Orszåggyûlés
OGY - Ukrån vålsåg - Martonyi: Magyarorszåg megfelelÔ gåztartalékokkal rendelkezik
(MTI) - A kormĂĄny mĂĄr meghozta az intĂ©zkedĂ©seket a gĂĄztĂĄrozĂłk feltöltĂ©sĂ©re; MagyarorszĂĄg megfelelĂ” tartalĂ©kokkal rendelkezik - mondta Martonyi JĂĄnos kĂŒlĂŒgyminiszter az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s kĂŒlĂŒgyi Ă©s a nemzetbiztonsĂĄgi bizottsĂĄgainak egyĂŒttes ĂŒlĂ©sĂ©rĂ”l ...
Simon-ĂŒgy-Rubovszky: a lefoglalt Ă©s a bizottsĂĄgnak leadott vagyonnyilatkozat tartalmĂĄban megegyezik
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - OGY - EgyĂŒttes ĂŒlĂ©st tarthat a nemzetbiztonsĂĄgi Ă©s a kĂŒlĂŒgyi bizottsĂĄg
A vizsgålat nem igazolta, hogy az NBH munkatårsai ellenzéki politikusokat akartak volna lejåratni
Portik-Laborc - Ma befejezi munkåjåt az Orszåggyûlés ténymegållapító albizottsåga
RezsicsökkentĂ©s - ÖsszefogĂĄs: blöff az alapdĂ­jak tervezett eltörlĂ©se
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
Orszåggyûlés Orszåggyûlés
Simon-ĂŒgy - Rubovszky: Ășj vagyonnyilatkozatot nyĂșjtott be a kĂ©pviselĂ”, nincs vĂĄlasz a kĂ©rdĂ©sekre
MTI   2014 February 10, Monday  

(MTI) - Új vagyonnyilatkozatot nyĂșjtott be a szocialista Simon GĂĄbor az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s mentelmi bizottsĂĄgĂĄnak, de az nem ad vĂĄlaszt a kifogĂĄsolt kĂ©rdĂ©sekre, a bĂ©csi szĂĄmlĂĄn lĂ©vĂ” összeg nem szerepel benne - mondta a testĂŒlet KDNP-s elnöke a bizottsĂĄg...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Új vagyonnyilatkozatot nyĂșjtott be a szocialista Simon GĂĄbor az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s mentelmi bizottsĂĄgĂĄnak, de az nem ad vĂĄlaszt a kifogĂĄsolt kĂ©rdĂ©sekre, a bĂ©csi szĂĄmlĂĄn lĂ©vĂ” összeg nem szerepel benne - mondta a testĂŒlet KDNP-s elnöke a bizottsĂĄg hĂ©tfĂ”i, zĂĄrt ĂŒlĂ©se utĂĄn ĂșjsĂĄgĂ­rĂłknak. A kĂ©pviselĂ” kedd estig mĂ©g mĂłdosĂ­that vagyonnyilatkozatĂĄn.

    Simon GĂĄbor, az MSZP volt elnökhelyettese nem jelent meg a mentelmi bizottsĂĄg ĂŒlĂ©sĂ©n.
    Rubovszky György elmondta, a kĂ©pviselĂ” felhĂ­vta az ĂŒlĂ©s elĂ”tt Ă©s elmondta, hogy nem jelenik meg, kĂŒldött egy levelet, amelyhez csatolt egy Ășj vagyonnyilatkozatot. Az elnök megjegyezte, intĂ©zkedett, hogy a nap folyamĂĄn az Ășj vagyonnyilatkozat felkerĂŒljön az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s honlapjĂĄra.
    A Liszkay GĂĄbor, a Magyar Nemzet fĂ”szerkesztĂ”je ĂĄltal kezdemĂ©nyezett vagyonvizsgĂĄlati eljĂĄrĂĄsban kifogĂĄsolt kĂ©rdĂ©sekre az Ășj vagyonnyilatkozat nem ad vĂĄlaszt - jelentette ki a mentelmi bizottsĂĄg elnöke. A vagyonnyilatkozatban a megtakarĂ­tĂĄsi összeg nem Ă©ri el a hĂșszmilliĂł forintot - mondta Rubovszky György.
    A bizottsågi elnök tåjékoztatåsa szerint az MSZP-s képviselÔ levelében azt írta, hogy a nyilatkozatban nincs olyan rovat, ahol ezt az összeget feltûntethette volna, de szívesen elszåmol vele "az erre felhatalmazott szervezet elÔtt".
    Rubovszky György azt mondta, a levél olvasåsa utån Ô hívta fel Simon Gåbort és elmondta neki, hogy az orszåggyûlési törvény és a håzszabåly szerint ezekre a kérdésekre a mentelmi bizottsågnak köteles nyilatkozni íråsban. Erre öt nap åll rendelkezésre, ami kedden telik le, ezért tûzték ki a vagyonvizsgålati eljårås lezåråsåt szerdåra - közölte.
    Erre - folytatta a kormĂĄnypĂĄrti politikus - Simon GĂĄbor azt mondta neki, hogy a következĂ” ĂŒlĂ©s elĂ”tt ismĂ©t bead egy nyilatkozatot, az elmondottakat tudomĂĄsul vette Ă©s ĂĄtnĂ©zi a jogszabĂĄlyokat.
    Rubovszky György hangsĂșlyozta, hogy a mentelmi Ă©s a vagyonvizsgĂĄlati ĂŒgyben zĂĄrt ĂŒlĂ©sen jĂĄrt el a bizottsĂĄg, az ĂŒgyet titkosan kell kezelnie, elĂ”ször akkor lesz nyilvĂĄnos, ha bizottsĂĄg ĂĄltal elkĂ©szĂ­tett hatĂĄrozati javaslatok az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s honlapjĂĄn megjelennek.
    Arra a kĂ©rdĂ©sre, mi törtĂ©nik akkor, ha Simon GĂĄbor az ĂĄltala bejelentettnek megfelelĂ”en februĂĄr 12-i hatĂĄllyal lemond, Rubovszky György azt mondta, azzal az eljĂĄrĂĄs megszakad, okafogyottĂĄ vĂĄlik. Ha a kĂ©pviselĂ” szabĂĄlyosan, a hĂĄzelnöknek kĂŒldött levĂ©lben lemond mandĂĄtumĂĄrĂłl az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s csĂŒtörtöki ĂŒlĂ©se elĂ”tt, akkor mandĂĄtuma megszĂ»nik, összefĂ©rhetetlensĂ©gi ĂŒgyrĂ”l nem lehet a tovĂĄbbiakban beszĂ©lni - fejtette ki.
    HozzĂĄtette: a lemondĂĄssal megszĂ»nik a mentelmi joga, Ă­gy annak felfĂŒggesztĂ©sĂ©rĂ”l sem hatĂĄrozhat az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s. Ha mandĂĄtuma megszĂ»nik, vele szemben csak az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄs jĂĄrhat el - ismertette.
    Mint mondta, ilyen ĂŒgy a mentelmi bizottsĂĄg fennĂĄllĂĄsa Ăłta nem volt. HozzĂĄfĂ»zte, megprĂłbĂĄlja elĂ©rni, hogy a januĂĄr 31-Ă©vel benyĂșjtott Ă©s az Ășj vagyonnyilatkozat is felkerĂŒljön a parlamenti honlapra.
    Rubovszky György elmondta, a mentelmi bizottsĂĄg ĂŒlĂ©se hatĂĄrozatkĂ©pes volt. A nyolctagĂș bizottsĂĄgbĂłl meghatalmazĂĄsokkal, helyettesĂ­tĂ©sekkel öten voltak jelen - tette hozzĂĄ. A törvĂ©ny szerint a bizottsĂĄg a vagyonvizsgĂĄlati eljĂĄrĂĄskor Simon GĂĄbort köteles meghĂ­vni az ĂŒlĂ©sre, az ĂŒlĂ©sen a kĂ©pviselĂ” megjelenhet, elĂ”adhatja vĂ©dekezĂ©sĂ©t, de az ĂŒlĂ©s többi rĂ©szĂ©n nem lehet jelen - mondta.
    A testĂŒlet zĂĄrt ĂŒlĂ©sĂ©n a kormĂĄnypĂĄrti kĂ©pviselĂ”kön kĂ­vĂŒl az ellenzĂ©kiek közĂŒl egyedĂŒl a jobbikos tag volt jelen.
    Rubovszky György a sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂł vĂ©gĂ©n felmutatta az Ășj vagyonnyilatkozatot, amelyen Simon GĂĄbor fotĂłja szerepelt. Mint mondta, "ez nem a Simon GĂĄbor-ĂŒgy borĂ­tĂłja", minden kĂ©pviselĂ” vagyonnyilatkozatĂĄt fĂ©nykĂ©pes borĂ­tĂłban Ă”rzik.
    Simon Gåbor, az MSZP eddigi elnökhelyettese februår 6-ån közölte, hogy minden, a szocialista pårtban viselt tisztségérÔl lemond, kilép az MSZP-bÔl, visszalép a képviselÔjelöltségtÔl és februår 12-ei hatållyal lemond parlamenti képviselÔi mandåtumåról. ErrÔl azt követÔen döntött, hogy sajtóhírek jelentek meg eltitkolt bécsi szåmlåjåról.
    SzerdĂĄn a legfĂ”bb ĂŒgyĂ©sz adĂłcsalĂĄs Ă©s magĂĄnokirat-hamisĂ­tĂĄs megalapozott gyanĂșja miatt kezdemĂ©nyezte Simon GĂĄbor mentelmi jogĂĄnak felfĂŒggesztĂ©sĂ©t.
    Fazekas GĂ©za, a LegfĂ”bb ÜgyĂ©szsĂ©g szĂłvivĂ”je budapesti rendkĂ­vĂŒli sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn elmondta: a mentelmi jog felfĂŒggesztĂ©sĂ©t Polt PĂ©ter legfĂ”bb ĂŒgyĂ©sz a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g ĂĄltal tavaly november Ăłta folytatott nyomozĂĄs eredmĂ©nyekĂ©nt indĂ­tvĂĄnyozta.
    Simon GĂĄbor egy ausztriai pĂ©nzintĂ©zetnĂ©l nyitott Ă©rtĂ©kpapĂ­rszĂĄmlĂĄra 2008 januĂĄrjĂĄban 575 ezer eurĂłt, majd 2009 ĂĄprilisĂĄban tovĂĄbbi 169 ezer amerikai dollĂĄrt helyezett el kĂ©szpĂ©nzben. A szĂĄmlĂĄn tavaly oktĂłberben az akkori ĂĄrfolyamon 228 milliĂł forint volt. Simon GĂĄbor az elmĂșlt Ă©vekre vonatkozĂł adĂłnyilatkozataiban egyetlen esetben sem szerepeltette a kĂŒlföldi betĂ©tszĂĄmlĂĄn elhelyezett megtakarĂ­tĂĄsait - közölte a LegfĂ”bb ÜgyĂ©szsĂ©g szĂłvivĂ”je.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player