ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
Vízilabda ob I - Molnår Tamåsék Diapolo Szeged VE néven folytatjåk
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
Elfogadtåk szegedi önkormånyzat 2014-es költségvetését
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Az ítélet råd méretett
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
MegĂĄlmodta, megtervezte sajĂĄt szupersportautĂłjĂĄt
Turizmus Turizmus
Szallas.hu: a magyarok több mint fele Ăștra kel a hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©ken
MTI   2012 April 19, Thursday  

(MTI) - Az elsĂ” negyedĂ©vben közel 40 szĂĄzalĂ©kkal nĂ”tt az online belföldi szĂĄllĂĄsfoglalĂĄsok szĂĄma, a hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©k pedig tovĂĄbb Ă©lĂ©nkĂ­thetik a hazai turizmust, ĂĄm a kereslet az alacsonyabb ĂĄrkategĂłriĂĄjĂș szĂĄllĂĄstĂ­pusok irĂĄnyĂĄba tolĂłdott el a ...
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF

(MTI) - Az elsĂ” negyedĂ©vben közel 40 szĂĄzalĂ©kkal nĂ”tt az online belföldi szĂĄllĂĄsfoglalĂĄsok szĂĄma, a hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©k pedig tovĂĄbb Ă©lĂ©nkĂ­thetik a hazai turizmust, ĂĄm a kereslet az alacsonyabb ĂĄrkategĂłriĂĄjĂș szĂĄllĂĄstĂ­pusok irĂĄnyĂĄba tolĂłdott el a Szallas.hu online szĂĄllĂĄskeresĂ” oldal adatai szerint.

    Az elsĂ” negyedĂ©vben a hostelek, apartmanok, vendĂ©ghĂĄzak Ă©s panziĂłk ĂĄtlagon felĂŒli növekedĂ©st könyvelhettek el: mĂ­g tavaly az elsĂ” fĂ©lĂ©vben az online foglalĂĄsok 64 szĂĄzalĂ©kĂĄt tettĂ©k ki ezek a szĂĄllĂĄstĂ­pusok, arĂĄnyuk az idei Ă©vre 69 szĂĄzalĂ©kra emelkedett, mĂ­g a drĂĄgĂĄbb ĂĄrfekvĂ©sĂ» szĂĄllodai foglalĂĄsok 34 szĂĄzalĂ©krĂłl 30 szĂĄzalĂ©kra estek vissza.
    "Ez annak ellenére is így van, hogy az alacsonyabb kategóriåkban nagyobb volt az åremelkedés 2011-rÔl 2012-re, ugyanakkor a vendégek még így is åtlagosan 20-45 szåzalékot tudnak spórolni a szållåson, ha hotel helyett apartmanba vagy vendéghåzba foglalnak" - mondta Råcz Istvån, a Szallas.hu csoport marketing vezetÔje.
    Csak a hoteleket vizsgålva is megfigyelhetÔ, hogy az alacsonyabb årfekvésû szållåstípusok felé tolódik el a kereslet: míg a kétcsillagos szållodåkba irånyuló online foglalåsok szåma több mint 70 szåzalékkal nÔtt, addig a hårom- és négycsillagos szållodåk mår csak mintegy 15 szåzalékos növekedést tudtak elérni, az ötcsillagos hotelek forgalma pedig közel 30 szåzalékkal visszaesett a szållåsportål adatai szerint.
    MĂ­g tavaly csak öt hosszĂș hĂ©tvĂ©ge volt, addig az idĂ©n kilenc 3-4 napos ĂŒnnep lesz. A Szallas.hu online kutatĂĄsa szerint ez a belföldi turizmust tovĂĄbb Ă©lĂ©nkĂ­theti: a megkĂ©rdezettek 51 szĂĄzalĂ©ka szĂ­vesen utazik ilyenkor belföldre, tovĂĄbbi 3 szĂĄzalĂ©ka pedig kĂŒlföldre indul egy-egy hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©re. ElsĂ”sorban a 35 Ă©v alattiak kelnek Ăștra ilyenkor, az idĂ”sebbek otthoni pihenĂ©sre hasznĂĄljĂĄk ki az idĂ”t a felmĂ©rĂ©s szerint.
    A Szallas.hu felmĂ©rĂ©se a tavaly Ă©s idĂ©n az elsĂ” negyedĂ©vben rögzĂ­tett online foglalĂĄsok, illetve a - hosszĂș hĂ©tvĂ©gĂ©kkel kapcsolatos adatok - az oldal 2012. februĂĄr 24. Ă©s mĂĄrcius 2. között vĂ©gzett online kĂ©rdÔíves kutatĂĄsĂĄra alapul. Az 1049 fĂ” rĂ©szvĂ©telĂ©vel lebonyolĂ­tott kutatĂĄs a legfontosabb tendenciĂĄkat tĂĄrta fel, de nem tekinthetĂ” reprezentatĂ­vnak.


Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player