BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
(MTI) - KĂ©t vĂĄdlott felĂŒlvizsgĂĄlati indĂ­tvĂĄnyĂĄt elutasĂ­tva fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a hĂĄrom halĂĄlos ĂĄldozatot követelĂ” West BalkĂĄn-ĂŒgyben a KĂșria csĂŒtörtökön.
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Fegyvereket és lÔszert talåltak egy busz utasånål Röszkén
NAV: cigarettafogĂĄs az M1-es autĂłpĂĄlyĂĄn
Elåståk az ellopott széfet
FelfĂŒggesztett börtönre Ă­tĂ©ltĂ©k a rendĂ”röket elsodrĂł görög sofĂ”rt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
Baleset
KerĂ©kpĂĄrost gĂĄzolt egy teherautĂł SĂĄrvĂĄr közelĂ©ben - teljes ĂștzĂĄr
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
BĂ»nĂŒgy BĂ»nĂŒgy
ElsÔ fokon hat év börtönre ítélték a martfûi volt jegyzÔt
MTI   2014 January 28, Tuesday  

Hat Ă©v letöltendĂ” börtönbĂŒntetĂ©sre Ă­tĂ©lte a Szolnoki TörvĂ©nyszĂ©k elsĂ” fokon B. Edithet, MartfĂ» volt jegyzĂ”jĂ©t, a vĂĄdlottat több rendbeli hivatali befolyĂĄssal ĂŒzĂ©rkedĂ©s Ă©s hivatali vesztegetĂ©s elkövetĂ”jekĂ©nt marasztalta el a bĂ­rĂłi tanĂĄcs.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Hat Ă©v letöltendĂ” börtönbĂŒntetĂ©sre Ă­tĂ©lte a Szolnoki TörvĂ©nyszĂ©k elsĂ” fokon B. Edithet, MartfĂ» volt jegyzĂ”jĂ©t, a vĂĄdlottat több rendbeli hivatali befolyĂĄssal ĂŒzĂ©rkedĂ©s Ă©s hivatali vesztegetĂ©s elkövetĂ”jekĂ©nt marasztalta el a bĂ­rĂłi tanĂĄcs. Az alperes RĂĄkĂłcziĂșjfalu jegyzĂ”jekĂ©nt jelenleg is dolgozik.

    B. Edithet hat Ă©vre a közĂŒgyek gyakorlĂĄsĂĄtĂłl is eltiltottĂĄk, illetve 1 milliĂł 250 ezer forint megfizetĂ©sĂ©re köteleztĂ©k - mondta el a napokban szĂŒletett Ă­tĂ©letrĂ”l SĂĄndor GĂ©za, a Szolnoki TörvĂ©nyszĂ©k szĂłvivĂ”je kedden az MTI-nek. A vĂĄdlott fellebbezett, Ă­gy a per a Szegedi ÍtĂ©lĂ”tĂĄblĂĄn folytatĂłdik.
    A pernek tovĂĄbbi hĂĄrom vĂĄdlottja van, közĂŒlĂŒk ketten börtönbĂŒntetĂ©st kaptak, a harmadikat felfĂŒggesztett szabadsĂĄgvesztĂ©sre Ă­tĂ©ltĂ©k.
    B. Edith ellen 2011 januĂĄrjĂĄban a Szolnoki NyomozĂł ÜgyĂ©szsĂ©gen indult eljĂĄrĂĄs, majd a hatĂĄsköri szabĂĄlyok vĂĄltozĂĄsa miatt az ĂŒgy 2011 jĂșniusĂĄban ĂĄtkerĂŒlt a Központi NyomozĂł FĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©gre. A vĂĄdirat szerint 2011 januĂĄrjĂĄban MartfĂ» önkormĂĄnyzata pĂĄlyĂĄzati felhĂ­vĂĄst tett közzĂ© a Szolnok-MartfĂ» kerĂ©kpĂĄrĂșt RĂĄkĂłczifalva-MartfĂ» közötti szakaszĂĄnak megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄra. A pĂĄlyĂĄzat kiĂ­rĂĄsa elĂ”tt - 2010 decemberĂ©ben - a vĂĄros jegyzĂ”je egy ismerĂ”sĂ©n keresztĂŒl megkeresett egy vĂĄllalkozĂłt azĂ©rt, hogy ajĂĄnljon egy olyan kivitelezĂ”t, aki olyan feltĂ©tellel is vĂĄllalnĂĄ a munkĂĄk elvĂ©gzĂ©sĂ©t, hogy - a pĂĄlyĂĄzat pozitĂ­v elbĂ­rĂĄlĂĄsĂĄhoz nyĂșjtott tĂĄmogatĂĄsĂĄĂ©rt cserĂ©be - a munkadĂ­j egy rĂ©szĂ©t visszajuttatnĂĄ neki.
    A felkĂ©rt vĂĄllalkozĂł meg is talĂĄlta a "feladatra alkalmas" kft.-t Ă©s annak vezetĂ”jĂ©t, aki megegyezett a jegyzĂ”vel, hogy ha a cĂ©g nyeri meg a pĂĄlyĂĄzatot, akkor a cĂ©gvezetĂ” a munkadĂ­jbĂłl öt szĂĄzalĂ©kot visszajuttat a jegyzĂ”nek. A jegyzĂ” a pĂ©nzzel kapcsolatban azt ĂĄllĂ­totta, abbĂłl neki semmi sem jutna, ugyanis azt a bizottsĂĄgi tagok - a hĂĄrom Ă©rintett telepĂŒlĂ©s polgĂĄrmestere - között kell szĂ©tosztania. A cĂ©gvezetĂ” kĂ©tmilliĂł forintot adott ĂĄt a jegyzĂ”nek.
    A jegyzĂ” 2011 januĂĄrjĂĄban ugyanezt a cĂ©gvezetĂ”t - a kapcsolatĂĄn keresztĂŒl - azzal a lehetĂ”sĂ©ggel kereste meg, hogy Tomajmonostora önkormĂĄnyzata pĂĄlyĂĄzatot Ă­rt ki bel- Ă©s kĂŒltĂ©ri csapadĂ©kvĂ­z-elvezetĂ” rendszer kiĂ©pĂ­tĂ©sĂ©re, Ă©s ezt a kft. szintĂ©n megpĂĄlyĂĄzhatnĂĄ. 2011. februĂĄr vĂ©gĂ©n - annak Ă©rdekĂ©ben, hogy TomajmonostorĂĄn - "rendben
menjenek a dolgok", a jegyzĂ” az ismerĂ”sĂ©n keresztĂŒl 1,5 milliĂł forintot kĂ©rt Ă©s kapott a kft. cĂ©gvezetĂ”jĂ©tĂ”l.
    A 4-es szĂĄmĂș fĂ”Ășt KisĂșjszĂĄllĂĄst elkerĂŒlĂ” szakaszĂĄnak Ă©pĂ­tĂ©sĂ©t egy konzorcium vĂ©gezte. Az elkerĂŒlĂ” szakasz ĂĄtadĂĄs-ĂĄtvĂ©teli eljĂĄrĂĄsa 2010 decemberĂ©ben kezdĂ”dött. A 2011. februĂĄr 8-ra tervezett mĂ»szaki ĂĄtadĂĄs elĂ”tt nĂ©hĂĄny nappal a jegyzĂ” felhĂ­vta a konzorcium kĂ©pviselĂ”jĂ©t, Ă©s hĂĄrommilliĂł forintot kĂ©rt tĂ”le azzal a megjegyzĂ©ssel, hogy "a nagy emberek szerint az ĂŒzembe helyezĂ©si eljĂĄrĂĄs sorĂĄn rendben lesz minden", de "ennek ĂĄra van". A fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g szerint ebben az ĂŒgyben nem ĂĄllapĂ­thatĂł meg, hogy a pĂ©nzĂĄtadĂĄs megtörtĂ©nt volna, de az biztos, hogy a Nemzeti InfrastruktĂșra FejlesztĂ” Zrt. szakemberei nem vettĂ©k ĂĄt a fĂ”utat.
    A MartfĂ»n felmentett jegyzĂ”t 2013 tavaszĂĄn - pĂĄlyĂĄzat alapjĂĄn - RĂĄkĂłcziĂșjfalu jegyzĂ”jĂ©vĂ© neveztĂ©k ki. Papp JĂĄnos, a telepĂŒlĂ©s fĂŒggetlen polgĂĄrmestere az MTI-nek akkor Ășgy fogalmazott, a szakembert az eljĂĄrĂĄs lezĂĄrĂĄsĂĄig megilleti az ĂĄrtatlansĂĄg vĂ©lelme, Ă©s nagyon örĂŒl annak, hogy vĂ©gre sikerĂŒlt egy munkĂĄjĂĄhoz Ă©rtĂ” embert talĂĄlniuk. A gyanĂșsĂ­tĂĄs okĂĄn szemĂ©lyes pĂ©ldĂĄjĂĄt hozta fel, mondvĂĄn, polgĂĄrmesterkĂ©nt Ă”t is több dologgal megvĂĄdoltĂĄk, Ă©s vĂ©gĂŒl kiderĂŒlt, nem követett el semmifĂ©le törvĂ©nysĂ©rtĂ©st.
    Papp JĂĄnos kedden megerĂ”sĂ­tette: a jegyzĂ” munkĂĄjĂĄval maradĂ©ktalanul elĂ©gedett, Ă©s amĂ­g az ĂŒgyĂ©ben nem szĂŒletik jogerĂ”s Ă­tĂ©let, foglalkoztatjĂĄk B. Edithet.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player