Katalán körverseny - Valter 62. a legnehezebb napon, Pogacar újabb szóló győzelme

Sport, 2024.03.23

Valter Attila a 62. helyen ért célba a katalán országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, amelyen Tadej Pogacar a harmadik etapsikerét begyűjtve tovább növelte előnyét összetettben.

A Berga és Queralt közötti 154,7 kilométeres szombati etap a legnehezebb volt az idei kiírásban a több mint négyezer méteres szintemelkedésével. A csapata kiemelt embereiért addig sokat dolgozó Valter 65 kilométerrel a cél előtt, a viadal legnehezebb emelkedőjének számító Coll de Pradellen maradt le az esélyesek csoportjától és végül 17 perc feletti lemaradással a 62. helyen tekert be a Visma-Lease a Bike 25 esztendős magyar bajnoka.

Az összetett éllovasa, a szlovén Pogacar az utolsó 30 kilométeren belül indult meg és senkitől sem zavartatva gyűjtötte be harmadik szakaszgyőzelmét az egyhetes viadalon, egyben három és fél percre növelte előnyét összetettben. A második helyet megtartotta az etapon harmadik spanyol Mikel Landa, míg az összetett harmadik helyére előrelépett a második pozícióban beérő Egan Bernal, a Tour de France-on és Giro d'Italián korábban győztes kolumbiai bringás, aki két évvel súlyos edzésbalesete után egyre jobb formát mutat. Valter három pozíciót visszacsúszva a 41. helyen áll közel 31 és fél perc hátránnyal - a viadal honlapja alapján.

A katalán körverseny vasárnap a Barcelona környéki 145,3 kilométeres szakasszal zárul, két éve itt második lett Valter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!