Bûncselekmények
Több mint hét év börtön a géprabló bolíviai lelkipåsztornak
Egy mexikĂłi bĂ­rĂłsĂĄg több mint hĂ©t Ă©vig tartĂł börtönbĂŒntetĂ©sre Ă­tĂ©lt egy bolĂ­viai lelkipĂĄsztort, aki mĂ©g 2009 szeptemberĂ©ben tĂ©rĂ­tett el egy utasszĂĄllĂ­tĂł repĂŒlĂ”gĂ©pet MexikĂłban - közölte csĂŒtörtökön a mexikĂłi ĂŒgyĂ©szsĂ©g.
VĂĄdat emeltek a TESCÓ-s lövöldözĂ” ellen
HalĂĄlos ĂĄramĂŒtĂ©st okozott egy betonkeverĂ”
BombariadĂł a Csaba ExpĂłn
ÜgyvĂ©dje szerint nem HIV-pozitĂ­v a Strauss-Kahnt vĂĄdlĂł szobalĂĄny
Aranykéz utca: Rohåcot låttåk a robbanåskor
Hírközpont
KatasztrĂłfa Ă©s baleset
Több mint 800 sebesĂŒlt egy dĂ©l-afrikai vonatbalesetben
RendÔrség
Kigyulladt egy terménytåroló Sajópetriben
Politika
Megérkezett a Fehér Håzba az izraeli kormånyfÔ
Oktatås, nevelés
Pålyavålasztåsi napot tart középiskolåsoknak az ELTE
ProgramajĂĄnlĂł
Jïżœnius 2024
H K S C P S V
27282930311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Ebben a hïżœnapban
HĂ­rfolyam
14:42 
Csongråd megyében is tåmogatjåk a Mintamenza program terjedését
14:41 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Az oroszok hajĂłk elsĂŒllyesztĂ©sĂ©vel foglyul ejtettĂ©k az ukrĂĄn flotta egy rĂ©szĂ©t
14:40 
UkrĂĄn vĂĄlsĂĄg - Orosz lap: Viktor Janukovicsot ĂĄllĂ­tĂłlag infarktussal kĂłrhĂĄzban kezelik
14:38 
Versenyuszoda Ă©pĂŒl GödöllĂ”n
14:36 
Ukrån vålsåg - Magyar katona vezeti az EBESZ katonai megfigyelÔit
13:44 
DiszkĂłtragĂ©dia - Fenntartotta a korĂĄbbi jogerĂ”s Ă­tĂ©letet a KĂșria a West BalkĂĄn-ĂŒgyben
Szeged
Szegedi hĂ­rek
BÔrgyógyåszati tåvkonzultåciós rendszert fejlesztettek Szegeden
SzĂ­nhĂĄzi vilĂĄgnapi programok Szegeden
VĂĄlasztĂĄs 2014 – Bajnai: ĂĄprilisban hosszĂș tĂĄvra eldĂ”l, az orszĂĄg merre halad tovĂĄbb
Szabó Gåbor akadémikust javasolja rektornak a Szegedi Tudomånyegyetem szenåtusa
FIGYELEM! MENETREND MÓDOSÍTÁS!
Magazin
Uccai dumĂĄk
A diktatĂșrĂĄrĂłl
Jåték
Kivirågzås vezényszóra
AutĂłk
Minden idÔk legbiztonsågosabb autója a Tesla "S"
Bûncselekmények Bûncselekmények
BudahĂĄzy nem kapott kegyelmet
FĂŒggetlen HĂ­rĂŒgynöksĂ©g   2011 May 18, Wednesday  

Budahåzy György nem kapott kegyelmet a köztårsasågi elnöktÔl, ez is elhangzott a Magyarok Nyilai perének szerdai tårgyalåsån, a FÔvårosi Bírósågon.
  Hozzászólások Nyomtat E-mail PDF
BudahĂĄzy György nem kapott kegyelmet a köztĂĄrsasĂĄgi elnöktĂ”l, ez is elhangzott a Magyarok Nyilai perĂ©nek szerdai tĂĄrgyalĂĄsĂĄn, a FĂ”vĂĄrosi BĂ­rĂłsĂĄgon. A sajtĂł Ă©s a mĂ©dia megkĂŒlönböztettett Ă©rdeklĂ”dĂ©se Ă©s Ă©rzĂ©kelhetĂ”, erĂ”s jelenlĂ©te mellett folytatĂłdĂł tĂĄrgyalĂĄsra, illetve a bĂ­rĂłsĂĄgi Ă©pĂŒletĂ©be a szokĂĄsosnĂĄl szigorĂșbb ellenĂ”rzĂ©s utĂĄn juthattak be az Ă©rdeklĂ”dĂ”k. A tĂĄrgyalĂĄs elejĂ©n a hallgatĂłsĂĄg egy rĂ©sze BudahĂĄzy György ĂĄrtatlansĂĄgĂĄt hangoztatĂł, illetve a vĂĄdlott irĂĄnti rokonszenvĂŒket kifejezĂ” transzparenseket emelt fel.

A vĂĄd szerint a Magyarok Nyilai elnevezĂ©sĂ» szervezetnek az volt a cĂ©lja, hogy orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”ket fĂ©lemlĂ­tsen meg, ezzel is befolyĂĄsolva politikai döntĂ©seket. A vĂĄdirat szerint BudahĂĄzy 2007 elejĂ©n hozta lĂ©tre az akkor Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportjĂĄt, Ă©s mĂ©g ebben az Ă©vben megtĂĄmadtĂĄk Hiller IstvĂĄn Ă©s KĂłka JĂĄnos orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”k lakĂĄsĂĄt. Internetes közlemĂ©nyben figyelmeztettĂ©k a kĂ©pviselĂ”ket, hogy bĂĄrki utolĂ©rhetĂ” lehet. A vĂĄd szerint BudahĂĄzy utasĂ­tĂĄsĂĄra a csoport CeglĂ©den, DunaĂșjvĂĄrosban, RĂĄcalmĂĄson, Gödön, Kunhegyesen Ă©s Sarudon hajtott vĂ©gre Molotov-koktĂ©los tĂĄmadĂĄsokat orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”k otthonai, hĂĄzai ellen. A vĂĄdiratban olvashatĂł mĂ©g az SZDSZ XI. kerĂŒleti szĂ©khĂĄza, az MSZP kispesti Ă©s kĂ”bĂĄnyai irodĂĄja, valamint a SzilvĂĄsy György nyaralĂłja elleni tĂĄmadĂĄs leĂ­rĂĄsa is.

A szerdai tĂĄrgyalĂĄson KenĂ©z Andrea bĂ­rĂłnĂ” bejelentette, hogy a köztĂĄrsasĂĄgi elnök elutasĂ­totta BudahĂĄzy György eljĂĄrĂĄsi kegyelmi kĂ©relmĂ©t. A bĂ­rĂłnĂ” azt is felolvasta, hogyan szĂĄmolt be a FĂ”vĂĄrosi BĂ­rĂłsĂĄg BĂŒntetĂ” KollĂ©giuma vezetĂ”jĂ©nek az Ă”t Ă©rt atrocitĂĄsrĂłl, hogy mĂĄjus elejĂ©n hazafelĂ© tartva a lĂ©pcsĂ”hĂĄzban megĂĄllĂ­totta egy fiatal nĂ”, aki BudahĂĄzy hĂșgakĂ©nt mutatkozott be, megsimogatta a karjĂĄt, majd azt mondta neki, "szeresse a bĂĄtyĂĄmat, mert Ă” egy hazafi".

BudahĂĄzy Ă©s vĂ©dĂ”je, Szikinger IstvĂĄn a tĂĄrgyalĂĄs elejĂ©n azĂ©rt tiltakozott, mert szerintĂŒk nem biztosĂ­tottak maradĂ©ktalanul a vĂĄdlott jogai, Ă©s a tĂĄrgyalĂĄs elhalasztĂĄsĂĄt kĂ©rtĂ©k, amit a bĂ­rĂłsĂĄg elutasĂ­tott. BudahĂĄzy a fegyverek egyenlĂ”sĂ©gĂ©nek eljĂĄrĂĄsjogi elvĂ©re utalva kiemelte: mĂ­g a többi vĂĄdlottal sincs azonos helyzetben, nemhogy a vĂĄdhatĂłsĂĄggal lenne.

A szerdai tĂĄrgyalĂĄson a bĂ­rĂłsĂĄg tanĂșkat hallgatott meg a XI. kerĂŒleti SZDSZ szĂ©khĂĄzat, illetve kĂ©t MSZP irodĂĄt Ă©rt MOlotov-koktĂ©los tĂĄmadĂĄssal kapcsolatban. Az egyik tanĂș az SZDSZ XI. kerĂŒleti szervezetĂ©nek akkori elnöke elmondta: 2007. szeptember 17-e, a tĂĄmadĂĄs elĂ”tt, mĂĄr nĂ©hĂĄny alkalommal kĂ”vel bedobtĂĄk az ablakokat. Kiemelte, a szĂ©khĂĄz olyan eldugott helyen volt, hogy a tĂĄmadĂłknak alapos helyismerettel kellett rendelkezniĂŒk. Az esetet megelĂ”zĂ”en nem kaptak semmilyen fenyegetĂ©st.

Az MSZP kispesti irodavezetĂ”je tanĂșkĂ©nt elmondta: a Molotov-koktĂ©l nem okozott tĂŒzet az Ă©pĂŒletben, de megĂŒtközĂ©st vĂĄltott ki az ott dolgozĂłkban. A tanĂș beszĂ©lt arrĂłl is, hogy 2007-ben rendszeresen kaptak gyalĂĄzkodĂł, illetve fenyegetĂ” telefonokat, de ezeket nem hoztĂĄk összefĂŒggĂ©sbe a Molotov-koktĂ©los tĂĄmadĂĄssal. A kĂ”bĂĄnyai MSZP iroda szomszĂ©dsĂĄgĂĄban lakĂł hĂĄzaspĂĄr pedig lĂĄtta, hogy hĂĄrman-nĂ©gyen elszaladnak a helyszĂ­nrĂ”l. Ebben az esetben az iroda berendezĂ©se több helyen megĂ©gett. A tĂĄrgyalĂĄson az egyik tanĂșnak megmutatott vĂĄdlottak nem emlĂ©keztettek testmagassĂĄgukkal a tĂĄmadĂĄs Ă©jszakĂĄjĂĄn lĂĄtottakra.

A BudahĂĄzy-per tovĂĄbbi tanĂșk meghallgatĂĄsĂĄval pĂ©nteken folytatĂłdik a FĂ”vĂĄrosi BĂ­rĂłsĂĄgon.

Hozzïżœszïżœlïżœsok Kedves Olvasïżœ! Jelentkezzen be ïżœs akkor hozzïżœszïżœlhat a tïżœmïżœhoz!



Webradio.hu - Szegedi, orszïżœgos ïżœs sport hïżœrek a nap 24 ïżœrïżœjïżœban!:HĂ­rek arrow BudahĂĄzy nem kapott kegyelmet



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player