Orszåggyûlés
OGY - Ukrån vålsåg - Martonyi: Magyarorszåg megfelelÔ gåztartalékokkal rendelkezik
(MTI) - A kormĂĄny mĂĄr meghozta az intĂ©zkedĂ©seket a gĂĄztĂĄrozĂłk feltöltĂ©sĂ©re; MagyarorszĂĄg megfelelĂ” tartalĂ©kokkal rendelkezik - mondta Martonyi JĂĄnos kĂŒlĂŒgyminiszter az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s kĂŒlĂŒgyi Ă©s a nemzetbiztonsĂĄgi bizottsĂĄgainak egyĂŒttes ĂŒlĂ©sĂ©rĂ”l ...
Simon-ĂŒgy-Rubovszky: a lefoglalt Ă©s a bizottsĂĄgnak leadott vagyonnyilatkozat tartalmĂĄban megegyezik
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - OGY - EgyĂŒttes ĂŒlĂ©st tarthat a nemzetbiztonsĂĄgi Ă©s a kĂŒlĂŒgyi bizottsĂĄg
A vizsgålat nem igazolta, hogy az NBH munkatårsai ellenzéki politikusokat akartak volna lejåratni
Portik-Laborc - Ma befejezi munkåjåt az Orszåggyûlés ténymegållapító albizottsåga
RezsicsökkentĂ©s - ÖsszefogĂĄs: blöff az alapdĂ­jak tervezett eltörlĂ©se
MTI hĂ­rek
KĂŒlföld
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Kijevben az orvlövĂ©szek a nemzeti bank Ă©pĂŒletĂ©bĂ”l adtĂĄk le lövĂ©seiket
MagyarorszĂĄg
A vårtnål gyengébb a szél a Balatonnål, nem kellett beavatkozni a magas vízållås miatt
EU
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Jacenyuk az orosz erĂ”k visszavonĂĄsĂĄt sĂŒrgeti
KĂŒlföld
Szerbiai vålasztåsok - A szerb média szerint unalmas a kampåny
MagyarsĂĄg
Gulyås: óriåsi elÔrelépés, hogy négy év alatt közel 600 ezren élnek a kedvezményes honosítåssal
Sport
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
TudomĂĄny
Forradalmasíthatja a sebészetet a törések selyemcsavaros rögzítése
KĂŒlföld
Megtåmadtåk a Pussy Riot két tagjåt Nyizsnyij Novgorodban
Sport
Férfi kézilabda BL - Mårcius 23-ån jåtszik Lengyelorszågban a Veszprém
EgĂ©szsĂ©gĂŒgy
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
LabdarĂșgĂĄs
Piturca marad a romån szövetségi kapitåny
BĂ»nĂŒgy
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Baleset
Egy gåzvezeték åtvågåsa miatt 15 embert kitelepítettek Lajosmizsén
ProgramajĂĄnlĂł
ïżœprilis 2024
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ebben a hïżœnapban
Szeged
Szegedi hĂ­rek
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
Balett és fantasztikus vígjåték a Szegedi Nemzeti Színhåz mårciusi mûsorån
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Elindult az utastĂĄjĂ©koztatĂł-rendszer tesztĂŒzeme a szegedi megĂĄllĂłkban
Orszåggyûlés Orszåggyûlés
OGY - Több mint 250 törvényt hozott tavaly a parlament
MTI   2014 January 07, Tuesday  

(MTI) - Kétszåzötvennégy törvényt hozott tavaly a parlament, többet, mint a rendszervåltås óta bårmelyik évben. Az Orszåggyûlés hétszer módosította a költségvetést, kétszer az alkotmånyt, és mindössze két ellenzéki törvényjavaslatot fogadott el.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Kétszåzötvennégy törvényt hozott tavaly a parlament, többet, mint a rendszervåltås óta bårmelyik évben. Az Orszåggyûlés hétszer módosította a költségvetést, kétszer az alkotmånyt, és mindössze két ellenzéki törvényjavaslatot fogadott el.

    A 2010-es kormĂĄnyvĂĄltĂĄs Ăłta nagyjĂĄbĂłl 840 törvĂ©nyt alkotott a HĂĄz. Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s mĂĄr 2011-ben is rekordot döntött 215 Ășj törvĂ©nnyel, 2012-ben ennĂ©l is tĂ­zzel többet szavazott meg, tavaly pedig a 85 ĂŒlĂ©snapon 254-et, vagyis ĂŒlĂ©snaponkĂ©nt hĂĄrmat.
    Az elÔzÔ évben elfogadott törvények csaknem håromnegyedét, 186-ot a kormåny kezdeményezte.
    A miniszterek közĂŒl a közigazgatĂĄsi Ă©s igazsĂĄgĂŒgyi tĂĄrcĂĄt vezetĂ” Navracsics Tibor nyĂșjtotta be a legtöbb törvĂ©nyjavaslatot, 41-et. Õ terjesztette elĂ” a többi között az ötödik alkotmĂĄnymĂłdosĂ­tĂĄst, az Ășj polgĂĄri törvĂ©nykönyvet, a bĂ­rĂĄk, az ĂŒgyĂ©szek Ă©s a közjegyzĂ”k nyugdĂ­jkorhatĂĄrĂĄnak fokozatos csökkentĂ©sĂ©rĂ”l szĂłlĂł jogszabĂĄlyt, az önkĂ©nyuralmi jelkĂ©pek hasznĂĄlatĂĄnak ĂșjraszabĂĄlyozĂĄsĂĄt Ă©s a Nemzeti EmlĂ©kezet BizottsĂĄgĂĄnak megalapĂ­tĂĄsĂĄt.
    A NemzetgazdasĂĄgi MinisztĂ©rium 37 törvĂ©ny elĂ”terjesztĂ”je volt: indĂ­tvĂĄnyĂĄra hagyta jĂłvĂĄ a HĂĄz a jegybank Ă©s a pĂ©nzĂŒgyi szervezetek felĂŒgyeletĂ©nek összevonĂĄsĂĄt, több költsĂ©gvetĂ©s-mĂłdosĂ­tĂĄst, az Ășj hitelintĂ©zeti törvĂ©nyt, valamint a csalĂĄdi adĂłkedvezmĂ©ny kiterjesztĂ©sĂ©t, Ă©s tette jĂĄrulĂ©kkötelessĂ© a kamatjövedelmeket.
    Balog ZoltĂĄn emberierĂ”forrĂĄs- Ă©s NĂ©meth LĂĄszlĂłnĂ© nemzeti fejlesztĂ©si miniszter 29-29 törvĂ©nyt jegyez. ElĂ”bbi nevĂ©hez fĂ»zĂ”dik a tankönyvellĂĄtĂĄs ĂĄllami feladattĂĄ alakĂ­tĂĄsa, a gyed extra bevezetĂ©se, a pedagĂłgus-Ă©letpĂĄlya kiterjesztĂ©se Ă©s a hallgatĂłi szerzĂ”dĂ©sek Ășj szabĂĄlyozĂĄsa. UtĂłbbi egyebek mellett az elektronikus ĂștdĂ­j bevezetĂ©sĂ©t, az energiahivatal ĂĄtalakĂ­tĂĄsĂĄt Ă©s kĂ©t költsĂ©gvetĂ©s-mĂłdosĂ­tĂĄst kezdemĂ©nyezett, tovĂĄbbĂĄ Ă” jegyezte a takarĂ©kszövetkezeti integrĂĄciĂłval összefĂŒggĂ” jogszabĂĄlyokat is.
    PintĂ©r SĂĄndor belĂŒgyminiszter 23 törvĂ©ny megalkotĂĄsĂĄt indĂ­tvĂĄnyozta - köztĂŒk a szociĂĄlis temetĂ©s bevezetĂ©sĂ©t, amit a tavalyi utolsĂł ĂŒlĂ©snapon vĂ©gĂŒl 2015-re halasztottĂĄk -, az agrĂĄrtĂĄrcĂĄt vezetĂ” Fazekas SĂĄndor pedig 14 javaslattal Ă©lt, Ă” terjesztette elĂ” az Ășj földtörvĂ©nyt is.
    Martonyi JĂĄnos kĂŒlĂŒgy- 11, Hende Csaba honvĂ©delmi miniszter kĂ©t törvĂ©ny megalkotĂĄsĂĄt kezdemĂ©nyezte 2013-ban.
    KormĂĄnypĂĄrti kĂ©pviselĂ”k javaslatĂĄra 64 törvĂ©nyt fogadott el tavaly az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s, ebbĂ”l hĂșszat Ă”sszel. Az alaptörvĂ©ny mĂĄrcius 11-Ă©n megszavazott negyedik mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄt csaknem az összes fideszes Ă©s KDNP-s kĂ©pviselĂ” alĂĄĂ­rta, Ă­gy mindegyikĂŒk neve mellett szerepel elfogadott javaslat.
    Az egyik legaktĂ­vabb fideszes politikus Vas Imre volt, aki tizenegy kĂŒlönfĂ©le tĂĄrgyĂș elĂ”terjesztĂ©shez adta a nevĂ©t, legutĂłbb pĂ©ldĂĄul ahhoz, amellyel ĂĄllami vagyonkezelĂ©sbe kerĂŒltek a vĂĄrosligeti ingatlanok.
    A sorban utåna kilenc elfogadott javaslattal Németh Szilård következik, aki a Fidesz szakpolitikusaként a rezsicsökkentéseket kezdeményezte a parlamentben.
    RogĂĄn Antal, a Fidesz frakciĂłvezetĂ”je - a negyedik alkotmĂĄnymĂłdosĂ­tĂĄssal egyĂŒtt - hĂ©t indĂ­tvĂĄnyt nyĂșjtott be a parlamentnek, Ă” javasolta az ĂĄrfolyamgĂĄt kiterjesztĂ©sĂ©t, a bajai videoĂŒgyet követĂ” bĂŒntetĂ”törvĂ©nykönyv-mĂłdosĂ­tĂĄst Ă©s a havi kĂ©t ingyenes kĂ©szpĂ©nzfelvĂ©telt.
    Hat-hat javaslat fûzÔdik Gulyås Gergely, Cser-Palkovics Andrås, L. Simon Låszló és Dióssi Csaba fideszes képviselÔk nevéhez.
    Az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s kĂ©t ellenzĂ©ki törvĂ©nyjavaslatot fogadott el, mindkettĂ”t LMP-s kezdemĂ©nyezĂ©sre. Az utolsĂł ĂŒlĂ©snapon Mile Lajos indĂ­tvĂĄnyĂĄra szabĂĄlysĂ©rtĂ©ssĂ© minĂ”sĂ­tettĂ©k azt, ha valaki nem tesz eleget megjelenĂ©si kötelezettsĂ©gĂ©nek a parlament nemzetbiztonsĂĄgi bizottsĂĄga elĂ”tt. MĂ­g a tavaszi ĂŒlĂ©sszakban az LMP - akkor fĂŒggetlen - kĂ©pviselĂ”i, Ertsey Katalin Ă©s OsztolykĂĄn Ágnes Ă©rte el, hogy csalĂĄdi napköziben is lehessen teljesĂ­teni a hĂĄromĂ©ves kortĂłl kötelezĂ” ĂłvodĂĄztatĂĄst.
    Áder JĂĄnos köztĂĄrsasĂĄgi elnök kilenc törvĂ©nyjavaslatot kĂŒldött vissza az OrszĂĄggyĂ»lĂ©snek, hetet Ășjra elfogadtak, a zsebszerzĂ”dĂ©sek elleni fellĂ©pĂ©srĂ”l szĂłlĂł fideszes javaslatrĂłl viszont mĂ©g nem döntöttek Ășjra, noha hetekig szerepelt az elĂ”zetesen kiadott napirendi javaslatban. Az ĂĄllamfĂ” a tĂ©li szĂŒnetben kĂŒldte vissza a Magyar MĂ»vĂ©szeti AkadĂ©miĂĄrĂłl szĂłlĂł törvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄt, kifogĂĄsolva, hogy az Ășjonnan lĂ©trehozott Nemzet MĂ»vĂ©sze dĂ­jat bĂŒntetett elÔéletĂ» alkotĂłk is megkaphatnĂĄk, errĂ”l Ă­gy mĂ©g nem tĂĄrgyalhatott Ășjra a parlament.
    Õsszel szĂĄztizenhĂ©t törvĂ©nyt fogadott el az OrszĂĄggyĂ»lĂ©s, ez hĂșsszal kevesebb, mint amennyit a tavaszi Ă©s a nyĂĄri ĂŒlĂ©sszakon. Ezek nĂ©gyötödĂ©t, 94-et a kormĂĄny nyĂșjtotta be.
    Az Ă”szi ĂŒlĂ©sszakon Varga MihĂĄly nemzetgazdasĂĄgi miniszter volt a legaktĂ­vabb törvĂ©nykezdemĂ©nyezĂ” 23 elfogadott javaslattal, megelĂ”zve Navracsics Tibort Ă©s Balog ZoltĂĄn, akik 21, illetve 19 jogszabĂĄly elĂ”terjesztĂ”i voltak. A belĂŒgyi tĂĄrca 10, a fejlesztĂ©si 9, a KĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium Ă©s a VidĂ©kfejlesztĂ©si MinisztĂ©rium 6-6 törvĂ©ny gazdĂĄja volt, a honvĂ©delmi tĂĄrca viszont egyĂ© sem.
    KĂ©t jogszabĂĄlyt - a Nemzeti MĂ©dia- Ă©s HĂ­rközlĂ©si HatĂłsĂĄg jövĂ” Ă©vi bĂŒdzsĂ©jĂ©rĂ”l Ă©s a tavalyi költsĂ©gvetĂ©sĂ©nek vĂ©grehajtĂĄsĂĄrĂłl - a költsĂ©gvetĂ©si bizottsĂĄg indĂ­tvĂĄnyĂĄra alkotott meg a HĂĄz.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rközpont



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player