ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœjus 2024
H K S C P S V
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Politikus szerepek
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MĂșzeumba kerĂŒlt az elsĂ”, 1898-ban kĂ©szĂŒlt Porsche
PĂĄrtok PĂĄrtok
EllenzĂ©ki egyeztetĂ©s - A szövetsĂ©g bĂ”vĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l tĂĄrgyal az MSZP Ă©s az EgyĂŒtt-PM - ÖSSZEFOGLALÓ
MTI   2014 January 06, Monday  

Az MSZP Ă©s az ĂĄltala vezetett EgyĂŒtt-PM közötti szövetsĂ©g kibĂ”vĂ­tĂ©sĂ©t javasolta hĂ©tfĂ”n Bajnai Gordon.
Olvasïżœi ïżœrtïżœkelïżœs:starstarstarstarstar / 0
ïżœrtïżœkelje ïżœn is! starstarstarstarstar
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
(MTI) - Az MSZP Ă©s az ĂĄltala vezetett EgyĂŒtt-PM közötti szövetsĂ©g kibĂ”vĂ­tĂ©sĂ©t javasolta hĂ©tfĂ”n Bajnai Gordon. Az MSZP-t irĂĄnyĂ­tĂł orszĂĄgos vĂĄlasztĂĄsi bizottsĂĄg felhatalmazta MesterhĂĄzy Attila pĂĄrtelnököt az ez ĂŒgyben mĂ©g a hĂ©ten elkezdĂ”dĂ” tĂĄrgyalĂĄsokra.

    Az MSZP Ă©s az EgyĂŒtt-PM augusztus vĂ©gĂ©n ĂĄllapodott meg, hogy közös jelöltekkel, de kĂŒlön listĂĄn indulnak az orszĂĄggyĂ»lĂ©si vĂĄlasztĂĄson, Ă©s közös miniszterelnök-jelöltet sem neveznek meg. Az egyezsĂ©get azĂłta folyamatosan bĂ­rĂĄlta az abbĂłl kimaradĂł Demokratikus KoalĂ­ciĂł.
    Bajnai Gordon hĂ©tfĂ” reggel az ATV-ben Ă©s az MTI-nek kĂŒldött közlemĂ©nyben is Ășgy vĂ©lekedett, vissza kell adni a kormĂĄnyvĂĄltĂĄst akarĂłknak a gyĂ”zelembe vetett hitet.
    Ehhez a lehetĂ” legszorosabb egyĂŒttmĂ»ködĂ©sre, akĂĄr közös listĂĄra van szĂŒksĂ©g az ellenzĂ©k Ă©rdemi tĂĄmogatottsĂĄggal rendelkezĂ” erĂ”i között - folytatta.
    Az EgyĂŒtt-PM vezetĂ”je hozzĂĄtette, ez esetben nyilvĂĄn nem Ă” vezetnĂ© az összefogĂĄst, neki is eggyel hĂĄtrĂ©bb kellene lĂ©pnie. HangsĂșlyozta azt is, hogy a szövetsĂ©gi megĂĄllapodĂĄs kibĂ”vĂ­tĂ©se csak az MSZP Ă©s az EgyĂŒtt-PM egyeztetĂ©se rĂ©vĂ©n törtĂ©nhet meg.
    MesterhĂĄzy Attila a Kossuth RĂĄdiĂł 180 perc cĂ­mĂ» mĂ»sorĂĄban elmondta, a cĂ©ljuk, hogy minden egyĂ©ni vĂĄlasztĂłkerĂŒletben csak egy baloldali jelölt ĂĄlljon szemben a Fidesszel. Erre hĂĄrom lehetĂ”sĂ©get lĂĄt: az egyes körzetekben kölcsönösen visszalĂ©pnek egymĂĄs javĂĄra, az EgyĂŒtt-PM Ă©s az MSZP is bĂ”vĂ­ti sajĂĄt szövetsĂ©gi körĂ©t vagy közös listĂĄt ĂĄllĂ­tanak.
    A szocialista pĂĄrtelnök arrĂłl is beszĂ©lt, mindenkĂ©pp Ășjra kell Ă­rni az MSZP-EgyĂŒtt-PM-megĂĄllapodĂĄst azutĂĄn, hogy az EgyĂŒtt-PM nem szövetsĂ©gkĂ©nt, hanem pĂĄrtkĂ©nt kĂ­vĂĄn indulni a jövĂ” Ă©vi vĂĄlasztĂĄson. SzigetvĂĄri Viktor, az EgyĂŒtt-PM tĂĄrselnöke azonban cĂĄfolta, hogy errĂ”l döntĂ©st hoztak volna, Ă©s jelezte: ha Bajnai Gordon javaslatĂĄra megvalĂłsul a közös ellenzĂ©ki lista, ennek nincs is jelentĂ”sĂ©ge.
    Szigetvåri Viktor az MTI-nek elmondta, hogy a következÔ napokban konkrét javaslatot tesznek az MSZP-nek a szövetségesi megållapodås kiszélesítésére, errÔl azonban nem akart nyilatkozni.
    Az MSZP-t kampĂĄnyidĂ”szakban irĂĄnyĂ­tĂł orszĂĄgos vĂĄlasztĂĄsi bizottsĂĄg (ovb) hĂ©tfĂ” este felhatalmazta MesterhĂĄzy Attila pĂĄrtelnököt Ă©s a szocialistĂĄk vezetĂ”ibĂ”l ĂĄllĂł delegĂĄciĂłt, hogy tĂĄrgyaljon az EgyĂŒtt-PM-mel a korĂĄbban megkötött vĂĄlasztĂĄsi szövetsĂ©g kibĂ”vĂ­tĂ©sĂ©rĂ”l.
    Azt viszont a testĂŒlet egyik tagja sem ĂĄrulta el, hogy pontosan mire kapott mandĂĄtumot a kĂŒldöttsĂ©g.
    Mesterhåzy Attila sem bocsåtkozott részletekbe az ATV Egyenes beszéd címû mûsoråban, åm igennel vålaszolt arra, hogy a közös lista- és miniszterelnökjelölt-ållítås lehetÔségérÔl kezdik-e meg a tårgyalåsokat Bajnai-szövetséggel.
    Arra a kĂ©rdĂ©sre, hogy Bajnai Gordonhoz hasonlĂłan hajlandĂł lenne-e hĂĄtralĂ©pni, lemondani a miniszterelnök-jelöltsĂ©grĂ”l, az MSZP-elnök Ășgy vĂĄlaszolt: minden opciĂł megtĂĄrgyalĂĄsĂĄra, ĂĄtgondolĂĄsĂĄra nyitott.
    Azt is elmondta, mivel mĂĄr csak hĂĄrom hĂłnap van a vĂĄlasztĂĄsokig Ă©s alig több mint egy hĂłnap a jelöltĂĄllĂ­tĂĄs kezdetĂ©ig, az Ășjranyitott tĂĄrgyalĂĄsokat a jövĂ” hĂ©t vĂ©gĂ©ig le kell zĂĄrni.
    Az MSZP elnöke közölte, készek tårgyalni a Gyurcsåny Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval, de a DK 16 pontos programjåban több olyan elem van, amellyel nem értenek egyet.
    Emellett a tårgyalåsok része kell, hogy legyen az is, Gyurcsåny Ferenc szerepelhet-e egy közös listån - mondta a pårtelnök, aki ezt sem kívånta megelÔlegezni.
    GyurcsĂĄny Ferenc a DK nevĂ©ben ĂŒdvözölte Bajnai Gordon kezdemĂ©nyezĂ©sĂ©t, Ă©s közölte: pĂĄrtja kĂ©szen ĂĄll az egyĂŒttmĂ»ködĂ©srĂ”l szĂłlĂł tĂĄrgyalĂĄsok megkezdĂ©sĂ©re. MegerĂ”sĂ­tette: ĂĄllĂĄspontjuk szerint az ellenzĂ©k gyĂ”zelmĂ©re a legnagyobb esĂ©lyt a közös jelöltek, a közös lista Ă©s a közös miniszterelnök-jelölt jelentenĂ©.
    Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivÔje hétfÔi sajtótåjékoztatójån azt mondta: Magyarorszågnak nincs többé vesztegetni való ideje a bukott baloldal hatalmi jåtszmåira.
    "ÖsszeĂĄllt ugyanaz a bukott baloldal, amely egyszer mĂĄr tönkretette az orszĂĄgot" - kommentĂĄlta az ellenzĂ©ki pĂĄrtvezetĂ”k nyilatkozatait a szĂłvivĂ”.
    MirkĂłczki ÁdĂĄm, a Jobbik szĂłvivĂ”je Ășgy reagĂĄlt az ĂșjrakezdĂ”dĂ” ellenzĂ©ki egyeztetĂ©s hĂ­rĂ©re, hogy a balliberĂĄlis oldal megint elkezdett a remĂ©lt koncon osztozkodni.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player