Férfi divízió I/A-vb - Papp Kristóf: pályafutásom legfontosabb gólja

Sport, 2024.05.04

Papp Kristóf pályafutása eddigi legfontosabb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar jégkorong-válogatott megnyerte a szlovénok elleni mérkőzést a bolzanói divízió I/A-világbajnokság zárásán, és a csapat ezzel feljutott a 16 csapatos elit vb mezőnyébe.

"Ekkora tét mellett még nem lőttem ilyen fontos gólt. Biztos, hogy örök életemben emlékezni fogok rá" - mondta az MTI-nek Papp, aki a végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége ütötte a feljutást érő találatot.

"Természetesen ez csapatmunka volt. Az egész hét, az egész torna. Két nagyon kemény meccsünk volt az utolsó két napon, de kiváló kapusteljesítménnyel a hátunk mögött megoldottuk. Fantasztikus újra átélni a feljutást és majd újra a világ legjobbjai között játszani" - tette hozzá.

A magyar csapat először tudott első helyen zárni ilyen lebonyolítás mellett divízió I/A-ban. 2008-ban, Szapporóban még két azonos értékű hatos csoport első helyezettjei jutottak fel, míg 2015-ben Krakkóban és két éve Ljubljanában a második helyről került fel az elitbe a válogatott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!