KultĂșra
A Jånos vitézt mutatja be a Nemzeti Színhåz
(MTI) - CsalĂĄdi szĂ­nhĂĄzzal vĂĄrja közönsĂ©gĂ©t a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz: a PetĂ”fi SĂĄndor JĂĄnos vitĂ©z cĂ­mĂ» mĂ»vĂ©bĂ”l kĂ©szĂŒlt elĂ”adĂĄst pĂ©nteken mutatjĂĄk be VidnyĂĄnszky Attila rendezĂ©sĂ©ben.
Új bĂ©lyegeket bocsĂĄtott ki a Magyar Posta
Szombaton kezdÔdnek a Fölszållott a påva elÔdöntÔi
Ma kezdĂ”dik a MindenĂŒtt nĂ” rendhagyĂł nĂ”napi programsorozat
Döntött a kormåny a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozåsåról
Etruszk hangszerek hangja kelt életre Firenzében
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
KultĂșra KultĂșra
Eurovíziós Dalfesztivål - A Dal harmadik elÔdöntÔje szombaton
MTI   2014 February 07, Friday  

(MTI) - Szombaton a harmadik elĂ”döntĂ”vel folytatĂłdik az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenye, A Dal: az M1 Ă©s a Duna World csatornĂĄn Ă©lĂ”ben lĂĄthatĂł show-bĂłl Ășjabb hat elĂ”adĂł Ă©s szĂĄm jut a februĂĄr 15-16-i közĂ©pdöntĂ”be. ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Szombaton a harmadik elĂ”döntĂ”vel folytatĂłdik az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenye, A Dal: az M1 Ă©s a Duna World csatornĂĄn Ă©lĂ”ben lĂĄthatĂł show-bĂłl Ășjabb hat elĂ”adĂł Ă©s szĂĄm jut a februĂĄr 15-16-i közĂ©pdöntĂ”be. A februĂĄr 22-i döntĂ”ben derĂŒl ki, melyik dal kĂ©pviseli MagyarorszĂĄgot a mĂĄjusi koppenhĂĄgai nemzetközi megmĂ©rettetĂ©sen.

    Az 59. EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl magyar versenyĂ©nek vĂ©gsĂ” szakaszĂĄba jutott harminc dal elĂ”adĂłi közĂŒl a harmadik elĂ”döntĂ”ben is tĂ­z lesz lĂĄthatĂł-hallhatĂł.
    A mĂ»sorban Radics Gigi - Catch Me (szerzĂ”: Maria Marcus, Freja Blomberg, Charlie Mason); a Fool Moon - It Can't Be Over (Bella MĂĄtĂ©, RĂĄcz GergĂ”, Galambos Attila, Szente Vajk); GĂĄjer BĂĄlint Elmaradt pillanatok (RomhĂĄnyi Áron, GĂĄjer BĂĄlint, OrbĂĄn TamĂĄs); Knoll Gabi Sweet Memories (Mike Previti, Steve Horner, Knoll Gabi); a New Level Empire - The Last One (KrajczĂĄr PĂ©ter, UjvĂĄri ZoltĂĄn Szilveszter, NyujtĂł SĂĄndor, Mayer Petra); a BĂŒlBĂŒls Minden mosoly (Bruzsa GĂĄbor, Demeter GĂ©za); KirĂĄly Linda Everything (Shannon Sanders, KirĂĄly Linda); a Honeybeast A legnagyobb hĂ”s (Bencsik KovĂĄcs ZoltĂĄn); PĂĄl DĂ©nes Brave New World (Gatti Di Amalfi, JĂłnĂĄs Vera) Ă©s a Mystery Gang JĂĄtssz mĂ©g jazzgitĂĄr (Egri PĂ©ter) cĂ­mĂ» dala hangzik el.
    UtĂłbbi elĂ”adĂł, a hĂĄromfĂ”s Mystery Gang (Egri PĂ©ter - gitĂĄr, Ă©nek; Paszinger ZoltĂĄn - basszusgitĂĄr, bĂ”gĂ”; TamĂĄsi LĂĄszlĂł - dob) hosszĂș Ă©vek Ăłta a hazai rockabilly szĂ­ntĂ©r nemzetközileg is ismert szereplĂ”je, amely autentikus formĂĄban mutatja be, milyen volt a rock and roll AmerikĂĄban az ötvenes Ă©vek derekĂĄn.
    "Szåmunkra a rockabilly nem egyszerûen egy stílus, a zenei és kulturålis keretek mélyebb gyökerûek, mint sok ismert rock and roll elÔadó esetében. A korai rock and roll mellett a negyvenes évek végi western szving, a korai rhythm and blues, illetve a hatvanas évek közepi hangzås is masszívan jelen van a zenénkben" - mondta Egri Péter koråbban az MTI-nek.
    Az utolsó elÔdöntÔben is låthatnak a nézÔk egy extra produkciót, egy népszerû magyar szåmmal.
    A Dal elsĂ”, januĂĄr 25-i elĂ”döntĂ”jĂ©bĂ”l KirĂĄly Viktor Running Out of Time, Marge Morning Light, SzabĂł Leslie Hogy segĂ­thetnĂ©k?, OlĂĄh Ibolya 1 percig sztĂĄr, a Group'N'Swing RetikĂŒl, illetve a DepressziĂł Csak a zene cĂ­mĂ» szĂĄma jutott tovĂĄbb. A februĂĄr 1-jei mĂĄsodik elĂ”döntĂ”bĂ”l KĂĄllay-Saunders Running, Joni Waterfall, Bogi We All, PolyĂĄk Lilla KarcolĂĄs, a Muzikfabrik This Is My Life, illetve DĂ©r Heni Ég veled cĂ­mĂ» dala kerĂŒlt a közĂ©pdöntĂ”be. A hĂĄrom elĂ”döntĂ”bĂ”l tovĂĄbbjutĂł összesen 18 dal februĂĄr 15-Ă©n Ă©s 16-ĂĄn mĂ©rkĂ”zik meg, a kĂ©t közĂ©pdöntĂ”bĂ”l nĂ©gy-nĂ©gy jut a februĂĄr 22-i döntĂ”be.
    A közĂ©pdöntĂ”be, majd a finĂĄlĂ©ba kerĂŒlĂ” produkciĂłk egyik felĂ©t a szakmai zsĂ»ri vĂĄlasztja ki, mĂĄsik felĂ©t a tĂ©vĂ©nĂ©zĂ”k telefonos szavazĂĄsa hatĂĄrozza meg. A döntĂ”ben majdan elhangzĂł nyolc dal közĂŒl nĂ©gyet juttat a zsĂ»ri a vĂ©gsĂ” fĂĄzisba, közĂŒlĂŒk ismĂ©t a nĂ©zĂ”k döntik el, ki kĂ©pviselje MagyarorszĂĄgot az idei EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon mĂĄjus 6. Ă©s 10. között KoppenhĂĄgĂĄban.
    A nĂ©gytagĂș zsĂ»riben KovĂĄcs Kati Ă©s RĂșzsa Magdi Ă©nekesnĂ”, RĂĄkay Philip, az MTV Zrt. vezĂ©rigazgatĂł-helyettese Ă©s CsiszĂĄr JenĂ” rĂĄdiĂłs mĂ»sorvezetĂ” szerepel. ByeAlex, aki MagyarorszĂĄg kĂ©pviseletĂ©ben a tavalyi malmĂ”i EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄlon a 10. helyen vĂ©gzett, digitĂĄlis kommentĂĄtorkĂ©nt dolgozik az Ă©lĂ” mĂ»sorokban, akit rendszeresen kapcsolnak az adĂĄs ideje alatt. A Dal kĂ©t mĂ»sorvezetĂ”je Gundel TakĂĄcs GĂĄbor Ă©s Novodomszky Éva, a backstage-ben RĂĄtonyi Krisztina Ă©s HarsĂĄnyi Levente kĂ©rdezi az elĂ”adĂłkat.
    A Dal címû show sajåt fejlesztésû produkció, amely közmédiås szerkesztÔk ötlete alapjån valósul meg, immår harmadik éve. Az Eurovíziós Dalfesztivål magyar vålogatójåba 435 dalt neveztek, a mezÔnyt az elÔvålogatås sorån szûkítették 30-asra.
    Az idei, sorrendben 59. Eurovíziós Dalfesztivålt måjusban azért rendezheti Dånia, mert tavaly a malmÔi versenyen Emmelie de Forest dån énekesnÔ gyÔzött Only Teardrops címû dalåval. A fesztivålt az Európai Mûsorszolgåltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta rendezi meg, a Magyar Televízió kisebb-nagyobb megszakítåsokkal 1991 óta közvetíti a fesztivålt.
    Az EurovĂ­ziĂłs DalfesztivĂĄl korĂĄbbi indulĂłi közĂŒl sokan vilĂĄgsztĂĄrrĂĄ vĂĄltak, köztĂŒk a svĂ©d ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John vagy a Shadows, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svĂĄjci szĂ­nekben indulĂł kanadai CĂ©line Dion.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player