Osztrák jégkorongliga - Szlovák válogatott hátvédet igazolt a Fehérvár

Sport, 2024.04.29

Szlovák válogatott hátvédet igazolt az osztrák jégkorongligában szereplő Hydro Fehérvár AV19.

A székesfehérvári klub honlapjának hétfői beszámolója kiemelte: a 2024/25-ös idényre csatlakozik Martin Stajnoch, aki négy szezont játszott a KHL-ben, ezen kívül a Tipos Extraligában és az ICEHL-ben is volt már lehetősége megmutatni magát. Az elmúlt szezont a Black Wings Linz csapatában töltötte, ahol 44-szer lépett pályára.

A szlovák válogatottban is szerepelt Stajnoch kiemelte: sok meccset játszott már magyar csapatok, így a Fehérvár, illetve korábban a szlovák ligában a DVTK Jegesmedvék és az (akkor) MAC Budapest ellen is.

"A Szélig Viktorral való beszélgetés során rájöttem, hogy hasonlóan gondolkozunk a hokiról. Lenyűgözött az új szezonra vonatkozó terve. A csapat már régóta a liga legjobb hat csapata között van, és most az lesz a célunk, hogy megszerezzük az első helyet a bajnokságban" - fogalmazott a bekk, aki kitért rá: a Bajnokok Ligájában is szerepelni fognak, ráadásul mindezt az új csarnokban tehetik meg.

"Ezek mind pozitív dolgok, ezért döntöttem úgy, hogy Fehérvárra igazolok. Szeretném, hogy jól kezdjük meg a szezont szeptemberben és jó mérkőzéseket játszunk majd Európa legjobb csapatai ellen a Bajnokok Ligájában. Ezen kívül természetes a cél, hogy a szezon során a legjobb csapatok közé tartozzunk, és nehéz legyen legyőzni minket, különösen hazai pályán" - fejtette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!