EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
(MTI) - CsongrĂĄd megyĂ©ben is tĂĄmogatjĂĄk a közĂ©tkeztetĂ©s megĂșjĂ­tĂĄsĂĄt cĂ©lzĂł Mintamenza program terjedĂ©sĂ©t - közölte B. Nagy LĂĄszlĂł kormĂĄnymegbĂ­zott csĂŒtörtökön Szegeden.
Öt ĂșjraĂ©lesztĂ”-kĂ©szĂŒlĂ©ket vĂĄsĂĄrolt a GYSEV
Õsszel kezdĂ”dhet a dombĂłvĂĄri kĂłrhĂĄz korszerĂ»sĂ­tĂ©se
Meghalt az elsÔ teljesen mûszíves beteg
Mår szavazhat a közönség az év orvosåra
Influenza - Korlåtoztåk a låtogatåst a Békés megyei kórhåzakban is
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
EU-csĂșcs - PĂĄrizs: nem lesznek szankciĂłk OroszorszĂĄggal szemben az uniĂłs csĂșcson
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - MoszkvĂĄnak nem alkalmas a FÁK-orszĂĄgok kĂŒlĂŒgyminiszteri Ă©rtekezletĂ©nek idĂ”pontja
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
VĂĄdat emelt a Borsod megyei fĂ”ĂŒgyĂ©szsĂ©g a fojtogatĂł sajĂłszentpĂ©teri fĂ©rfi ellen
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Az orvosi kamara felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄga szerint a vezetĂ”sĂ©g megtĂ©veszti a tagokat
MTI   2014 January 14, Tuesday  

(MTI) - A Magyar Orvosi Kamara (MOK) felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄga szerint a köztestĂŒlet vezetĂ”sĂ©ge több ĂŒgyben nem tesz eleget tĂĄjĂ©koztatĂĄsi kötelezettsĂ©gĂ©nek, Ă©s megtĂ©veszti a tagsĂĄgot, mivel a kamarai honlapon tovĂĄbbra is a jogszerĂ»tlenĂŒl megemelt tagdĂ­j...
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - A Magyar Orvosi Kamara (MOK) felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄga szerint a köztestĂŒlet vezetĂ”sĂ©ge több ĂŒgyben nem tesz eleget tĂĄjĂ©koztatĂĄsi kötelezettsĂ©gĂ©nek, Ă©s megtĂ©veszti a tagsĂĄgot, mivel a kamarai honlapon tovĂĄbbra is a jogszerĂ»tlenĂŒl megemelt tagdĂ­j szerepel.

    BĂĄnki Magdolna, a felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg elnöke az MTI-nek kedden azt mondta, mĂĄr egy Ă©ve prĂłbĂĄljĂĄk lefolytatni vizsgĂĄlatukat, de - annak ellenĂ©re, hogy alapszabĂĄly rögzĂ­ti a bizottsĂĄggal valĂł egyĂŒttmĂ»ködĂ©si kötelezettsĂ©get - a kamara vezetĂ”sĂ©ge "nem volt tĂșl egyĂŒttmĂ»ködĂ”".
    Mint mondta, a felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg a jogszerĂ»sĂ©get, a gazdĂĄlkodĂĄst Ă©s a szĂĄmviteli szabĂĄlyok betartĂĄsĂĄt vizsgĂĄlta. A legnagyobb problĂ©makĂ©nt azt emelte ki, hogy a kamarai tagdĂ­jat 2013-ban 20 ezerrĂ”l 27 ezer forintra emeltĂ©k meg. A bizottsĂĄg megĂĄllapĂ­totta, hogy ez nem volt szabĂĄlyos. Ezt többször is jeleztĂ©k az elnöksĂ©gnek Ă©s a felĂŒgyeleti hatĂłsĂĄgnak is.
    BĂĄnki Magdolna elmondĂĄsa szerint Éger IstvĂĄn, a MOK elnöke Balog ZoltĂĄn emberierĂ”forrĂĄs-minisztertĂ”l kapott levele utĂĄn elismerte, hogy szabĂĄlytalan volt a tagdĂ­jemelĂ©s. EzĂ©rt Éger IstvĂĄn a mĂșlt Ă©v vĂ©gi kĂŒldöttgyĂ»lĂ©sen megprĂłbĂĄlta visszamenĂ”leges hatĂĄllyal - szabĂĄlytalan mĂłdon - jogszerĂ»vĂ© tenni a tagdĂ­jemelĂ©st. "Tavaly jogtalanul 44 ezer orvostĂłl szedtek emelt tagdĂ­jat" - hangsĂșlyozta a felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg elnöke, hozzĂĄtĂ©ve: ezt vagy vissza kell fizetni, vagy be kell szĂĄmĂ­tani az idei tagdĂ­jakba. A köztestĂŒlet egĂ©sz Ă©ves költsĂ©gvetĂ©sĂ©t Ășjra kell gondolni - jegyezte meg.
    A bizottsĂĄg több mĂĄs hibĂĄt is talĂĄlt - mondta BĂĄnki Magdolna, pĂ©ldakĂ©nt emlĂ­tve, hogy a kamara vezetĂ”sĂ©ge azt ĂĄllĂ­tja: a köztestĂŒlet ĂșjsĂĄgjĂĄnak költsĂ©ge csökkent, a felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg viszont az adatokbĂłl azt ĂĄllapĂ­totta meg, hogy nĂ”ttek a költsĂ©gek. FelhĂ­vtĂĄk a figyelmet arra is, a kamara Ășgy kötött csoportos Ă©letbiztosĂ­tĂĄst az orvosokra, hogy adataik ĂĄtadĂĄsĂĄhoz nem kĂ©rte az engedĂ©lyĂŒket. A kamara több tagja azt sem tudja, hogy biztosĂ­tĂĄst kötöttek rĂĄ, Ă©s azt sem tudni, hogy kik a biztosĂ­tĂĄsok kedvezmĂ©nyezettjei.
    HozzĂĄtette: bĂĄr többször kĂ©rtĂ©k, a kamara nem hajlandĂł közzĂ©tenni a felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg jelentĂ©sĂ©t a honlapjĂĄn, Ă©s ott tovĂĄbbra is - a mĂĄr a vezetĂ”sĂ©g ĂĄltal is jogszerĂ»tlennek elismert - 27 ezer forintos tagdĂ­j szerepel.
    BĂĄnki Magdolna elmondta, hogy a felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg legutĂłbb hĂ©tfĂ”n ĂŒlĂ©sezett, Éger IstvĂĄnt is meghĂ­vtĂĄk, de Ă” nem jelent meg. A MOK vezetĂ”sĂ©gĂ©nek szĂĄmos kĂ©rdĂ©st megfogalmaztak. Az orvosi kamara vezetĂ”sĂ©gĂ©nek gazdĂĄlkodĂĄsa ĂŒgyĂ©ben több felĂŒgyelĂ” szervnek, hatĂłsĂĄgnak megtettĂ©k Ă©szrevĂ©teleiket, köztĂŒk az egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ĂĄllamtitkĂĄrsĂĄgnak, valamint a Nemzeti AdĂł- Ă©s VĂĄmhivatalnak. A felĂŒgyelĂ”bizottsĂĄg lĂ©pĂ©seket tesz majd annak Ă©rdekĂ©ben, hogy a tagok szĂĄmĂĄra valĂłs kĂ©pet mutassanak be a kamara mĂ»ködĂ©sĂ©rĂ”l - fejtette ki BĂĄnki Magdolna.
    Éger IstvĂĄn december 10-Ă©n tartott sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn azt mondta: a MOK ĂĄll mindenfajta hivatalos vizsgĂĄlat elĂ©, amely a munkĂĄjĂĄt hivatott ellenĂ”rizni, hiszen nincs takargatnivalĂłja. Éger IstvĂĄn a sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłn elmondta, a kamara gazdasĂĄgi tevĂ©kenysĂ©gĂ©rĂ”l a hivatalos szervek bĂĄrmikor meggyĂ”zĂ”dhetnek, Ă©s "mindaz, amit egyesek nyilvĂĄnossĂĄgra kĂ­vĂĄntak hozni, az nem fedi a valĂłsĂĄgot Ă©s nem megalapozott".
    Az elnök vĂ©lemĂ©nye szerint a kamara alapszabĂĄlyĂĄba ĂŒtközik Ă©s etikailag is megkĂ©rdĂ”jelezhetĂ” az, hogy egy le nem zĂĄrult vizsgĂĄlat a szereplĂ”k tudta nĂ©lkĂŒl kikerĂŒl a nyilvĂĄnossĂĄg elĂ©. Ezek az esemĂ©nyek ellehetetlenĂ­tik a kamara munkĂĄjĂĄt - mondta.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player