Schmidt Ádám: az ökölvívók is számíthatnak a támogatásunkra

Sport, 2024.05.08

A tatai edzőtáborban tekintette meg Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a párizsi olimpiára, illetve a május végén kezdődő bangkoki olimpiai kvalifikációs viadalra készülő magyar ökölvívók edzését szerdán, melyen hangsúlyozta, hogy az államtitkárság mindenben igyekszik támogatni a versenyzőket a minél eredményesebb és nyugodtabb felkészülés érdekében.

"Ezzel is szeretnénk kifejezni azt, hogy lépten-nyomon figyeljük őket, és számíthatnak a támogatásunkra. Szeretnénk tudni azt, hogy mire van még igény, tudunk-e bármiben segíteni, hogy minél eredményesebben tudjatok felkészülni ezekre a megmérettetésekre. (...) Már csak 79 nap van hátra a nagy megmérettetésig, tudjuk, hogy ez mennyire fontos nektek, hiszen egy amatőr ökölvívó számára a pályafutása csúcsa az olimpiai szereplés, és az ott elért jó eredmény, így hát nagyon szurkolunk mindnyájatoknak" - mondta.

Schmidt Ádám felidézte, hogy a tavaly kezdték el meglátogatni a párizsi olimpiára, illetve az addigi kvalifikációs versenyekre készülő sportolókat.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkárát Berkó Lajos, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) ügyvivő testületének tagja kalauzolta az edzőtáborban, és hangsúlyozta, hogy a bokszolók már 300 százalékban túlteljesítették az előző olimpia kvótaszámát: Tokióban egy magyar öklöző szerepelt, a párizsi játékokra már három kvótát szereztek a sportág képviselői.

Ez a szám még nőhet, mivel május végén kezdődik Bangkokban az utolsó kvalifikációs verseny, melyen hét magyar lép ringbe, köztük a múlt héten zárult belgrádi Európa-bajnokságon ezüstérmes Bernáth Attila (51 kg), illetve a szerb fővárosban bronzérmes Lakotár Hanna (54 kg).

A sportolók Schmidt Ádámnak elmondták, hogy a kvalifikációs tornára való felkészülés végső szakaszába értek. Valamennyien úgy érzik, hogy kicsattanó erőben vannak, és nagy reményekkel, ráadásul az utóbbi évek legjobb Európa-bajnoki szereplésével a hátuk mögött (két ezüst, négy bronz) várják a viadalt.

Bangkokban Lakotár Hanna (54 kg), Szűcs Szabina (57 kg), Kuhta Vlagyiszlava (60 kg), Nakota Veronika (75 kg), Bernáth Attila (51 kg), Veres Roland (57 kg) és Fehér Koppány (92 kg) szerepel.

A párizsi olimpiára korában Hámori Luca (66 kg), Kovács Richárd (63,5 kg) és Akilov Pylyp (80 kg) szerzett indulási jogot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!