Férfi kézilabda Európa-kupa - Az elődöntőbe búcsúzott a Ferencváros

Sport, 2024.04.27

A Ferencváros 39-32-re kikapott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének szombati visszavágóján.

A két csapat egy héttel ezelőtt 28-28-as döntetlent játszott egymással Budapesten.


Eredmény, elődöntő, visszavágó:
Olimpiakosz SFP (görög) - FTC-Green Collect 39-32 (21-18)
--------------------------------------------------------

lövések/gólok: 51/39, illetve 49/32

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 1/1

kiállítások: 8, illetve 10 perc

Továbbjutott: az Olimpiakosz, 67-60-as összesítéssel.


A vendégek keretéből Lékai Máté, Prainer Viktor, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott.

Az FTC rögtön meglépett két góllal, de a 12. percben, amikor már a görögök álltak jobban kettővel, Pásztor István vezetőedző időt kért. Szinte minden magyar találatra kettővel válaszolt az Olimpiakosz, és a 21. percben már 15-11-es előnyben volt. Ezt követően Pásztor újabb időkérésének hatására egy 4-1-es sorozattal felzárkózott az FTC, a szünetben viszont újra három góllal vezettek a jobban védekező hazaiak.

A második félidő elején, a hatékonyabban támadó Olimpiakosz 5-1-es sorozatánál már látszott, hogy a Ferencváros menetelése hamarosan véget ér a harmadik számú európai kupában, és bár tíz perccel a vége előtt visszakapaszkodott mínusz négyre, erre a görögök sorozatban négy találattal válaszoltak, ezzel magabiztossá tették győzelmüket.

Szavvasz Szavvasz tíz, Ivan Sliskovic nyolc, Miha Kavcic hat góllal, Panagiotisz Papantonopulosz 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A vendégeknél Nagy Bence nyolc, Jakub Mikita hat, Bognár Alex és Füzi Dániel öt-öt alkalommal talált be, Borbély Ádám és Győri Kristóf is négy lövést hárított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!