KultĂșra
Bernard Haitink nem vezényli többé a Concertgebouw zenekaråt
A koncertterem vezetĂ”sĂ©gĂ©nek vele szemben tanĂșsĂ­tott viselkedĂ©se miatt Bernard Haitink vilĂĄghĂ­rĂ» holland karmester a 85. szĂŒletĂ©snapjĂĄn bejelentette, hogy nem vezĂ©nyli többĂ© a Concertgebouw zenekarĂĄt.
A Deep Purple lép fel hétfÔn a Papp Låszló Sportarénåban
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal - A hétvégén rendezik a középdöntÔket
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal - Kialakult a középdöntÔk mezÔnye
GuantĂĄnamo: szerzĂ”i jogdĂ­jat követel a PentagontĂłl egy kanadai rockegyĂŒttes
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal - Kiråly Viktor nyerte az elsÔ elÔdöntÔt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
KultĂșra KultĂșra
EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl - A Dal - KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs utazik KoppenhĂĄgĂĄba
MTI   2014 February 23, Sunday  

Kållay-Saunders Andrås és a Running címû dal képviseli Magyarorszågot az 59. Eurovíziós Dalfesztivålon måjus 6. és 10. között Koppenhågåban.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Kållay-Saunders Andrås és a Running címû dal képviseli Magyarorszågot az 59. Eurovíziós Dalfesztivålon måjus 6. és 10. között Koppenhågåban.

A Dal cĂ­mĂ» magyar vĂĄlogatĂłverseny szombati döntĂ”jĂ©ben, az M1-en Ă©s a Duna World csatornĂĄn Ă©lĂ”ben sugĂĄrzott showmĂ»sorban a nyolc finalista mezĂ”nyĂ©t a nĂ©gytagĂș zsĂ»ri szĂ»kĂ­tette nĂ©gyre, közĂŒlĂŒk a tĂ©vĂ©nĂ©zĂ”ktĂ”l KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs Ă©s a Running kapta a legtöbb sms-szavazatot. A dal szerzĂ”i: az elĂ”adĂł Ă©s Szakos KrisztiĂĄn. A 29 Ă©ves, New York-i szĂŒletĂ©sĂ» Ă©nekes (Ă©desapja Fernando Saunders vilĂĄghĂ­rĂ» amerikai producer, basszusgitĂĄros, Ă©nekes, dalszerzĂ”) a zsĂ»ritĂ”l is a legmagasabb pontszĂĄmot (30) kapta. SzintĂ©n bejutott a legjobb nĂ©gybe Bogi Ă©s a We All, a Fool MoontĂłl az It Can't Be Over, valamint KirĂĄly Viktor Ă©s a Running Out of Time cĂ­mĂ» dal.
   
A nĂ©zĂ”k több mint 150 ezer szavazatot kĂŒldtek sms-ben a nĂ©gy legjobbra. "Harmadszor indultam idĂ©n A Dalban, nem adtam fel, szerintem az emberek is lĂĄttĂĄk rajtam, mennyire szeretnĂ©m kĂ©pviselni MagyarorszĂĄgot az EurovĂ­ziĂłn. Az is lehet, hogy megĂ©rintette Ă”ket az elĂ”adĂĄsom Ă”szintesĂ©ge Ă©s hitelessĂ©ge" - mondta KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs az MTI-nek, miutĂĄn Ășjra elĂ©nekelte a gyĂ”ztes dalt a verseny vĂ©gĂ©n. KitĂ©rt arra, hogy ha most sem gyĂ”zött volna, akkor jövĂ”re talĂĄn negyedszer is megprĂłbĂĄlta volna. "MĂĄr gondolkoztam is azon, hogy milyen dalt kellene Ă­rni". A Running tĂ©mĂĄja komoly, a gyerekek elleni erĂ”szak, egy szomorĂș, igaz törtĂ©net, amely az Ă©nekes egy amerikai barĂĄtjĂĄval esett meg. "Szakos KrisztiĂĄnnal ĂŒltĂŒnk a stĂșdiĂłban, Ă” zongorĂĄzott valamit, Ă©n meg elkezdtem Ă©nekelni rĂĄ, Ă©s amikor visszahallgattam, az valahogy emlĂ©keztetett a törtĂ©netre, amit a barĂĄtom mesĂ©lt gyerekkorĂĄrĂłl. Rögtön elkezdtem Ă­rni a szöveget" - idĂ©zte fel a dal megszĂŒletĂ©sĂ©nek törtĂ©netĂ©t.
   
KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs tavaly a My Baby cĂ­mĂ» dallal a legtöbb pontot kapta a zsĂ»ritĂ”l, a közönsĂ©g azonban akkor nem Ă”t, hanem ByeAlexet vĂĄlasztotta. Mint az MTI-nek kifejtette, A Dalban az elĂ”döntĂ”ben, a közĂ©pdöntĂ”ben Ă©s a döntĂ”ben is ugyanĂșgy adta elĂ” a szerzemĂ©nyt, Ă©s nem gondolja, hogy KoppenhĂĄgĂĄra vĂĄltoztatni kellene rajta. A zsĂ»riben RĂșzsa Magdi Ă©s KovĂĄcs Kati Ă©nekesnĂ”, CsiszĂĄr JenĂ” rĂĄdiĂłs mĂ»sorvezetĂ” Ă©s elnökkĂ©nt RĂĄkay Philip, az MTV Zrt. vezĂ©rigazgatĂł-helyettese kapott helyet. A szombat esti mĂ»sorban fellĂ©pett a Muzikfabrik egyĂŒttes, amely az online akusztik szavazĂĄs nyertesekĂ©nt adta elĂ” This Is My Life cĂ­mĂ» dalĂĄt. SzintĂ©n szĂ­npadra lĂ©pett ByeAlex, a dal digitĂĄlis kommentĂĄtora, aki tavalyi versenydala, a Kedvesem kĂŒlönleges vĂĄltozatĂĄt Ă©nekelte el, az MR Szimfonikusok kĂ­sĂ©retĂ©ben. Az eredeti szĂĄm a 10. helyen vĂ©gzett a 2013-as malmĂ”i EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon.
   
"ÉvrĂ”l-Ă©vre Ă©rezhetĂ”en emelkedik a szĂ­nvonal A Dalban, ami nagyon jĂł. KĂĄllay-Saunders AndrĂĄs igencsak megĂ©rdemelte a gyĂ”zelmet, sĂ”t mĂĄr az elĂ”zĂ” kĂ©t Ă©vben is ott ĂĄllhatott volna produkciĂłjĂĄval az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl szĂ­npadĂĄn" - Ă©rtĂ©kelt RĂĄkay Philip. Galambos IstvĂĄn, az MTVA vezĂ©rigazgatĂł-helyettese arrĂłl beszĂ©lt, hogy köszönet illeti a nĂ©zĂ”ket a hatalmas aktivitĂĄsĂ©rt, Ă©s azt a több mint kĂ©tszĂĄz embert is, akik összehangolt munkĂĄja elengedhetetlen volt a produkciĂł megszĂŒletĂ©sĂ©hez.
   
Az idĂ©n harmadszor megrendezett A Dal cĂ­mĂ» magyar vĂĄlogatĂłversenybe 435 dalt neveztek, közĂŒlĂŒk harminc jutott az elĂ”döntĂ”be, majd 18 a közĂ©pdöntĂ”be, onnan nyolc a döntĂ”be. IdĂ©n 37 orszĂĄg vesz rĂ©szt az EurĂłpai MĂ»sorszolgĂĄltatĂłk SzövetsĂ©ge (EBU) ĂĄltal szervezett versenyen, MagyarorszĂĄg dala az elsĂ” koppenhĂĄgai elĂ”döntĂ”ben, mĂĄjus 6-ĂĄn hangzik el. A dalfesztivĂĄlt ezĂșttal azĂ©rt rendezik DĂĄniĂĄban, mert tavaly MalmĂ”ben egy dĂĄn Ă©nekesnĂ”, Emmelie de Forest nyert Only Teardrops cĂ­mĂ» dalĂĄval; Ă” szombaton videĂłĂŒzenetben köszöntötte a magyar nĂ©zĂ”ket. Az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlt elĂ”ször 1956-ban rendeztĂ©k meg, a legjobb magyar helyezĂ©st Bayer Friderika Ă©rte el, aki Jenei Szilveszter szerzemĂ©nyĂ©vel, a Kinek mondjam el vĂ©tkeimet? cĂ­mĂ» dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. A verseny korĂĄbbi indulĂłi közĂŒl sokan vilĂĄgsztĂĄrrĂĄ vĂĄltak, köztĂŒk a svĂ©d sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows egyĂŒttes, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svĂĄjci szĂ­nekben indulĂł kanadai CĂ©line Dion.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player