Népszava Online címlap

Az amerikai rockzenekar, a Bon Jovi fennállásának negyvenedik jubileumát dokusorozattal köszönti a Disney+. Gotham Chopra a filmjében szinte minden létező információt összegereblyézett a csapatról.

Greta Thunberget, a Z-generáció egyik meghatározó személyiségét, a klímaaktivizmus vezéralakját április 6-án letartóztatták Hágában a fosszilis energia állami támogatása elleni tüntetésen. Ez volt az ötödik letartóztatása 2023 januárja óta, és valószínűleg nem ez az utolsó; a napokban Malmöben, az Eurovíziós dalfesztivál döntője előtt tüntetett társaival a palesztinok elleni izraeli agresszió miatt. 

Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatása a diplomáciai formalitásokon túl mélyülő gazdasági elköteleződést is hozott hazánk és Kína között. Vang Ji kínai külügyminiszter nemrég világossá tette, Peking azt várja el Budapesttől, hogy hazája szószólója legyen az Európai Unió­ban. 

Botrányok vezetik a ma esti finálét. A holland Joost Klein a döntő előtt búcsúzhatott a megméretéstől, a másik pedig az izraeli fellépőt érinti.

Herczeg Krisztián még nem volt igazgató, amikor felvetődött a pedofília gyanúja az egyik nevelővel szemben.

A választókerületeket bemutató sorozatunk 2. része.

Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere szerint akár áldozatok árán is helyre kellene állítani az egészségügyet és az oktatást, a probléma azonban, hogy erre a szándék sincs meg a kabinet részéről.

Szereti a lovakat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint ő mindig a cégek nevében beszél. Ami a munkaerőhiányt illeti, még romlani fog a helyzet. Interjú.

Nyolc másik ország mellett.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter a Hajdú Péternek adott interjújában hosszasan beszélt a lelki bántalmazásról, és arról, hogy a gyerekeik mit éltek át. El tudja képzelni, hogy az én gyerekeim mit éltek át, amikor meglátták a felismerhetetlenségig szétvert arcom? – firtatja a 2019-ben brutálisan megvert hatgyermekes nő, aki képviselőjelöltjeként indul a június 9-i önkormányzati választáson.

Deutsch Tamás elmegy a köztévés vitára

Úgy tűnik, a néhány napja még elképzelhetetlen EP-listavezetői vita az állami tévében valósággá válik, de annak alaphangját megadhatja a kormánypárt útszéli stílusa.

Izrael szórólapokon szólította fel Rafah lakóit az evakuálásra

Az Egyesült Államok korábban figyelmeztette a jeruzsálemi vezetést, hogy támadás esetén korlátozza a fegyverszállítást. Washington legfrissebb jelentése szerint „valószínű, hogy Izrael megsértette a nemzetközi jogot”.

Chung Kuo magyar Tábornoka

Hosszabb időt eltöltve külföldön laza foglalkozással, sok olyan információt lehet szerezni, amelyeket hivatalos fórumokon vagy idegenvezetőktől nem. Egy teljes évet töltöttem Tajvanon, és összesítve fél évet Kínában, Vietnámban, Japánban. Tapasztalataim alapján tájékoztatok a más országokétól eltérő magyar és kínai (kül)politikáról.

Eddig tartott a győzelem az infláció fölött

Úgy tűnik, mégsem nyerte meg a kormányzat az infláció elleni háborút, a győzelem átmeneti volt. 

Vergődés - Erdős Virággal eltérő tartalmakról

Egy igazságtalan társadalomban nincsenek „jó” emberek – mondja Erdős Virág, akivel a költészet napjára megjelent Eltérő tartalom című, új verseskötete kapcsán beszélgettünk kétévnyi versszerű időkapszulákról. 

A digitális disztópiáktól a szélesvásznú bollywoodi alkotásokig rengeteg film foglalkozik a fennálló rendszer elleni küzdelemmel. Podcast.

Árverésen a Szép Szó

(Ignotus és Kosztolányi)

Közmunkára ítéltek egy DK-s aktivistát, aki kormánytagokat faggatott volna a pedofilbotrányról

Mészáros Dávid az Orbán-kormány Sopronbánfalván tartott februári kormányülésére személyesen ment el, ezzel a bíróság szerint visszaélt a gyülekezési joggal. Az ellenzéki párt tagja fellebbez.

Pillantás a kilencedikről

Civil beszéd

Hazugságvizsgáló

A Kutyapárttól félti a hegyvidéki egyházi közösségeket a KDNP

„Ez egyébként összefüggésben lehet azzal, hogy drogos” – kommentálta az önállóan gyakorlatilag nem létező, választásokon önállóan nem induló kormánypárti szervezet szórólapját Kovács Gergely, a kétfarkúak polgármesterjelöltje.

Magyar Péter az ózdi szegregátumban járt

A Van Helyed! Alapítvány oktatási helyszínét is megtekintette.

A magyar vezérkari főnök konfliktusra, háborúra és migránshullámokra készül

Miközben a kormánypárt, a Fidesz a „csak a béke” jelszavával kampányol hónapok óta, meglepőnek tűnik, hogy Böröndi Gábor már a honvédséget is háborús kifejezéssel „hadseregként” emlegeti.

Orbán Viktor: Az én feladatom az lesz, hogy javítsam a Kína és az Európai Unió közti kereskedelmi kapcsolatokat

Kedélyes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a kínai állami médiának.

Hétmilliárdos többlettámogatást fizet a kormány a távhőszolgáltatóknak, az év elején országosan egységesített vízdíj miatt

A nem lakossági fogyasztóknak jelentősen megemelkedtek a költségei. Az energiaügyi tárca szerint így kompenzálják a távfűtést és a melegvizet biztosító társaságokat.

Dobrev Klára: Korábban Közép- és Kelet-Európa irigyelt országa voltunk, ma a román fizetések is jobbak, mint a magyar

A DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listavezetője szerint ma az emberek ügyeivel, a fizetésekkel, a nyugdíjakkal, az egészségüggyel és az oktatással kell foglalkozni, azokra kell költeni.

Magyar Péter a putnoki fideszes polgármesternek: „Hogy mer a templomba bemenni? Ki való guillotine alá? Mutasson rá!”

A Tisza Párt vezetője kérdőre vonta a Borsod megyei kisváros teljhatalmú vezetőjét, Tamás Barnabást.

Levelet kapott a Momentum, amely szerint a bonyhádi polgármesternek a helyi boltban privát pénztárosa van

Úgy tűnik, vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek.

Orbán Viktor felbukkant Esztergomban, és azt mondta, az egyik oldalon a hatalom és a pénz, a másik oldalon az európai emberek békevágya

A miniszterelnök titokban kampányol.

Omladozó épület előtt szelfizett Orbán Viktor, hét éve nem adják ki a megítélt pénzt a felújítására

„Hajrá, Szentendre!” - írta.

Molnár Zsolt írásban kérdezte meg Navracsics Tibortól, hogy kié a Balaton

Az MSZP pártigazgatója szerint a tó nem lehet kis Florida.

Cegléden sincs elég orvos, Budapestről vezényelnek át neurológusokat

Emiatt aztán félő, hogy a budapesti kórházakban is lehetnek ellátási zavarok, de az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint minden rendben lesz.

A Békemenet középpontjában a béke lesz – mondta a CÖF vezetője

Peace, love, Bayer Zsolt.

Égeti a pénzt a NER, a kampányra szánt minden 10 forintból több mint 8-at a Fidesz és holdudvara költ el

A főpolgármester-jelöltek közül messze Szentkirályi Alexandra szórja a legtöbbet. Itt a friss kutatás.

Nagyon úgy fest, hogy töküres a Fidesz ötlettára, Orbán Viktor pártja az évtized legigénytelenebb kampányát folytatja

A Fidesz irtózatos média- és intézményi fölénye mellett lehet-e még egyáltalán versenyről beszélni? Van-e félnivalója Orbán Viktor pártjának? Kizökkenthető-e a magyar választó az évtizedes apátiából? Podcast.

Választási vitát rendez az MTVA, Magyar Péter is kapott meghívót

Kezd izgalmas lenni.

Közös filmes projekteket indít a Nemzeti Filmintézet és a Kínai Kommunista Párt propagandaosztálya

Máris megvan Hszi Csin-ping kétnapos magyarországi látogatásának a szellemi haszna. A ma hatalmon lévők sokat tanulhatnak a még profibb történelemhamisításból.

Dobrev Klára bejelentette, hogy lesz választási vita a köztelevízióban, de úgy tűnik, az MTVA trükközni fog egy kicsit

 A Demokratikus Koalíció alelnökének, Molnár Csabának személyesen a hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató közölte, már szervezik a nyilvános EP-választási vitát, a meghívókat azonban nem a az EP-listavezetőknek, hanem Gyurcsány Ferencnek és valamennyi jogerősen listát állító párt elnökének küldik el. 

Megnyerte a választást a Magyarországra menekült Nikola Gruevszki pártja, van, aki már várja haza a macedón oroszlánt

A nagy kérdés az: lassít-e a balkáni ország az Európai Unió felé vezető úton.

Bárány Mihály honvéd ezredes volt egy brutális baleset áldozata csütörtökön az M1-esen

Öt autó karambolozott a sztrádán, és miután az utasok kiszálltak a járművekből, egyiküket elütötte egy autó úgy, hogy a szerencsétlenül járt férfi átrepült az egyik ellenkező irányú sávba, ahol áthajtott rajta egy másik autó.

Elbúcsúzott Budapesttől Hszi Csin-ping

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó kísérte ki a a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a kínai elnöki párt. A kétnapos látogatást a magyar kormány történelminek tartja, különösen, hogy végül 18 megállapodást sikerült tető alá hozni a ma is kommunista országgal.

Munkaidőben kóborló egészségügyi dolgozók nyomára bukkantak a BM ellenőrei

A legextrémebb az volt, amikor az elhalasztott műtétek nyilvántartásában az olvasták, hogy az operáció azért marad el, mert az orvos disznóvágásra ment.

Erdőkbe vezető valóság

Változóban a dokumentumfilmes műfaj. Új szemlélet terjed új nyelvezettel. A magyar alkotók tartják a lépést. Ezúttal a linzi Crossing Europe fesztiválról hoztak el kategóriadíjat.

Megszólalt az MTVA, a magyar emberek érdekében nem hívja vitázni Magyar Pétert az M1-re

Nem engednek a zsarolásnak!

Dobrev Klára–Magyar Péter-vita a vitáról: „Legyen férfi, ne gyáva!” kontra „Önök egy brancs Orbán Viktorral!”

Az EP- és az önkormányzati választási kampány felpörgésével egyre feszültebb a viszony a régi és az új ellenzék között. A vádakis hasonlóak: ki játszik össze a Fidesszel? 

Nagy Márton nem tett rendet a számkáoszban, de az biztos, hogy az Orbán-kormány a független benzinkutak többségét veszteségbe taszítja

Az Orbán-kormány a jelek szerint értékeli a Mol múlt hét hétfői 10-10 forintos üzemanyagárrés-csökkentését, és egyelőre nem állítja vissza a két évvel ezelőtti rendszert.