł gyakorlatok kialakĂ­tĂĄsĂĄnak fontossĂĄgĂĄt. BagĂł ZoltĂĄn, a kulturĂĄlis Ă©s oktatĂĄsi bizottsĂĄg fideszes vĂ©lemĂ©nyadĂłjakĂ©nt felhĂ­vta a figyelmet arra: a jogszabĂĄlytervezet a tagĂĄllamokat arra kötelezi, hogy a köztisztsĂ©get viselĂ” Ă©s közfeladatokat ellĂĄtĂł szervezetek szemĂ©lyzetĂ©t megfelelĂ” kĂ©pzĂ©ssel lĂĄssĂĄk el a weboldalak akadĂĄlymentesĂ­tĂ©se Ă©rdekĂ©ben.
    Göncz Kinga szocialista EP-képviselÔ a témåról folytatott vitåban kitért arra: az akadålymentesítésrÔl hallva ma még legtöbben a fizikai akadålyok lebontåsåra gondolnak.
    "Egyre fontosabbĂĄ vĂĄlik azonban a vilĂĄghĂĄlĂł akadĂĄlymentesĂ­tĂ©se is a fogyatĂ©kossĂĄggal Ă©lĂ”k Ă©s idĂ”sek szĂĄmĂĄra. Ma ugyanis ez jelenti a legfĂ”bb informĂĄciĂłforrĂĄst. Ez ad esĂ©lyegyenlĂ”sĂ©get az ĂŒgyintĂ©zĂ©sben, a tĂĄmogatĂĄsokhoz Ă©s a szolgĂĄltatĂĄsokhoz valĂł hozzĂĄfĂ©rĂ©sben, az aktĂ­v tĂĄrsadalmi rĂ©szvĂ©telben, az önĂĄllĂł Ă©letvitel biztosĂ­tĂĄsĂĄban" - mondta.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player