Váltó-vb - Nem sikerült kvótát szerezni a vigaszágon a magyaroknak

Sport, 2024.05.06

A bahamai váltó világverseny második napján, vasárnap került sor a vigaszági futamokra, a magyar váltóknak nem sikerült olimpiai kvótát szerezniük.    

A Magyar Atlétikai Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 4x400 Mixed váltók első futamában állt rajthoz a magyar staféta. Az Enyingi Patrik - Rapai Fanni - Molnár Attila - Molnár Janka összeállítású négyes 3:18.78-as idővel futamhetedikként zárt.

A nők 4x100 méteres versenyszámának második vigaszági futamában állt rajthoz a magyar váltó. A Csóti Jusztina - Kocsis Anna Luca - Takács Boglárka - Sulyán Alexa alkotta kvartett 44.04 másodperces idővel futamában a 3. helyen végzett.

"A magyar váltóknak jelentősen szűkült a bahamai eredményekkel az esély az olimpiára, de a júniusi római Európa-bajnokságon még lehet javítani. Mindkét csapatot fiatal atléták alkották, óriási eredmény lett volna már most a kvalifikáció megszerzése. Számukra valójában a 2028-as játékok, a következő olimpiai ciklus jelent majd erősebb pozíciót." - idézi a közlemény Scheidler Géza sportszakmai igazgatót.

A két csapatnak nem kell még lemondania a párizsi szereplésről, mivel a maradék két-két helyet a június 30-án záruló világranglistáról osztják ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!