ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Halhatatlan Ôsforråsok
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Brutålis: Jöhet az 1600 lóerÔs Veyron Super?
IdÔjårås IdÔjårås
HavazĂĄs - OKF: nincsenek jĂĄrhatatlan utak, de a DĂ©l-DunĂĄntĂșlon mĂĄr intenzĂ­ven havazik
MTI   2014 January 24, Friday  

(MTI) - Az orszĂĄg Ăștjai sĂłnedvesek, latyakosak, de jĂĄrhatĂłak. A DunĂĄntĂșl dĂ©li rĂ©szĂ©n viszont mĂĄr intenzĂ­vebben havazik, egyre nagyobb terĂŒleten marad meg a hĂł. Az Alföldön Ă©s a DunĂĄntĂșl dĂ©li felĂ©n Ă©lĂ©nk szĂ©llökĂ©sek tapasztalhatĂłak
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az orszĂĄg Ăștjai sĂłnedvesek, latyakosak, de jĂĄrhatĂłak. A DunĂĄntĂșl dĂ©li rĂ©szĂ©n viszont mĂĄr intenzĂ­vebben havazik, egyre nagyobb terĂŒleten marad meg a hĂł. Az Alföldön Ă©s a DunĂĄntĂșl dĂ©li felĂ©n Ă©lĂ©nk szĂ©llökĂ©sek tapasztalhatĂłak - közölte az OrszĂĄgos KatasztrĂłfavĂ©delmi FĂ”igazgatĂłsĂĄg (OKF) szĂłvivĂ”je pĂ©nteken az MTI-vel.

    Hajdu MĂĄrton kiemelte: a katasztrĂłfavĂ©delem megyei szervezetei felkĂ©szĂŒltek a teendĂ”kre, az Ă©rintett nĂ©gy megyĂ©ben több mint nĂ©gyszĂĄz, polgĂĄri tulajdonĂș munkagĂ©pet Ă©s tehergĂ©pjĂĄrmĂ»vet helyeztek kĂ©szenlĂ©tbe. A közĂștkezelĂ”k dĂ©lelĂ”tt hetvennĂ©gy munkagĂ©ppel takarĂ­tottĂĄk az utakat, a kritikus szakaszokon kĂ©t-hĂĄrom alkalommal sĂłztak.
    A DunĂĄntĂșl nyugati, dĂ©li rĂ©szĂ©n, valamint CsongrĂĄd megye terĂŒletĂ©n a fĂ”- Ă©s alsĂłbb rendĂ» utak sĂłnedvesek, Nagykanizsa Ă©s NagyatĂĄd tĂ©rsĂ©gĂ©ben latyakosak. Az M1 autĂłpĂĄlya komĂĄromi Ă©s lĂ©bĂ©nyi, az M5-ös balĂĄstyai Ă©s makĂłi szakasza, az M43-as autĂłpĂĄlya, az M6 TengelictĂ”l dĂ©lre, valamint az M7-es autĂłpĂĄlya a 200 kilomĂ©terszelvĂ©nyig sĂłnedves, a sztrĂĄda ettĂ”l a ponttĂłl a hatĂĄrig latyakos, de jĂłl jĂĄrhatĂł. Az orszĂĄgban jĂĄrhatatlan Ăștszakasz, elzĂĄrt telepĂŒlĂ©s nincs - szögezte le.
    Baranya megyĂ©ben mĂĄr Ă©jszaka megkezdtĂ©k az utak sĂłzĂĄsĂĄt, amelynek köszönhetĂ”en a csapadĂ©k nem okozott komolyabb fennakadĂĄst a közĂști közlekedĂ©sben. PĂ©cs, KomlĂł, MohĂĄcs Ă©s SiklĂłs tĂ©rsĂ©gĂ©ben is egyre intenzĂ­vebb a havazĂĄs.
    Somogy megyĂ©ben dĂ©lelĂ”tt NagyatĂĄdon, Barcson, KaposvĂĄron, Marcaliban, BöhönyĂ©n, KadarkĂșton Ă©s Tabon hĂł hullik, BalatonboglĂĄron gyenge hĂłszĂĄllingĂłzĂĄs tapasztalhatĂł, CsurgĂłrĂłl erĂ”s havazĂĄst jelentettek. Zala megye valamennyi jĂĄrĂĄsĂĄban is havazik.
    Tolna megyĂ©ben is felkĂ©szĂŒlt a katasztrĂłfavĂ©delem a rendkĂ­vĂŒli helyzetek kezelĂ©sĂ©re, az elĂ”zetesen azonosĂ­tott kockĂĄzati helyszĂ­nekhez tartozĂł melegedĂ”k, parkolĂłk, szĂŒksĂ©gszĂĄllĂĄshelyek, valamint a munkagĂ©pek is bevetĂ©sre kĂ©szen ĂĄllnak.
    A katasztrĂłfavĂ©delem folyamatosan tĂĄjĂ©koztatja a lakossĂĄgot a kialakulĂł helyzetrĂ”l. Az OKF azt kĂ©ri, hogy havazĂĄs, hĂłvihar esetĂ©n folyamatosan kĂ­sĂ©rjĂ©k figyelemmel a katasztrĂłfavĂ©delem közlemĂ©nyeit. Az okostelefonnal, tĂĄblagĂ©ppel rendelkezĂ”knek azt javasoljĂĄk, hogy telepĂ­tsĂ©k a katasztrĂłfavĂ©delem "VÉSZ" alkalmazĂĄsĂĄt (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) Ă©s figyeljĂ©k a katasztrĂłfavĂ©delem Facebook-oldalĂĄn, illetve honlapjĂĄn közzĂ©tett informĂĄciĂłkat is - Ă­rta Hajdu MĂĄrton.
    Az OrszĂĄgos MeteorolĂłgiai SzolgĂĄlat pĂ©ntek dĂ©lelĂ”tt Zala megye teljes terĂŒletĂ©re, Tolna, Somogy Ă©s Baranya megye nagy rĂ©szĂ©re, tovĂĄbbĂĄ Vas Ă©s VeszprĂ©m megye több jĂĄrĂĄsĂĄra adtak ki citromsĂĄrga, vagyis elsĂ”fokĂș riasztĂĄst a hĂłfĂșvĂĄs miatt. Ezeken a terĂŒleteken mĂĄr a következĂ” ĂłrĂĄkban kĂ©szĂŒlni kell arra, hogy a viharos szĂ©l hĂłtorlaszokat emelhet.
    A pĂ©ntek Ă©jfĂ©lig Ă©rvĂ©nyes veszĂ©lyjelzĂ©s szerint tĂ­z megyĂ©ben vannak Ă©rvĂ©nyben elsĂ”-, illetve mĂĄsodfokĂș figyelmeztetĂ©sek a vĂĄrhatĂł jelentĂ”s mennyisĂ©gĂ» hĂł, a hĂłfĂșvĂĄs, illetve Ăłnos esĂ” miatt.
    Baranya, Somogy, Tolna Ă©s Zala megyĂ©ben a havazĂĄs Ă©s a hĂłfĂșvĂĄs miatt is narancssĂĄrga, vagyis mĂĄsodfokĂș figyelmeztetĂ©s van Ă©rvĂ©nyben. Ezeken a terĂŒleteken 24 Ăłra alatt 20 centimĂ©ternĂ©l is több hĂł hullhat, Ă©s a viharos szĂ©l magas hĂłtorlaszokat emelhet. BĂĄcs-Kiskun megyĂ©re a havazĂĄs miatt ugyancsak mĂĄsodfokĂș, a hĂłfĂșvĂĄs miatt elsĂ”fokĂș figyelmeztetĂ©st adtak ki.
    Egy napon belĂŒl 10 centimĂ©tert meghaladĂł hĂł hullhat mĂ©g BĂ©kĂ©s, CsongrĂĄd, FejĂ©r, Vas Ă©s VeszprĂ©m megyĂ©ben. EzĂ©rt ezekre a terĂŒletekre citromsĂĄrga, vagyis elsĂ”fokĂș figyelmeztetĂ©st adtak ki. Ezek közĂŒl BĂĄcs-Kiskun, FejĂ©r, Vas Ă©s VeszprĂ©m megyĂ©ben a hĂłfĂșvĂĄs miatt is elsĂ”fokĂș figyelmeztetĂ©s van Ă©rvĂ©nyben.
    BĂ©kĂ©s Ă©s CsongrĂĄd megyĂ©ben az Ăłnos esĂ” miatt is elsĂ”fokĂș figyelmeztetĂ©s van Ă©rvĂ©nyben.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player