Olimpia
Szocsi 2014 - Itthon a magyar csapat
(MTI) - Kis késéssel, hétfÔn délelÔtt hazaérkezett a szocsi téli olimpiåról a magyar csapat, melynek tagjait rokonok, szurkolók és a sajtó képviselÔi vårtåk a Syma Csarnoknål.
Szocsi 2014 - Németorszåg az érmes örökranglista élén
Szocsi 2014 - Pozitív összképpel zårtak az orosz szervezÔk
Szocsi 2014 - Lett jégkorongozó akadt fenn a doppingvizsgålaton
Szocsi 2014 - Matt gyĂ”zött mĂ»lesiklĂĄsban - FRISSÍTETT
Szocsi 2014 - Shiffrin diadalmaskodott, Berecz 35. mĂ»lesiklĂĄsban - FRISSÍTETT
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Olimpia Olimpia
Szocsi 2014 - A lécekrÔl vezetett edzésnapló is segítette Miklós Editet
mti   2014 February 13, Thursday  

(MTI) - A szocsi tĂ©li olimpiĂĄn nĂ”i lesiklĂĄsban hetedik MiklĂłs Edit nem vĂ©letlenĂŒl dicsĂ©rte lĂ©ceit Ă©s az azok csĂșszĂĄsĂĄt segĂ­tĂ” vaxolĂĄst a bravĂșros teljesĂ­tmĂ©nye utĂĄn, mivel a jĂł vĂĄlasztĂĄs Ă©s a megfelelĂ” elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©s nagyban hozzĂĄjĂĄrult a sikerĂ©hez. ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A szocsi tĂ©li olimpiĂĄn nĂ”i lesiklĂĄsban hetedik MiklĂłs Edit nem vĂ©letlenĂŒl dicsĂ©rte lĂ©ceit Ă©s az azok csĂșszĂĄsĂĄt segĂ­tĂ” vaxolĂĄst a bravĂșros teljesĂ­tmĂ©nye utĂĄn, mivel a jĂł vĂĄlasztĂĄs Ă©s a megfelelĂ” elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©s nagyban hozzĂĄjĂĄrult a sikerĂ©hez. Mint kiderĂŒlt: Stark MĂĄrton edzĂ” Ă©s vaxmester mindegyik sĂ­lĂ©cĂ©nek kĂŒlön edzĂ©snaplĂłt vezet.

    "A verseny utĂĄn megkĂ©rdezte Maria Höfl-Riesch vaxmestere, hogy mit kentem a lĂ©cekre. Nagyon jĂłlesett. VĂ©gre nekĂŒnk is van egy titkunk" - mondta a csĂ­kszeredai szĂŒletĂ©sĂ» sĂ­zĂ”vel hĂĄrom Ă©ve egyĂŒtt dolgozĂł Stark, aki hozzĂĄtette, nem ĂĄrulta el a hĂĄromszoros olimpiai bajnok, Szocsiban szuperkombinĂĄciĂłban gyĂ”ztes nĂ©met sĂ­elĂ” szakemberĂ©nek az igazat.
    A titok persze - szerinte - sok összetevĂ”bĂ”l ĂĄll. PĂ©ldakĂ©nt emlĂ­tette, hogy valamennyi edzĂ©sen mĂĄs-mĂĄs lĂ©cet prĂłbĂĄltak ki, illetve hogy ezen felĂŒl mĂ©g egyszer tesztelhettĂ©k a lĂ©ceket Szocsiban, s akkor derĂŒlt ki a versenyen hasznĂĄlt sportszerrĂ”l, hogy nagyon gyors ezen az olvadĂł havon. SzintĂ©n hasznos informĂĄciĂłkat adott a lĂ©cekhez tartozĂł edzĂ©snaplĂł, amelyben minden lĂ©nyeges adat szerepel arrĂłl, milyen havon Ă©s milyen vaxszal hogy teljesĂ­tett a lĂ©c.
    "Minden szakĂĄgat beleĂ©rtve nagyjĂĄbĂłl 25 pĂĄr lĂ©ce van Editnek, ebbĂ”l hatot hasznĂĄl lesiklĂĄsra, de csak kettĂ” igazĂĄn gyors közĂŒlĂŒk. EbbĂ”l a most hasznĂĄlt az olvadĂł, mĂ­g a mĂĄsik fagyott hĂłra jĂł. Ezzel szemben pĂ©ldĂĄul Höfl-Rieschnek legalĂĄbb hat pĂĄr gyors lĂ©ce van" - mondta a körĂŒlmĂ©nyek közti kĂŒlönbsĂ©grĂ”l a 25 Ă©ves vaxmester, aki az osztrĂĄkkal is összehasonlĂ­totta a hazai helyzetet. Mint mondta, nĂĄluk nagyjĂĄbĂłl mĂĄsfĂ©l-kĂ©tszer annyit költenek egy-egy alpesi sĂ­zĂ”re, mint amennyibe MiklĂłs Edit versenyeztetĂ©se kerĂŒl, ennek fĂ©nyĂ©ben pedig kĂŒlönösen Ă©rtĂ©kes, hogy az MTK sportolĂłja mind a nĂ©gy osztrĂĄk rivĂĄlisĂĄt megelĂ”zve lett hetedik.
    A differenciĂĄknĂĄl maradva megjegyezte, Ă” is hozzĂĄjuthat a legjobb vaxokhoz, de amĂ­g egy osztrĂĄk edzĂ” megveszi azt, ha szĂŒksĂ©ge van rĂĄ, addig nekik spĂłrolniuk kell, azaz nincs rĂĄ akkora keret, mint a szomszĂ©dos orszĂĄgban, ahol nemzeti sportnak szĂĄmĂ­t az alpesi sĂ­. ElmondĂĄsa szerint amĂ­g egy-egy osztrĂĄk versenyzĂ” 15-20 ezer eurĂłt költ vaxokra, addig Ă”k ezt 5 ezerbĂ”l prĂłbĂĄljĂĄk megoldani.
    A csĂ­kszeredai szĂŒletĂ©sĂ» magyar versenyzĂ” ugyanakkor nem panaszkodik a körĂŒlmĂ©nyekre, sĂ”t, abban bĂ­zik, hogy azok mostani teljesĂ­tmĂ©nyĂ©nek köszönhetĂ”en javulni fognak. Szerinte technikailag adottak a feltĂ©telek, azaz akkor Ă©rhetne el mĂ©g jobb eredmĂ©nyt, ha nemcsak edzĂ”je, az osztrĂĄk Dietmar Josef Thöni, illetve Stark utazhatna vele a versenyekre, hanem egy-egy gyĂșrĂł, orvos Ă©s erĂ”nlĂ©ti edzĂ” is. Stark megjegyezte, a svĂĄjci csapatot egy vilĂĄgkupaversenyen nagyjĂĄbĂłl 12 fĂ”bĂ”l ĂĄllĂł kiszolgĂĄlĂł szemĂ©lyzet segĂ­ti.
    "Editnek egyetlen vk-viadalon volt sajĂĄt gyĂșrĂłja, illetve olyan is elĂ”fordult, hogy mĂĄs csapat orvosĂĄtĂłl kellett segĂ­tsĂ©get kĂ©rnie" - mutatott rĂĄ Stark olyan problĂ©mĂĄkra, amelyek megoldĂĄsa mĂ©g jobb eredmĂ©nyeket hozhatna. MiklĂłs Edit egyĂ©rtelmĂ» igennel vĂĄlaszolt arra a kĂ©rdĂ©sre, hogy szĂĄmĂ­thatott-e a szerdai versenyen a körĂŒlmĂ©nyek közötti kĂŒlönbsĂ©g, amely az övĂ© Ă©s a kĂ©t gyĂ”ztesĂ©, a svĂĄjci Dominique GisinĂ©, illetve a szlovĂ©n Tina MazĂ©Ă© között van.
    A 25 Ă©ves sĂ­zĂ” Ășgy vĂ©lte, Ășj edzĂ”je, a versenyzĂ”kĂ©nt vilĂĄgkupĂĄkon indult Thöni elsĂ”sorban technikĂĄjĂĄn javĂ­tott sokat, rĂĄvilĂĄgĂ­tott a hibĂĄira Ă©s azokat ki is tudta javĂ­tani. A 46 Ă©ves trĂ©ner elhivatottsĂĄgĂĄt Ă©s ĂĄldozatkĂ©szsĂ©gĂ©t illetĂ”en KaszĂł KlĂĄra, a Magyar SĂ­szövetsĂ©g ĂŒgyvezetĂ” azt mondta: a mostani idĂ©ny elejĂ©n Ășgy vĂĄllalta el MiklĂłs Edit felkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©t, hogy tudta, a magyar szövetsĂ©g csak akkor tudja majd kifizetni, ha megkapja a Magyar Olimpiai BizottsĂĄgtĂłl neki jĂĄrĂł pĂ©nzt.
    A szombati szuperĂłriĂĄs-mĂ»lesiklĂĄssal kapcsolatban MiklĂłs Ășgy fogalmazott, ha minden legalĂĄbb olyan jĂłl alakul, mint a mostani lesiklĂĄson, akkor megismĂ©telheti ezt a teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player