KultĂșra
A Jånos vitézt mutatja be a Nemzeti Színhåz
(MTI) - CsalĂĄdi szĂ­nhĂĄzzal vĂĄrja közönsĂ©gĂ©t a Nemzeti SzĂ­nhĂĄz: a PetĂ”fi SĂĄndor JĂĄnos vitĂ©z cĂ­mĂ» mĂ»vĂ©bĂ”l kĂ©szĂŒlt elĂ”adĂĄst pĂ©nteken mutatjĂĄk be VidnyĂĄnszky Attila rendezĂ©sĂ©ben.
Új bĂ©lyegeket bocsĂĄtott ki a Magyar Posta
Szombaton kezdÔdnek a Fölszållott a påva elÔdöntÔi
Ma kezdĂ”dik a MindenĂŒtt nĂ” rendhagyĂł nĂ”napi programsorozat
Döntött a kormåny a Magyar Nyelvstratégiai Intézet létrehozåsåról
Etruszk hangszerek hangja kelt életre Firenzében
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - KiszorĂ­tottĂĄk az oroszbarĂĄt tiltakozĂłkat a Donyeck megyei hivatalbĂłl
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
KultĂșra KultĂșra
Szûcs Zoltån: az Attraction a kínaiak szívébe is belopta magåt
MTI   2014 January 30, Thursday  

A kĂ­nai központi televĂ­ziĂł (CCTV) milliĂĄrdos nĂ©zettsĂ©gĂ» holdĂșjĂ©vi gĂĄlamĂ»sorĂĄnak közönsĂ©g elĂ”tti prĂłbĂĄi mĂĄr elĂ”re vetĂ­tettĂ©k, hogy az Attraction sikere fergeteges lesz, a magyar tĂĄncosok belopjĂĄk magukat a kĂ­naiak szĂ­vĂ©be is.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A kĂ­nai központi televĂ­ziĂł (CCTV) milliĂĄrdos nĂ©zettsĂ©gĂ» holdĂșjĂ©vi gĂĄlamĂ»sorĂĄnak közönsĂ©g elĂ”tti prĂłbĂĄi mĂĄr elĂ”re vetĂ­tettĂ©k, hogy az Attraction sikere fergeteges lesz, a magyar tĂĄncosok belopjĂĄk magukat a kĂ­naiak szĂ­vĂ©be is - errĂ”l SzĂ»cs ZoltĂĄn, a tĂĄrsulat kreatĂ­v igazgatĂłja beszĂ©lt az MTI-nek Pekingben.

A többĂłrĂĄs gĂĄlamĂ»sor, amelyben a magyar lĂĄtvĂĄnyszĂ­nhĂĄz fellĂ©pĂ©se is lĂĄthatĂł, helyi idĂ” szerint este kezdĂ”dött el Ă©s Ă©jfĂ©lig tart. A Britan's Got Talent tehetsĂ©gkutatĂł mĂ»sor tavalyi gyĂ”ztes csapatĂĄnak vezetĂ”je szerint a londoni szereplĂ©s egyben vilĂĄgsiker volt. Ennek köszönhetik, hogy mĂ»vĂ©szetĂŒk KĂ­nĂĄban is felkeltette az Ă©rdeklĂ”dĂ©st, s ezĂ©rt kaptĂĄk a felkĂ©rĂ©st a "vilĂĄg legnĂ©zettebb mĂ»sorĂĄba". Aminek - tette hozzĂĄ - örömmel tettek eleget. Hogy kaptak-e konkrĂ©t feladatot a tĂ©mĂĄra vonatkozĂłan, vagy volt-e olyasmi, amit nem kĂ©rt "a megrendelĂ”", arrĂłl a tĂĄrsulat vezetĂ”je nem ĂĄrult el rĂ©szleteket, de szavaibĂłl az derĂŒlt ki, meglehetĂ”s szabadsĂĄggal dolgoztak, Ă©s hĂłnapokon ĂĄt prĂłbĂĄltak MagyarorszĂĄgon.


   
Az Attraction fellĂ©pĂ©sĂ©rĂ”l az utolsĂł napokig nem lehetett olvasni, hallani a kĂ­nai mĂ©diĂĄban, aminek egyetlen oka a meglepetĂ©s szĂĄndĂ©ka volt. A CCTV 13-as csatornĂĄja ugyan közölt mĂĄr velĂŒk egy bemutatkozĂł riportot, Ă©s egy kĂ­nai honlapon mĂĄr elĂ”zetesen kiszivĂĄrogtattĂĄk azt is, hogy produkciĂłjuk "megtestesĂ­tett" elemei között a kĂ­nai Nagy Fal, a Tiltott VĂĄros Ă©s a Panda is ott lesz. Nem tudtunk mindent beletenni a performanszba, hiszen az idĂ”nk korlĂĄtozott volt. SzerettĂŒnk volna Ă©s szeretnĂ©nk sokkal többet megmutatni a kĂ­nai közönsĂ©gnek, de pĂĄr percbe ennyi fĂ©rt. Akik lĂĄttĂĄk, Ă©s akikkel beszĂ©ltĂŒnk, Ă©rdekesnek, izgalmasnak Ă­tĂ©ltĂ©k, mi pedig remĂ©ljĂŒk, hogy minden generĂĄciĂłnak hatalmas Ă©lmĂ©nyt okoztunk - mondta a negyvenes Ă©veinek elejĂ©n jĂĄrĂł tĂĄncmĂ»vĂ©sz. Arra a kĂ©rdĂ©sre, hogy az ĂĄrnyjĂĄtĂ©k nem teljesen Ășj mĂ»faj a kĂ­naiak szĂĄmĂĄra, s ez vajon segĂ­tette-e helyzetĂŒket, vagy nehezebbĂ© tette, SzĂ»cs ZoltĂĄn egyĂ©rtelmĂ»en azt vĂĄlaszolta, hogy ennek köszönhetĂ”en közelebb tudtak kerĂŒlni a közönsĂ©ghez. A tradicionĂĄlis kĂ­nai ĂĄrnyjĂĄtĂ©knak 300 Ă©ves hagyomĂĄnya van - magyarĂĄzta SzĂ»cs -, de amit mi hoztunk KĂ­nĂĄba az egy Ășjabb mĂ»faj, ami nem, vagy kevĂ©ssĂ© ismert az itt Ă©lĂ”k szĂĄmĂĄra. Mivel közel Ă©rzik magukhoz, könnyebb a kapcsolatot is megteremteni velĂŒk. Nem volt olyan, amire ne reagĂĄltak volna pozitĂ­van, lelkesedĂ©ssel - szĂĄmolt be elĂ©gedetten a sikerrĂ”l SzĂ»cs ZoltĂĄn. Úgy vĂ©lte, habĂĄr mĂĄr eddig is kaptak ajĂĄnlatokat KĂ­nĂĄbĂłl, ezutĂĄn tömegĂ©vel fognak Ă©rkezni, s egy közeljövĂ”beni KĂ­na turnĂ© "elkerĂŒlhetetlen" lesz.
   
Colin Lester, a londoni szĂ©khelyĂ» JEM Artists mĂ»vĂ©szeti menedzsment iroda vezĂ©rigazgatĂłja, aki elĂ”ször jĂĄrt KĂ­nĂĄban, hasonlĂł vĂ©lemĂ©nyen volt. Ami a tĂĄrsulattal kapcsolatos konkrĂ©t Ă©s nagyszabĂĄsĂș terveket illeti, elĂĄrulta, kĂ©szĂŒlnek a Las Vegas-i önĂĄllĂł show-ra Ă©s a brazil illetĂ©kesekkel is kapcsolatban ĂĄllnak az olimpiai programban valĂł rĂ©szvĂ©telt illetĂ”en. Lester elmondta mĂ©g, olyan mĂ»vĂ©szeti akadĂ©miĂĄk lĂ©trehozĂĄsĂĄt tervezik a vilĂĄg kĂŒlönbözĂ” orszĂĄgaiban, amelyek rĂ©vĂ©n "egyszer majd" Attraction show-kat Ă©lvezhetnĂ©nek az emberek a földkereksĂ©g minden tĂĄjĂĄn. "MegtanĂ­tanĂĄnk a tudĂĄst, azt a lehetĂ”sĂ©get megadva, hogy a kĂŒlönbözĂ” egyĂŒttesek egyĂŒtt dolgozhassanak az Attractionnal" - jegyezte meg a szakember, arrĂłl is beszĂĄmolva, hogy a nagy-britanniai siker utĂĄn a magyar csapat rengeteg rajongĂłra talĂĄlt. A cĂ©gvezetĂ” a mĂ»fajban rendkĂ­vĂŒl nagy lehetĂ”sĂ©get, jövĂ”t lĂĄt Ă©s nagy elismerĂ©ssel beszĂ©lt SzĂ»cs ZoltĂĄnrĂłl, mert - mint mondta - lĂĄtja benne a tehetsĂ©get Ă©s a szenvedĂ©lyt, s ehhez pĂĄrosul az a törekvĂ©se, hogy e mĂ»fajt Ășjabb Ă©s Ășjabb elemekkel bĂ”vĂ­tve, mind magasabb szinten mĂ»velje csapatĂĄval.
   


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player