KultĂșra
A Jånos vitézt mutatja be a Nemzeti Színhåz
(MTI) - CsalĂĄdi szĂ­nhĂĄzzal vĂĄrja közönsĂ©gĂ©t a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz: a PetĂ”fi SĂĄndor JĂĄnos vitĂ©z cĂ­mĂ» mĂ»vĂ©bĂ”l kĂ©szĂŒlt elĂ”adĂĄst pĂ©nteken mutatjĂĄk be VidnyĂĄnszky Attila rendezĂ©sĂ©ben.
Új bĂ©lyegeket bocsĂĄtott ki a Magyar Posta
Szombaton kezdÔdnek a Fölszållott a påva elÔdöntÔi
Ma kezdĂ”dik a MindenĂŒtt nĂ” rendhagyĂł nĂ”napi programsorozat
Döntött a kormåny a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozåsåról
Etruszk hangszerek hangja kelt életre Firenzében
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
KultĂșra KultĂșra
Iron Maiden-koncert jĂșnius 3-ĂĄn a SportarĂ©nĂĄban
MTI   2014 February 10, Monday  

(MTI) - IsmĂ©t MagyarorszĂĄgon ad koncertet minden idĂ”k egyik legfontosabb heavy metĂĄl zenekara. Az Iron Maiden nĂ©gy Ă©v szĂŒnet utĂĄn, jĂșnius 3-Ă©n lĂ©p fel a Papp LĂĄszlĂł Budapest SportarĂ©nĂĄban, a mĂ©g 2012-ben indult turnĂ©, a Maiden England rĂ©szekĂ©nt.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - IsmĂ©t MagyarorszĂĄgon ad koncertet minden idĂ”k egyik legfontosabb heavy metĂĄl zenekara. Az Iron Maiden nĂ©gy Ă©v szĂŒnet utĂĄn, jĂșnius 3-Ă©n lĂ©p fel a Papp LĂĄszlĂł Budapest SportarĂ©nĂĄban, a mĂ©g 2012-ben indult turnĂ©, a Maiden England rĂ©szekĂ©nt.

    "SzeretĂŒnk a magyar rajongĂłinknak jĂĄtszani, akik mindig kitörĂ” örömmel fogadnak bennĂŒnket, ezĂ©rt akartunk mindenkĂ©ppen egy bulit nekik is, mielĂ”tt a turnĂ© idĂ©n vĂ©get Ă©r. BĂĄr a Maiden England koncertkörĂșt nagyrĂ©szt az 1988-as Seventh Son of A Seventh Son turnĂ© anyagĂĄn alapul, a 2014-es fellĂ©pĂ©sekre vĂĄltoztatunk egy kicsit a dalok összeĂĄllĂ­tĂĄsĂĄn, hogy jobban lefedjĂŒk a nyolcvanas Ă©veket, mert valĂłszĂ­nĂ»leg most jĂĄtsszuk ezeket a szĂĄmokat utoljĂĄra Ă©lĂ”ben" - idĂ©zte a szervezĂ” Live Nation Bruce Dickinson Ă©nekest az MTI-hez hĂ©tfĂ”n eljuttatott közlemĂ©nyben.
    A jĂșnius 3-i budapesti Iron Maiden-koncerten termĂ©szetesen a megszokott fĂ©nyshow is lĂĄthatĂł lesz, akĂĄrcsak Eddie, a brit zenekar hetedik "tagjĂĄnak" szĂĄmĂ­tĂł zombiszerĂ» teremtmĂ©ny kĂŒlönbözĂ” inkarnĂĄciĂłi Ă©s pirotechnika.
    Az idei koncertdĂĄtumok az utolsĂł ĂĄllomĂĄsok a Maiden England turnĂ©n, amely 2012 jĂșniusĂĄban kezdĂ”dött az EgyesĂŒlt Államokban, folytatĂłdott EurĂłpĂĄban Ă©s Latin-AmerikĂĄban. A zenekar jĂĄtszott BrazĂ­liĂĄban a Rock In Rio fesztivĂĄlon, 60 ezres közönsĂ©g figyelte az Iron Maident ChilĂ©ben, a santiagĂłi nemzeti stadionban, 95 ezer nĂ©zĂ” a Donington Parkban.
    A Maiden England turnĂ© jĂșlius 5-Ă©n fejezĂ”dik be az angliai Knebworth-ben, a Sonisphere fesztivĂĄlon, addigra mĂĄr több mint kĂ©tmilliĂł rajongĂł lĂĄthatta a show-t.
    A rocktörtĂ©nelem kelet-londoni nehĂ©zfiĂși eddigi tĂ­z magyarorszĂĄgi fellĂ©pĂ©sĂŒk közĂŒl az utolsĂł 2010-ben a Sziget fesztivĂĄlon volt. Az elsĂ” mĂ©g 1984-re nyĂșlik vissza, amikor a nĂ©hai Budapest Sportcsarnok parkolĂłjĂĄban csaknem 50 ezer rajongĂł elĂ”tt zenĂ©ltek a Powerslave-turnĂ© keretĂ©ben.
    A 18. szĂĄzadi kĂ­nzĂłeszközrĂ”l elnevezett egyĂŒttest 1975 karĂĄcsonyĂĄn alapĂ­totta Steve Harris basszusgitĂĄros, több tagcsere utĂĄn a klasszikus felĂĄllĂĄs 1982-re alakult ki. A Maiden 1982 Ă©s 1986 között Ă©rt fel a csĂșcsra, amikor gyakorlatilag folyamatosan Ășton volt a The Number of the Beast, a Piece of Mind Ă©s a Powerslave albumturnĂ© okĂĄn. A frontember Bruce Dickinson 1993-ban elhagyta a zenekart, Ă”t öt Ă©ven ĂĄt Blaze Bayley prĂłbĂĄlta pĂłtolni. (ÉrdekessĂ©g, hogy Bayley idĂ©n mĂĄrciusban szintĂ©n Budapestre lĂĄtogat, a Club 202-ben lĂ©p fel.)
    A vĂĄlsĂĄgkorszak az idĂ”közben nĂ©gy szĂłlĂłlemezt kĂ©szĂ­tett Dickinson visszatĂ©rĂ©sĂ©vel fejezĂ”dött be 1999-ben, azĂłta az Iron Maiden töretlen nĂ©pszerĂ»sĂ©ggel alkot Ă©s turnĂ©zik. A legutĂłbbi - sorrendben tizenötödik - stĂșdiĂłanyag 2010-ben jelent meg The Final Frontier cĂ­mmel, ez egy Grammy-t is hozott a csapatnak egy Ă©vvel kĂ©sĂ”bb.
    A csapatban Dickinson Ă©s Harris mellett Dave Murray (gitĂĄr), Adrian Smith (gitĂĄr), Janick Gers (gitĂĄr) Ă©s Nicko McBrain (dob) szerepel. A csaknem 40 Ă©ves zenekar talĂĄn legemblematikusabb figurĂĄja a hetedik "tagnak" szĂĄmĂ­tĂł, Eddie nevĂ» rĂ©malak, amely rendre feltĂ»nik a szĂ­npadon pĂ©ldĂĄul fĂĄraĂłkĂ©nt, 19. szĂĄzadi brit katonakĂ©nt, mĂșmiakĂ©nt vagy kĂ©nyszerzubbonyos, nĂ©gy-öt mĂ©ter magas Ă”rĂŒltkĂ©nt. Emellett szerepel valamennyi lemezborĂ­tĂłn, amelyeken hagyomĂĄnyosan valamifĂ©le horrorisztikus rajz szerepel.
    Az Iron Maident 2005-ben beiktattåk a hollywoodi RockWalk halhatatlanjai közé, eddig több mint 100 millió lemezt adtak el.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player