Szakácskodhatnak a vendégek több neves tel-avivi vendéglõben
MTI
2014 February 06, Thursday
Új divat hódít Tel-Aviv kulináris köreiben, több neves vendéglõben a vendégek szakácsmûvészetükkel kápráztathatják el barátaikat, ismerõseiket, írta a Háárec címû lap.
|
(MTI) - Új divat hódít Tel-Aviv kulináris köreiben, több neves vendéglõben a vendégek szakácsmûvészetükkel kápráztathatják el barátaikat, ismerõseiket, írta a Háárec címû lap. Azokon a helyeken, ahol beengedik a konyhába a látogatókat, a tulajdonossal már elõre megbeszélik a menüt, majd az újdonsült séfek már reggeltõl nekilátnak a sütés-fõzésnek a gyakran velük együtt beszerzett hozzávalókból. Végül az irányításukkal elkészült ételeket megrendelheti az aznapi vendégsereg, köztük a különleges alkalomra meghívott családtagok, barátok és ismerõsök. Az új ötlet nyomán eddig elsõsorban helyi hírességek, építészek, filmesek, múzeumi kurátorok lettek szakácsok egy napra, de nagykövetek, halászok és turisták is birtokba vették már idõlegesen a vállalkozó szellemû éttermek konyháit. Tamar Kohen-cedek, a Cucina Tamar nevû vendéglõ tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy nem kevés nehézséget jelent az új menük összeállítása a különleges vendéglátásra, és a hobbiszakácsok is gyakran meglepõdnek, hogy mennyit kell dolgozniuk a színfalak mögött egy-egy sikeres ételsorért. Az amatõr séfek saját menüikhez általában felhasználják gyermekkoruk otthoni ételeit, kedvenc fogásaikat édesanyjuk receptkönyvébõl, de a nagyvilágban megízlelt ételkülönlegességeket is megpróbálják elkészíteni. Uri Dagan, aki egy filmes cég tulajdonosa, a Gedera 26 nevû vendéglõt hajtotta uralma alá egy estére. „El kellett mennem séfnek, hogy megvalósítsam elképzelésemet", mondta a Háárecnek. „Otthon sokat fõzök, minden péntek este vendégeket fogadok. A fõzés része annak, ami vagyok, annak, hogy kreatív és alkotó ember vagyok" - tette hozzá.
|
|
Hozz�sz�l�sok Kedves Olvas�! Jelentkezzen be �s akkor hozz�sz�lhat a t�m�hoz!