Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
(MTI) - Mårcius 23-ån idegenben és mårcius 29-én hazai pålyån jåtszik az MKB-MVM Veszprém a lengyel Wisla Plock ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligåja nyolcaddöntÔjében.
NÔi kézilabda KEK - Szurkolóinak tåmogatåsåt kéri az FTC
Nem sĂșlyos a veszprĂ©mi Chema sĂ©rĂŒlĂ©se
Újabb kihívásokra vár Vladan Matics
NÔi kézilabda BL - Négyes döntÔbe jutott a GyÔr ljubljanai sikerével
Férfi kézilabda NB I - A Gyöngyös legyÔzte a Tatabånyåt
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - MegkezdĂ”dött a tĂĄrgyalĂĄssorozat az ukrajnai konfliktusrĂłl
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Sport Sport
Férfi kézilabda Eb - Vereség Ausztriåtól, 8. a magyar csapat
MTI   2014 January 23, Thursday  

(MTI) - A magyar vålogatott nyolcadik helyen zårt a dåniai férfi kézilabda Európa-bajnoksågon, mivel a középdöntÔ szerdai zåró fordulójåban 25-24-es vereséget szenvedett az osztråk csapattól.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A magyar vålogatott nyolcadik helyen zårt a dåniai férfi kézilabda Európa-bajnoksågon, mivel a középdöntÔ szerdai zåró fordulójåban 25-24-es vereséget szenvedett az osztråk csapattól.


    I. csoport (Herning), 3. forduló:
Ausztria-MagyarorszĂĄg 25-24 (9-13)

Herning, Jyske Bank Boxen, 11 ezer nézÔ, v.: Gubica, Milosevic (horvåtok)
    gĂłlszerzĂ”k: Santos 6, SzilĂĄgyi 6, Weber 5/2, Schmid 2, Ziura 2, EdelmĂŒller 1, Wagesreiter 1, Kolar 1, Schlinger 1, illetve IvĂĄncsik G. 5/3, CsĂĄszĂĄr 4/2, Szalafai 3, Putics 3, Mocsai 2, Zubai 2, GulyĂĄs 2, SzöllĂ”si 1, Nagy K. 1, IlyĂ©s 1.

    A spanyolok könnyed gyĂ”zelmĂ©t követĂ”en a magyar vĂĄlogatott Ășgy lĂ©phetett pĂĄlyĂĄra, hogy mindenkĂ©ppen a legjobb nyolc között vĂ©gez az Eb-n. Ennek ellenĂ©re fĂ”kĂ©nt tĂĄmadĂĄsban kezdett sok hibĂĄval a pirosban jĂĄtszĂł magyar csapat, de az osztrĂĄkokon lĂĄtszott, hogy sokat kivett belĂ”lĂŒk a kĂ©t nappal korĂĄbbi spanyolok elleni szoros csata.
    Korai hĂĄromgĂłlos hĂĄtrĂĄnyĂĄt a fĂ©lidĂ” közepĂ©re ledolgozta a magyar szĂĄrmazĂĄsĂș SzilĂĄgyi vezette osztrĂĄk vĂĄlogatott (5-5), a Mocsai-csapat megtorpant, CsĂĄszĂĄr a mĂĄsodik hetesĂ©t is kihagyta. A következĂ” bĂŒntetĂ”höz IvĂĄncsik ĂĄllt oda, Ă©s több mint ötperces gĂłlcsendet tört meg. Nem sokkal kĂ©sĂ”bb LĂ©kai beĂĄllĂĄsĂĄval Ășj lendĂŒletet kapott a magyar egyĂŒttes, Ă©s hĂĄromgĂłlosra növelte elĂ”nyĂ©t (10-7), a fĂ©lidei nĂ©gygĂłlos vezetĂ©st pedig Putics lĂĄtvĂĄnyos gĂłlja eredmĂ©nyezte (13-9).
    A mĂĄsodik jĂĄtĂ©krĂ©sz kihagyott magyar helyzetekkel, IvĂĄncsik kĂ©t elrontott bĂŒntetĂ”jĂ©vel indult, Ă­gy kĂ©t gĂłlra feljöttek a fehĂ©r mezesek. A magyarok aztĂĄn Ă©pphogy visszaĂĄllĂ­totta a nĂ©gygĂłlos kĂŒlönbsĂ©get, kettĂ”s emberhĂĄtrĂĄnyba kerĂŒlt, amit kĂ­mĂ©letlenĂŒl kihasznĂĄltak az osztrĂĄkok Ă©s kiegyenlĂ­tettek (18-18). A folytatĂĄsban GulyĂĄs gĂłlja egy csaknem hĂ©tperces gĂłlĂ­nsĂ©gnek vetett vĂ©get, majd felvĂĄltva estek a gĂłlok mindkĂ©t oldalon.
    Az utolsó öt percnek egygólos osztråk vezetéssel vågtak neki a csapatok, de a magyar vålogatott összeesett, s még az egyenlítésre sem maradt esélye.
    A magyar vålogatott a nyolcadik helyen végzett, mert a måsik középdöntÔs csoport negyedik helyezettjének, Svédorszågnak több pontja van.
    Mocsai Lajos, a magyar csapat szövetsĂ©gi kapitĂĄnya: "Úgy Ă©rzem, kĂ©t fĂĄradt csapat jĂĄtszotta vĂ©gig ezt a mĂ©rkĂ”zĂ©st, nagyon nehĂ©z hĂ©ten vagyunk tĂșl, hiszen egy vĂ­rus ment vĂ©gig a csapaton Ă©s Ancsin GĂĄbort is elvesztettĂŒk, Ă©ppen ezĂ©rt a gĂĄrda az ereje vĂ©gĂ©re Ă©rt. A kĂ©t fĂĄradt csapat közĂŒl mi vettĂŒk fel hamarabb a ritmust, de sajnos a nĂ©gy kihagyott hĂ©tmĂ©teres Ă©s az elrontott ziccerek, mĂ©g több erĂ”nket emĂ©sztette fel. A vĂ©gĂ©n nekĂŒnk kellett rohanni az eredmĂ©ny utĂĄn, de mĂĄr nem volt esĂ©lyĂŒnk. NyilvĂĄnvalĂłan nem öröm Ă­gy bĂșcsĂșzni, de azt gondolom, EurĂłpa legjobb nyolc csapata közĂ© bekerĂŒlni nagy dolog. Emelt fĂ”vel utazhatunk haza, hiszen a cĂ©lunkat elĂ©rtĂŒk. GratulĂĄlok a csapatnak az elmĂșlt nĂ©gy heti munkĂĄĂ©rt, csak a dicsĂ©ret hangjĂĄn tudok beszĂ©lni az egyĂŒttesrĂ”l."
    Mikler Roland, a magyar csapat kapusa: "Az elsĂ” fĂ©lidĂ” utĂĄn Ășgy Ă©reztem, lehet esĂ©lyĂŒnk arra, hogy olyan gĂłlkĂŒlönbsĂ©get alakĂ­tsunk ki, hogy akĂĄr az ötödik helyĂ©rt jĂĄtszhassunk. A mĂĄsodik fĂ©lidĂ”re kipukkant a csapat, nem tudom mi törtĂ©nt..."
    IvĂĄncsik GergĂ”, a magyar csapat balszĂ©lsĂ”je: "SzemĂ©ly szerint szĂ©gyellem magam, egy olyan veresĂ©get szenvedtĂŒnk, amit nem lett volna szabad. Amit az elsĂ” fĂ©lidĂ”ben szĂ©pen felĂ©pĂ­tettĂŒnk, azt a mĂĄsodik jĂĄtĂ©krĂ©szben teljesen leromboltuk, mintha kĂĄosz uralkodott volna a pĂĄlyĂĄn. Nagyon sajnĂĄlom, hogy ilyen csĂșnyĂĄn zĂĄrtuk az ez EurĂłpa-bajnoksĂĄgot. ÖsszessĂ©gĂ©ben elĂ©gedett lehetĂŒnk, a cĂ©lunkat elĂ©rtĂŒk. NyilvĂĄn a szurkolĂłk nem szĂĄmĂ­tottak arra, hogy Ă­gy zĂĄrjuk a tornĂĄt, le kell vonni a tanulsĂĄgokat Ă©s fel kell Ă©pĂ­teni nĂ©hĂĄny dolgot."
    Patrekur Johannesson, az osztrĂĄkok szövetsĂ©gi kapitĂĄnya: "Nagyon boldogok vagyunk az eredmĂ©ny miatt, bĂŒszke vagyok a csapatomra, hogy a spanyolok ellen Ă©s most is megmutatta, mire kĂ©pes. VĂ©gig kĂŒzdöttĂŒk a mĂ©rkĂ”zĂ©st, Ășgy gondolom, kivĂĄlĂł tornĂĄn vagyunk tĂșl, kivĂ­vtuk az ellenfelek tiszteletĂ©t."
    Szilågyi Viktor, az osztråkok åtlövÔje: "Ez a mérkÔzés olyan volt szåmunkra, mint az egész torna, egyszer fent, egyszer lent. Mindenki elképesztÔen fåradt volt mår, ennek ellenére fantasztikus, hogy egy ilyen gyÔzelemmel zårhattuk a viadalt."

    koråbban:
SpanyolorszĂĄg-MacedĂłnia 33-22 (15-12)


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player