ProgramajĂĄnlĂł
Mïżœrcius 2024
H K S C P S V
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
PingvinfiĂłkĂĄk szĂŒlettek a Szegedi Vadasparkban
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Botka: az OrbĂĄn-kormĂĄny levĂĄlthatĂł
Magazin
Uccai dumĂĄk
Hollywoodi vilågvége
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Bugatti EB110 SS gumifĂŒstölĂ©s
EgĂ©szsĂ©g, egĂ©szsĂ©gĂŒgy EgĂ©szsĂ©g, egĂ©szsĂ©gĂŒgy
Paller: Nem vårható létszåmcsökkentés az ÁNTSZ-nél, de åtcsoportosítås valószínûleg lesz
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2010 August 24, Tuesday  

Nem vårható létszåmcsökkentés az ÁNTSZ-nél, de åtcsoportosítås valószínûleg lesz - mondta Paller Judit.
  Hozzászólások 1 Nyomtat E-mail PDF
Nem vĂĄrhatĂł lĂ©tszĂĄmcsökkentĂ©s az ÁNTSZ-nĂ©l, de ĂĄtcsoportosĂ­tĂĄs valĂłszĂ­nĂ»leg lesz - mondta Paller Judit. Az orszĂĄgos tiszti fĂ”orvos közölte: vĂĄrhatĂłan a hĂĄromszintĂ» nĂ©pegĂ©szsĂ©gĂŒgyi szolgĂĄlat alsĂł szintjĂ©t, a kistĂ©rsĂ©gi intĂ©zeteket bĂ”vĂ­tik, a kĂ©t mĂĄsik szintnĂ©l, a regionĂĄlis Ă©s az orszĂĄgos szinteknĂ©l viszont lĂ©tszĂĄmcsökkentĂ©s lehet. Paller Judit a FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©gnek adott interjĂșjĂĄban arrĂłl is beszĂ©lt, hogy szerinte akkor javulna a magyarok sokszor emlegetett rossz egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ĂĄllapota, ha remĂ©nyteljesebbĂ© vĂĄlna a tĂĄrsadalom.

A lakossĂĄg egĂ©szsĂ©gi ĂĄllapota csupĂĄn 10-15 szĂĄzalĂ©kban fĂŒgg attĂłl, hogy milyen az egĂ©szsĂ©gĂŒgyi ellĂĄtĂĄs - mondta nemzetközi felmĂ©rĂ©sekre hivatkozva az orszĂĄgos tiszti fĂ”orvos. Szerinte az ĂĄllam felelĂ”ssĂ©ge, hogy ez az ellĂĄtĂĄs a megfelelĂ” szĂ­nvonalon rendelkezĂ©sre ĂĄlljon, szĂŒksĂ©g esetĂ©n hozzĂĄfĂ©rhetĂ” legyen, Ă©s az is, hogy az emberek tudjĂĄk, milyen ellĂĄtĂĄshoz mikor van joguk.
A 10-15 szĂĄzalĂ©kos arĂĄnybĂłl lĂĄtszik, hogy a lakossĂĄgnak magĂĄnak is van felelĂ”ssĂ©ge abban, hogy milyen az egĂ©szsĂ©gi ĂĄllapota - mondta az orszĂĄgos tiszti fĂ”orvos. Nem ĂĄrt pĂ©ldĂĄul tudnia, hogy genetikailag milyen problĂ©mĂĄkra kell kĂŒlönösen odafigyelnie, milyen betegsĂ©geket örökölhet, tehĂĄt milyen szĂ»rĂ©sekre kell mindenkĂ©ppen elmennie. TermĂ©szetesen nagyon fontos a sokat emlegetett egĂ©szsĂ©ges Ă©letmĂłd is, a megfelelĂ” tĂĄplĂĄlkozĂĄs, a rendszeres mozgĂĄs, az alkohol Ă©s a cigaretta kerĂŒlĂ©se - tette hozzĂĄ.
Paller Judit elmondta azt is: Ă”sszel zĂĄrul az az uniĂłs forrĂĄsbĂłl tĂĄmogatott kĂ©pzĂ©si program, amelyben több szĂĄz hĂĄziorvos, nĂ”vĂ©r Ă©s ĂĄpolĂł azt tanulja meg, hogyan ösztönözze a lakossĂĄgot az egĂ©szsĂ©gtudatos Ă©letre. HozzĂĄtette: remĂ©nyei szerint jövĂ”re folytatĂłdik a program az Ășgynevezett laikus-kĂ©pzĂ©ssel. Ezt azt jelenti, hogy olyan "hangadĂł" helybelieknek is megtanĂ­tanĂĄk a lakossĂĄg-ösztönzĂ” kommunikĂĄciĂłs technikĂĄkat, akikre hallgatnak az emberek, akik kĂ©pesek közössĂ©geket is megmozgatni.
Az orszĂĄgos tiszti fĂ”orvos szerint is nagyon nehĂ©z egy tudatosabb egĂ©szsĂ©gesebb Ă©letmĂłdra ĂĄtvĂĄltani. Ehhez az kell, hogy az embernek cĂ©ljai legyenek, javuljon a lelki ĂĄllapota, felelĂ”ssĂ©gtudata. Mindehhez pedig remĂ©ny kell, biztonsĂĄg kell, munkahely kell, jövĂ”kĂ©p kell. Ez viszont mĂĄr nem csak az egĂ©szsĂ©gĂŒgy, hanem valamennyi ĂĄgazat feladata, amiĂ©rt mindenkinek legjobb tudĂĄsa szerint tennie kell.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!

teo 2010 September 03, Friday, 09:46:45

Az Ántsz gyakorlatilag egy felesleges hatĂłsĂĄgi szerv. EllenĂ”rzĂ”, felĂŒgyeleti funkciĂłi kiĂŒresedtek, a szolgĂĄltatĂłk belsĂ” minĂ”sĂ©gbiztosĂ­tĂĄsi rendszerei Ă©ppen elegendĂ”ek. Azt vĂ©gkĂ©pp nem Ă©rtem, hogy lehetnek pĂ©nzbehajtĂł jogosultsĂĄgai egy "SzolgĂĄlat"-nak??? Itt az ideje szĂ©tkergetni az ilyen, adĂłfizetĂ”k pĂ©nzĂ©n henyĂ©lĂ” gyĂŒlekezeteket.

Hozzïżœszïżœlïżœsok szïżœma: 1 


Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow HĂ­rek



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player