Orszåggyûlés
OGY - Ukrån vålsåg - Martonyi: Magyarorszåg megfelelÔ gåztartalékokkal rendelkezik
(MTI) - A kormĂĄny mĂĄr meghozta az intĂ©zkedĂ©seket a gĂĄztĂĄrozĂłk feltöltĂ©sĂ©re; MagyarorszĂĄg megfelelĂ” tartalĂ©kokkal rendelkezik - mondta Martonyi JĂĄnos kĂŒlĂŒgyminiszter az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s kĂŒlĂŒgyi Ă©s a nemzetbiztonsĂĄgi bizottsĂĄgainak egyĂŒttes ĂŒlĂ©sĂ©rĂ”l ...
Simon-ĂŒgy-Rubovszky: a lefoglalt Ă©s a bizottsĂĄgnak leadott vagyonnyilatkozat tartalmĂĄban megegyezik
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - OGY - EgyĂŒttes ĂŒlĂ©st tarthat a nemzetbiztonsĂĄgi Ă©s a kĂŒlĂŒgyi bizottsĂĄg
A vizsgålat nem igazolta, hogy az NBH munkatårsai ellenzéki politikusokat akartak volna lejåratni
Portik-Laborc - Ma befejezi munkåjåt az Orszåggyûlés ténymegållapító albizottsåga
RezsicsökkentĂ©s - ÖsszefogĂĄs: blöff az alapdĂ­jak tervezett eltörlĂ©se
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Orszåggyûlés Orszåggyûlés
OGY - Ingyenes kĂ©szpĂ©nzfelvĂ©tel - Újabb mĂłdosĂ­tĂĄsok a rezsicsökkentĂ©si törvĂ©nyjavaslathoz
MTI   2014 February 06, Thursday  

(MTI) - A bankok nem alkalmazhatnak a szåmlaszerzÔdésben olyan feltételt, amely napi 150 ezer forintnål kevesebb készpénzt enged kivenni a bankjegykiadó automatåból (ATM-bÔl) - ezt a sajåt, bizottsågi módosító indítvånyåt is elfogadta a parlament ...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A bankok nem alkalmazhatnak a szĂĄmlaszerzĂ”dĂ©sben olyan feltĂ©telt, amely napi 150 ezer forintnĂĄl kevesebb kĂ©szpĂ©nzt enged kivenni a bankjegykiadĂł automatĂĄbĂłl (ATM-bĂ”l) - ezt a sajĂĄt, bizottsĂĄgi mĂłdosĂ­tĂł indĂ­tvĂĄnyĂĄt is elfogadta a parlament gazdasĂĄgi Ă©s informatikai bizottsĂĄga, csĂŒtörtöki ĂŒlĂ©sĂ©n.

    A rezsicsökkentési törvényjavaslathoz fûzött måsik bizottsågi módosító indítvåny szerint a bankoknak lehetÔvé kell tennie azt is, hogy az ATM-bÔl az egy alkalommal felvehetÔ összeg nagysåga elérhesse 75 ezer forintot.
    Ugyanehhez a törvĂ©nyjavaslathoz fogadott el a bizottsĂĄg, a jegyzĂ” tĂĄrsashĂĄz felĂŒgyeleti jogkörĂ©t rĂ©szletezĂ” szabĂĄlyokat.
    A jegyzĂ” hatĂĄsköre a tĂĄrsashĂĄz mĂ»ködĂ©sĂ©nek, a tĂĄrsashĂĄz szerveinek Ă©s e szervek mĂ»ködĂ©sĂ©nek ellenĂ”rzĂ©sĂ©re terjed ki. Ennek keretĂ©ben a törvĂ©nyessĂ©gi felĂŒgyeletet gyakorlĂł jegyzĂ” ellenĂ”rzi, hogy a tĂĄrsashĂĄz alapĂ­tĂł okirata, szervezeti-mĂ»ködĂ©si szabĂĄlyzata Ă©s azok mĂłdosĂ­tĂĄsa, tovĂĄbbĂĄ a tĂĄrsashĂĄz mĂ»ködĂ©se, közgyĂ»lĂ©si hatĂĄrozata megfelel-e a jogszabĂĄlyoknak, az alapĂ­tĂł okiratnak Ă©s szervezeti-mĂ»ködĂ©si szabĂĄlyzatnak. Azt is ellenĂ”rzi a jegyzĂ”, hogy a tĂĄrsashĂĄz mĂ»ködĂ©se megfelel-e a közgyĂ»lĂ©si hatĂĄrozatokban foglaltaknak.
    A tårsashåz köteles tûrni azt, hogy a jegyzÔ ellenÔrizze, és ehhez a kért dokumentumokat åt kell adnia.
    Amennyiben a tårsashåz jogszerû mûködése a közös képviselÔ, vagy pedig az intézÔbizottsåg jogsértÔ magatartåsa miatt nem ållítható helyre, akkor a jegyzÔ a közös képviselÔt és az intézÔ bizottsåg tagjait megbírsågolhatja.
    Egy måsik - elfogadott - bizottsågi módosító indítvåny szerint az elektromos-, illetve a gåzhålózatra csatlakozås díjåt a Magyar Energetikai és Közmû-szabålyozåsi Hivatal elnöke rendeletben ållapítja meg. A rendelet elÔkészítése sorån a hivatal kikéri az érintett - szolgåltatók és fogyasztók - reprezentatív érdekképviseleteinek a véleményét.
    A gazdasĂĄgi bizottsĂĄg megerĂ”sĂ­tette a költsĂ©gvetĂ©si bizottsĂĄg ĂĄltal, a kollektĂ­v befektetĂ©si formĂĄkrĂłl szĂłlĂł törvĂ©nyjavaslathoz kĂ©szĂ­tett mĂłdosĂ­tĂł indĂ­tvĂĄnyĂĄt, amely szerint az nevezhetĂ” megbĂ­zhatĂł szerencsejĂĄtĂ©k szervezĂ”nek, aki soha nem tartozott 90 napnĂĄl hosszabb ideig közteherrel. Ez a jelenlegi törvĂ©ny szerint 30 nap. A mĂĄsik mĂłdosĂ­tĂĄs szerint az is megbĂ­zhatĂł szerencsejĂĄtĂ©k szervezĂ”, akinek egyik bankszĂĄmlĂĄjĂĄn sem volt az adĂłhatĂłsĂĄg ĂĄltal kezdemĂ©nyezett, 500 ezer forintot meghaladĂł azonnali beszedĂ©si megbĂ­zĂĄs. A jelenlegi szabĂĄlyok szerint egyĂĄltalĂĄn nem indulhatott inkasszĂł a megbĂ­zhatĂł szerencsejĂĄtĂ©k szervezĂ” ellen. A szerencsejĂĄtĂ©k törvĂ©ny szerint a miniszter a megbĂ­zhatĂł szerencsejĂĄtĂ©k-szervezĂ”vel nyilvĂĄnos pĂĄlyĂĄzat kiĂ­rĂĄsa nĂ©lkĂŒl is megkötheti a koncessziĂłs szerzĂ”dĂ©st.
    A bizottsĂĄg vita nĂ©lkĂŒl - kĂ©t szocialista igen szavazattal - elutasĂ­totta a paksi bĂ”vĂ­tĂ©si törvĂ©nyjavaslathoz beadott ellenzĂ©ki, illetve fĂŒggetlen Ășjabb mĂłdosĂ­tĂł indĂ­tvĂĄnyokat. Ezek között szerepelt az, hogy a hitelszerzĂ”dĂ©st csak a parlament hozzĂĄjĂĄrulĂĄsĂĄval lehessen megkötni, tovĂĄbbi szerzĂ”dĂ©seket csak nĂ©pszavazĂĄs utĂĄn lehessen megkötni, illetve az Ășj OrszĂĄggyĂ»lĂ©s is erĂ”sĂ­tse meg a jelenleg tĂĄrgyalt megĂĄllapodĂĄst.
    A bizottsĂĄg nem vette tĂĄrgysorozatba JĂĄvor Benedek, fĂŒggetlen kĂ©pviselĂ”, a PM tĂĄrselnöke egy törvĂ©ny- Ă©s egy hatĂĄrozati javaslatĂĄt. A törvĂ©nyjavaslatban az szerepel, hogy Ășj nukleĂĄris lĂ©tesĂ­tmĂ©ny Ă©s radioaktĂ­vhulladĂ©k-tĂĄrolĂł lĂ©tesĂ­tĂ©sĂ©nek, valamint meglĂ©vĂ” atomerĂ”mĂ» tovĂĄbbi atomreaktort tartalmazĂł egysĂ©ggel valĂł bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©nek elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elĂ”zetes elvi hozzĂĄjĂĄrulĂĄsa szĂŒksĂ©ges. A pĂĄlyĂĄzat kiĂ­rĂĄsĂĄhoz, szerzĂ”dĂ©skötĂ©shez Ă©s pĂ©nzĂŒgyi kötelezettsĂ©g-vĂĄllalĂĄsĂĄhoz is az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s - a vĂĄrhatĂł költsĂ©geket is rögzĂ­tĂ” - Ășjabb elĂ”zetes hozzĂĄjĂĄrulĂĄsa szĂŒksĂ©ges. A hatĂĄrozati javaslatban - egyebek mellett - az szerepelt, hogy az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s felkĂ©ri a kormĂĄnyt, hogy 2014. februĂĄr 1-ig tĂĄrja az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s elĂ© a Paksi AtomerĂ”mĂ» tervezett bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©nek lehetsĂ©ges kivĂĄltĂł alternatĂ­vĂĄit, tovĂĄbbĂĄ az Ășj alaperĂ”mĂ» lĂ©tesĂ­tĂ©sĂ©t indokolttĂĄ tevĂ” aktuĂĄlis energiapiaci prognĂłzisokat is.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player